Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
gezond en verse groenten, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

Gezonde voeding

Gezonde voeding aan de Costa Blanca

Om de kans op het oplopen van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, adviseren wij de richtlijnen voor België en de richtlijnen voor Nederland te volgen. Op deze blog geven we tips hoe je met gezonde voeding uw weerstand kunt opbouwen tegen het COVID-19 virus. Ook wij in onze B&B proberen zoveel mogelijk verse en gezonde producten te gebruiken. Zoals jullie waarschijnlijk al weten is de Costa Blanca een bron van gezonde producten

vitamine D slikken op een natuurlijke manier

Goede weerstand

Alleen door gezonde voeding eten zal je coronavirus niet kunnen voorkomen. Wat je wel opbouwt, is je weerstand en op die manier zal je de ziekmakende bacteriën en virussen beter kunnen bestrijden. Jouw lichaam krijgt als het ware krachtiger wapens om de ziekmakende virussen ten volle te weren. De belangrijkste ingrediënten zijn:

 • Mineralen
 • Vitamines
 • Eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • En tenslotte vezels

Goede tips:

 • Dagelijks minimaal 250gr. verse groenten
 • Minstens 2 porties fruit. Kiwi bijvoorbeeld is nr. 1 wat vitaminen C betreft.
 • Eet volkoten brood als ontbijt en lunch
 • Pasta, couscous en zilverrijst mag ook enkele maal per week op de tafel komen
 • Varieer eens met vlees, verse vis en kip
 • Noten, peulvruchten en eieren
 • Drink af en toe eens een glas magere of halfvolle melk, een yoghurt of neem eens kaas tussen je sandwich.
 • Dagelijks een handje ongezouten nootjes.
 • Neem voldoende vocht zoals kraanwater, tee of zelfs koffie
 • Voor de wintermaanden, maak eens verse soep met veel groenten
 • Gebruik in uw keuken meer olijfolie.

Slik Vitamine D

Volgens Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul van de Wageningen University 
In de media verschijnen steeds meer verhalen over de rol van vitamine D in de strijd tegen corona. Volgens diverse deskundigen krijg je door het slikken van vitamine D een hogere weerstand waardoor je minder kans loopt corona te krijgen. En als je onverhoopt toch besmet raakt, dan zou de ziekte weleens minder heftig kunnen verlopen. Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul legt aan de hand van 5 vragen uit waarom het een goed idee is om extra vitamine D te nemen.
Je kan zijn artikel hier helemaal lezen

Natuurlijke vitamine D

 • Uit je dagelijkse verse en gezonde voeding valt ook vitamine D te halen. Vooral heel gevarieerd gezond te eten zoals vette vis – zalm, makreel en zalm – maar ook vlees en eieren bevatten vitaminen D maar niet zoveel als vis.
 • Als de zon schijnt, in het voorjaar of de zomer, maak dan een wandeling tussen 11u en 15u van minstens een ½ uur. Je gezicht en handen niet te bedekken, geen zonnecrème en je lichaam neemt voldoende vitamine D binnen. Spijtig genoeg heeft dat geen nut in de wintermaanden in België of Nederland. De zon staat nu eenmaal te laag om voldoende vitamine D aan te maken. Je kan ook een verblijf bij ons boeken in B&B Casa Asombrosa aan de Costa Blanca. Wij zijn gevestigd in het gezondste klimaat van Europa met meer dan 300 dagen zon per jaar. Maar voor de januari en februari 2021 zit dat er waarschijnlijk niet in vanwege de corona maatregel die ieder land momenteel handhaaft. Het is wel zo dat je in de lente en zomer voldoende vitamine D kan aanmaken voor het hele jaar.

Gezondste Plek Van Europe

Zon, zee, strand, aangename en zachte temperaturen zijn de meest voorkomende ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Maar natuurlijk ook gewoon buiten zijn, lekker eten met een lekker wijntje, ontspannen en vooral genieten van elkaar. Wat betreft al deze ingrediënten scoort de Costa Blanca perfect. Daar komt nog bovenop dat het hier door de Wereldgezondheidorganisatie W.H.O. al meermaals is uitgeroepen tot de gezondste plaats van Europa.

Costa Blanca, de ideale vakantie voor vitamine D

Costa Blanca, gekend voor zijn zacht, een aangenaam klimaat, is de ideale plaats om in de koude wintermaanden je vitamine D op te slagen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan zullen Nadia en Etienne je alles vertellen over je best de vitamine D vergaart tijdens je vakantie. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977