Logo Asombrosa
nl Dutch

Fraude vakantieverhuur in Spanje

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

Costa Blanca meer dan enkel zon en strand

Uw droom

begint hier

Het reserveren van een vakantieverblijf gebeurt tegenwoordig voor meer dan 80% online. Of het nu een hotel, guesthouse, appartement of bij een bed and breakfast is mensen zoeken online en je reserveren online. Internet biedt ons de mogelijkheid om prijzen te vergelijken en we zijn al snel verleid om naar de goedkoopste prijs te zoeken.  Maar opgepast er zitten ook HACKERS op het internet.   Fraude vakantieverhuur gebeurt iedere jaar meer en meer. Ze weten ook dat de prijs bij de meeste online reservaties het belangrijkste is!

Guardia Civil

De Spaanse Consumenten- en gebruikersorganisatie (O.C.U.) heeft daarom verschillende tips opgesteld om fraude vakantieverhuur te bestrijden. En om de toeristen in de toekomst een teleurstelling tijdens je vakantie te voorkomen. Om deze fraude de kop in te drukken heeft de nationale politie van Spanje en de Guardia Civil gevraagd aan iedereen die in de vakantie sector zit deze tips online te willen zetten. BnB Casa Asombrosa heeft een handige 7 punten infographics gemaakt die je kan downloaden en op je GSM kan bewaren. De 7 punten infographics kun je niet alleen gebruiken in Spanje, maar is toepasselijk in heel de wereld! Lees hem online of download hem hier.

Guardia Civil, Fraude vakantieverhuur
7 Tips tegen fraude Vakantieverhuur

7 Tips tegen fraude

  1. Vergelijk prijzen en voorwaarden op verschillende websites. Lagere prijzen zijn gekoppeld aan minder flexibiliteit en slechtere omstandigheden.
  2. Lees altijd de voorwaarden en aanbevelingen van de pagina’s voor vakantieverhuur.
  3. Wees op je hoede voor huurprijzen onder de marktwaarde en advertenties die spectaculaire Bed and Breakfast of appartementenaanbieden tegen een te lage prijs.
  4. Controleer de authenticiteit van de vermelding via andere bronnen. Opmerkingen van andere gebruikers, check de locatie. Of vraag aan de eigenaar voor specifieke diensten in de buurt, zoals restaurants. Als de informatie die ze geven te vaag is, wees dan voorzichtig.
  1. Voer de betaling uit op een veilige manier die door het platform wordt voorgesteld en die een bewijs van de betaling achterlaat, zoals met een creditcard, PayPal of een bankoverschrijving. Controleer in dit laatste geval of de eigenaar van de account de eigenaar zelf is.
  2. Betaal niet het volledige bedrag vooraf, maar probeer een kleine aanbetaling te doen en betaal de rest bij aankomst, als gecontroleerd is of alles zoals aangegeven in de advertentie is.
  3. Bewaar een kopie van de reservering en/of voorschot. Als een voorschot wordt gevraagd, vermeld dan duidelijk de betalingsreferentie. 
  4. de bankoverschrijving.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977