Logo Asombrosa
nl Dutch

Gezonde voeding aan de Costa Blanca

B&B CASA ASOMBROSA | JAVEA | COSTA BLANCA

GEZONDE VOEDING | CORONA | VITAMINEN | MINERALEN

Uw droom

begint hier

Hou jouw weestand gezond

Om de kans op het oplopen van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, adviseren wij de richtlijnen voor België en de richtlijnen voor Nederland te volgen. Op deze blog geven we tips hoe je met gezonde voeding uw weerstand kunt opbouwen tegen het Corna-19 virus. Ook wij in onze B&B proberen zoveel mogelijk verse en gezonde producten te gebruiken. Zoals jullie waarschijnlijk al weten is de Costa Blanca een bron van gezonde producten
gezond en verse groenten, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca
goede weerstand,

Goede weerstand hoe?

Alleen door gezonde voeding eten zal je corona virus niet kunnen voorkomen. Wat je wel opbouwt is je weerstand en op die manier zal je de ziekmakende bacteriën en virussen beter kunnen bestrijden. Jouw lichaam krijgt als het ware krachtiger wapens om de ziekmakende virussen ten volle te weren. De belangrijkste ingrediënten zijn:

 • Mineralen
 • Vitamines
 • Eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • En ten slotte vezels

 

11 Beste tips

 1. Dagelijks minimaal 250gr. verse groenten
 2. Minstens 2 porties fruit. Kiwi bijvoorbeeld is nr. 1 wat vitaminen C betreft.
 3. Eet volkoten brood als ontbijt en lunch
 4. Pasta, couscous en zilverrijst mag ook enkele maal per week op de tafel komen
 5. Varieer eens met vlees, verse vis en kip
 6. Noten, peulvruchten en eieren
 7. Drink af en toe eens een glas magere of halfvolle melk, een yoghurt of neem eens kaas tussen je sandwich.
 8. Dagelijks een handje ongezouten nootjes.
 9. Neem voldoende vocht zoals kraanwater, tee of zelfs koffie
 10. Voor de wintermaanden, maak eens verse soep met veel groenten
 11. Gebruik in uw keuken meer olijfolie.
beste tips voor een gezonde voeding
vitamine D slikken

Vitamine D slikken?

Volgens Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul van de Wageningen University 
In de media verschijnen steeds meer verhalen over de rol van vitamine D in de strijd tegen corona. Volgens diverse deskundigen krijg je door het slikken van vitamine D een hogere weerstand waardoor je minder kans loopt corona te krijgen. En als je onverhoopt toch besmet raakt, dan zou de ziekte weleens minder heftig kunnen verlopen. Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul legt aan de hand van 5 vragen uit waarom het een goed idee is om extra vitamine D te nemen.
Je kan zijn artikkel hier helemaal lezen

Vitamine D nemen op een natuurlijke manier

 • Uit je dagelijkse verse en gezonde voeding valt ook vitamine D te halen. Vooral heel gevarieerd gezond te eten zoals vette vis – zalm, makreel en zalm – maar ook vlees en eieren bevatten vitaminen D maar niet zoveel als vis.
 • Als de zon schijnt, in het voorjaar of de zomer, maak dan een wandeling tussen 11u en 15u van minstens een ½ uur. Je gezicht en handen niet te bedekken, geen zonnecrème en je lichaam neemt voldoende vitamine D binnen. Spijtig genoeg heeft dat geen nut in de wintermaanden in België of Nederland. De zon staat nu eenmaal te laag om voldoende vitamine D aan te maken. Je kan ook een verblijf bij ons boeken in B&B Casa Asombrosa aan de Costa Blanca. Wij zijn gevestigd in het gezondste klimaat van Europa met meer dan 300 dagen zon per jaar. Maar voor de januari en februari 2021 zit dat er waarschijnlijk niet in vanwege de corona maatregen die ieder land momenteel handhaaft. Het is wel zo dat je in de lente en zomer voldoende vitamine D kan aanmaken voor het hele jaar.
vitamine D slikken op een natuurlijke manier

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977