Logo Asombrosa
nl Dutch

Mooiste Uitzichtpunten Van Javea

Mooiste uitzichtpunten van Jávea in Alicante, Spanje

Jávea is onder de Spanjaarden bekend om zijn natuurlijke schoonheid en is voor hen geen betere perfecte plek te vinden in heel het land. Er zijn zoveel prachtige uitzichtpunten verspreid over heel Jávea. Perfect voor een selfie bij zonsondergang voor je Instagram! Hieronder vindt u een lijst met onze persoonlijke favorieten, we weten zeker dat u niet teleurgesteld zult zijn! Momenteel beginnen met de 5 toppers maar zullen in de toekomst geregeld nieuwe bijkomen.

In het algemeen is nooit een tekort aan dingen om te doen in Jávea. Of je nu van musea, baaitjes, stranden of historische bezienswaardigheden houdt. Een van de beste dingen om je ogen op te richten, is, nou ja, alles. Jávea is de thuisbasis van plekjes met een fantastisch uitzicht over het hele gebied. Het is een geweldige manier om uw tijd door te brengen als u een van deze vele mogelijkheden aangrijpt om het uitgestrekte Jávea in zijn geheel te bewonderen.

Terwijl de stranden aan de Costa Blanca in het hoogseizoen (van de tweede week van juli tot laatste week van augustus) beter kunt mijden. Zijn ze daarvoor en daarna die tijd rustig genoeg om te een keer te bezoeken. Blijf buiten het hoogseizoen op dagen met mooi weer ook op zon- en feestdagen ook uit de buurt. Dan is het doorgaans ook overal erg druk. We omschrijven hier de mooiste uitzichtpunten van Jávea en de mooiste baaitjes van de Costa Blanca ter inspiratie.

Alle uitzichtpunten en stranden

Cala Blanca

Cala Blanca, ook bekend als ‘La Caleta’, is een verzameling aangrenzende, rotsachtige stranden, die te vinden zijn aan het uiteinde van de ‘Playa del Segon Muntanyar’. De grootte van het strand is onbepaald vanwege het feit dat het zich om hoge kliffen wikkelt en er zijn ook meerdere privé-inhammen. Perfect voor een rustige dag in de zon met een van de mooiste uitzichtpunten van Jávea!

Wat te doen op het strand van Cala Blanca?
In tegenstelling tot de andere stranden in Jávea, biedt Cala Blanca geen kajak- of paddleboard-tochten vanaf het strand zelf. Dit vermoedelijk vanwege de rotsachtige aard van de zeebodem. Dit maakt het echter wel een populaire plek voor lokale vissers, die vaak hun geluk beproeven tussen de grote scholen vissen. Als gevolg van het rotsachtige terrein is Cala Blanca niet het meest geschikt voor strandsporten zoals volleybal of voetbal, maar misschien wel meer geschikt voor het zonnebaden en algemene ontspanning! Cala Blanca is wel het perfecte strand om te duiken en snorkelen. Bekijk de video en overtuig jezelf wat Cala Blanca te bieden heeft.

Terwijl de stranden aan de Costa Blanca in het hoogseizoen (van de tweede week van juli tot laatste week van augustus) beter kunt mijden. Zijn ze daarvoor en daarna die tijd rustig genoeg om te een keer te bezoeken. Blijf buiten het hoogseizoen op dagen met mooi weer ook op zon- en feestdagen ook uit de buurt. Dan is het doorgaans ook overal erg druk. We omschrijven hier de 6 mooiste baaitjes van de Costa Blanca ter inspiratie.

Toptips voor een bezoek aan het strand van Cala Blanca

 • Neem zeker geschikte schoenen

Het juiste schoeisel is een must in Cala Blanca. Slippers zijn oké, maar een goedkoop paar waterschoenen van een van de vele lokale bazaars zou ideaal zijn om je te helpen. Cala Blanca is echt het meeste brut rotsachtige strand van Javea.

 • Neem iets om te eten

Aangezien het dichtstbijzijnde restaurant op iets meer dan 0,5 km van het strand ligt, wat zeker beloopbaar is. Toch raden we u aan om voor uw eigen comfort een lunchpakket mee te nemen.

Hoe bereik je het strand van Cala Blanca?

Cala Blanca ligt iets minder dan 2 km ten zuidoosten van het strand van Arenal. Om er te komen vanaf onze B&B Casa Asombrosa, bekiijk hieronder Google Maps

Cale Portitxol

Dit mooi uitzichtpunt ligt boven het strand van Portitxol en je kijkt uit over de schijnbaar oneindige Middellandse Zee en het eilandje ‘Isla del Portitxol’. Deze rustgevende plaats is ook het begin van de weg dat je naar het betoverend strand zelf leidt.

Waarom wil iedereen er gefotografeerd worden in de baai van Portitxol? Het Instagram-effect is er niet te stoppen. Het zijn vooral de vissershuizen met witte gevels en blauw geverfde deuren die de aandacht trekken en zo een van de meest Instagram top plaatsen in de Middellandse Zee is geworden. De casitas, zo worden de huisjes genoemd,  zijn in particulier bezit en hun eigenaren brengen er aangename zomerdagen en -avonden door.

Aan de andere kant, op een honderd meter afstand ongeveer, ligt het eilandje de Isla del Portitxol, vandaar de andere naam. Dit klein eilandje maakt deze enclave nog specialer en daarom is deze plaats ook een van de mooiste uitzichtpunten van Jávea. Het eilandje, gelegen aan het strand of inham, heeft een oppervlakte van 300 vierkantemeter en is van groot botanisch en archeologisch belang, waardoor het een echte aanrader is om te duiken en te snorkelen. Bekijk de video van Cala Portitxol of Cala Bacarra om jezelf te overtuigen

Toptips voor een bezoek aan het uitzichtpunt en strand van Portitxol

 • Parkeren
  Het parkeren is gratis,
  maar hou er rekening mee dat er niet veel plaatsen beschikbaar zijn, dus het is aan te raden om heel vroeg te gaan (voor 8:00u. in de morgen). Bovendien is het zo, om de drukte van voertuigen te vermijden, de Gemeenteraad van Javea een slagboom installeerde om de toegang tot de baai te controleren. Dit is enkel tijdens de zomermaanden, met een bewaker, die de doorgang vergemakkelijkte of niet, afhankelijk van de beschikbaarheid van gratis parkeerplaatsen.
 • Sport
  La Cala del Portitxol is een echte aanrader om de duiken en te snorkelen. Er zijn routes in de buurt van het strand, met name de Route van L’Illa del Portitxol van gemiddelde moeilijkheidsgraad en met een diepte van ongv. 21 meter. De zeebodem van dit gebied wordt echt gewaardeerd door alle beoefenaars van deze sport.
  Het is ook een goed gebied om uit te varen met de kano of kajak. Verken de omgeving van de Cala del Portitxol en geniet van de prachtige kliffen of de eilandjes.
  Andere sporten zoals windsurfen, surfen of peddelsurfen worden niet beoefend omdat het water er niet het meest geschikt voor is. Als je deze sport wilt beoefenen, is het beter om naar de het strand van Muntanyar in Jávea wanneer er golven op de zee aanwezig zijn.

Hoe bereik je Portitxol?

Cala Blanca ligt iets minder dan 3,5 km ten zuidoosten van het strand van Arenal. Om er te komen vanaf onze B&B Casa Asombrosa, bekiijk hieronder Google Maps

Cala de la Granadella

La Cala de la Granadella, het is gelegen in het meest zuidelijke deel van Jávea en een van de meest charmante en bezochte punt. Deze kleine enclave, 160 meter lang, wordt gekenmerkt door een rustieke baai met kristalhelder water, kiezelsteentjes en het is er ideaal om te duiken en te snorkelen. Het prachtige landschap van Cale de la Granadella, heeft ervoor gezorgd dat het twee jaar op rij het mooiste strand van Spanje is, volgens een wedstrijd van Antena 3 TV. Om deze redenen behoort het zo tot de mooiste uitzichtpunten van Jávea. Bekijk de video en overtuig jezelf wat Cala de la Granadella te bieden heeft.

Wat te doen op het strand van Granadella?
Er zijn meerdere lokale reisorganisaties die een begeleide kajak- en paddle board van de omliggende grotten en stranden aanbieden. Met Cale de la Granadella als startpunt. Uit ervaring, van verschillende gasten, weten we dat dit een geweldige manier is om Javea te verkennen dat je normaal nooit zou zien. Er is ook een wandelpad vanaf de parkeerplaats, dat helemaal naar ‘El Castell de la Granadella’ of het kasteel van Granadella leidt. De overblijfselen van een oude historische kustverdedigingspost. Wij vinden het zeker een bezoekje waard!

Toptips voor een bezoek aan het uitzichtpunt en strand Granadella

 • Kom er vroeg
  Cala de la Granadella is twee opeenvolgende jaren uitgeroepen tot het ‘mooiste strand van Spanje’ uit een peiling door Antena 3 TV en Javea Travel Guide. Daarom is het in de zomer zeer druk zijn, dus wees er vroeg bij om verzekerd te zijn van een mooi plekje! Er is ook verhuur van parasols en ligbedden om uw stranddag naar een hoger niveau te tillen!
 • Neem teenschoenen of rotsschoenen
  Zoals eerder vermeld, is Cala de la Granadella een kiezelstrand en we weten allemaal wat dat betekent! Zorg ervoor dat je watervriendelijk schoeisel meeneemt, zodat je kunt genieten van een duik in de zee zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je volgende stap! Positief is dan weer dat je geen zorgen hoeft te maken hoe je het zand uit je tassen krijgt! ,-)

Cala de la Granadella diensten

Deze baai wordt jaarlijks bekroond met de blauwe vlag vanwege het schone, transparante en kalme water. Onder de diensten die worden aangeboden aan zwemmers zijn:

 • Toezicht
  Voor de veiligheid en rust van de bezoekers heeft Cala de la Granadella een maritieme bewakings- en reddingsdienst door het Rode Kruis van Jávea. Dit is van 15 juni tot 15 september en van maandag tot zondag van 11:00 tot 19:00 uur.
 • Parkeren
  Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn er twee slagbomen geïnstalleerd. 1 Bovenaan de weg en een andere bij de aankomst op het strand om aan te geven wanneer de parkeerplaats van de baai voltooid is. Er zijn ongeveer 200 parkeerplaatsen in Carrer de Pic Tort. Op deze manier kunnen de bezoekers die toegang willen tot de baai of het uitzichtspunt hun voertuig achterlaten. Vandaar kan je dan de toeristentrein of bus nemen om tussen 11:00 en 20:00 uur naar het strand van Granadella te gaan.
 • Publieke toiletten
  De gemeente Jávea heeft twee chemische toiletcabines geïnstalleerd om de badgasten die zich in de Cala de la Granadella bevinden van dienst te zijn.
 • Verhuur van ligstoelen en parasols
  Deze dienst is een concessiebedrijf, dat de verhuur van ligbedden en parasols tegen betaling beheert.
 • Watersporten
  Deze baai is een van de beste en mooiste locaties om te duiken en snorkelen. De schoonheid van de zeebodem is ervoor bekend en wordt bewonderd door alle beoefenaars van deze sport. Ook omdat er ook verschillende aanbevolen routes zijn.
 • Wandelpad
  Een andere vrijetijdsoptie in de buitenlucht in dit gebied van Granadella is om de wandelroute te nemen die u zal verbazen met een prachtig uitzicht. Als u de weg vanaf de parkeerplaats van de baai neemt, komt u op een zeer mooie wandelroute met een onovertroffen uitzicht op de baai. Aan het einde van deze wandelroute bereik je het Kasteel van Granadella. Er zijn goed bewaarde overblijfselen van een oud fort dat diende als verdediging tegen de aanvallen van Barbarijse piraten. Ook weer en reden waarom wij het hiet de mooiste uitzichtpunten van Jávea noemen.
 • Restaurants
  Er zijn drie cafe’s- restaurants zijn gespecialiseerd in verse vis. Maar het is ook een ideale plek om een ​​aperitiefte drinken, of een drankje met een verfrissend ijsje met een prachtig uitzicht op de baai te hebben. Deze restaurants zijn alleen in de zomer geopend.  In de maanden april en mei beginnen ze meestal ook in het weekend te openen.

Hoe bereik je Cala de la Granadella?

Cala de la Granadella ligt op ongeveer een 9 km ten zuidoosten van onze  bed en breakfast. Om er te komen vanaf onze B&B Casa Asombrosa, bekiijk hieronder Google Maps

Cap Nergre

Het uitzichtpunt van ‘Cap Nergre’ maakt deel uit van onze route van de mooiste uitzichtpunten van Jávea!. Van noord naar zuid heb je vier in zee uitlopend gebergte, Cabo de San Antonio, San Martín of Cap Prim, Cap Negre en Cabo de La Nao.

Oorsprong van de naam Cap Nergre

Cap Nergre is de naam in het Valenciaans en betekent in het Spaans ‘zwarte kaap’. Het is genoemd naar de donkere vlekken op de rotswanden. Naast het uitkijkpunt van het Cap Nergre punt, slingeren twee visserspaden zich een weg naar de grotten van Tabaco en La Mina. Door erosie is de kust in de loop der eeuwen teruggetrokken en zijn de karakteristieke rotsformaties ontstaan ​​die we op dit uitzichtpunt aantreffen.

Het uitzichtpunt van Cap Nergre

Zonder twijfel het mooiste en meest complete uitzicht van Jávea. Vanaf dit uitzichtpunt is de bijna de volledige orografie van Jávea te zien. Als je het pad betreedt met een groot aantal Aleppo-dennen, zal je een van de rustigste uitkijkpunten van Jávea, misschien vanwege de ligging betreden. Dus als u van natuur en rust houdt, is het de prachtigste plek om tot rust te komen.

De bezienswaardigheden

Van alle mooiste uitzichtpunten van Jávea, is de view vanaf Cap Negre misschien wel de meest spectaculaire. Als je kijkt naar het noorden zie je op de achtergrond de berg Montgo, en verder zie je de baai van Jávea. Cabo de San Antonio en Cap Prim op een lijn. Cabo de la Nao is vanaf dit punt niet zichtbaar, omdat het achter ons ligt. De kustlijn is zijn allemaal kliffen. Neem je tijd om te genieten van de meest indrukwekkende uitzichtpunt van Jávea.
Als je van oriëntatie verandert en de uitzichten naar het zuiden zoekt, zal je jezelf realiseren dat deze veel minder indrukwekkend zijn, maar ook heel mooi. De Cabo de la Nao verschijnt als je vanuit de Cap Negre naar het zuiden kijkt. Bekijk de korte video van Cap Nergre

Hoe bereik je Cap Nergre?

Cap Negre ligt op ongeveer een 13 km ten zuidoosten van onze bed en breakfast. Om er te komen naar de mooiste uitzichtpunten van Jávea, kan je vanaf onze B&B Casa Asombrosa het best de  hieronder Google Maps bekijken.

La Falzia

Het uitzichtpunt La Falzia is het panoramische punt waar je een groot deel van de kustlijn van Jávea kunt zien. Daarom hoort het ook bij de mooiste uitkijkpunten van Jávea. De uitzichten die te zien zijn, variëren van de Cap de Sant Antoni en Cap Prim naar het imposante beeld van de Cap Negre en l’Illa del Portitxol.

Welke uitzichten biedt het?

Dit uitzichtpunt is een balkon naar Portitxol. Als u een korte weg oversteekt tussen het dennenbos en vegetatie, bereikt u uitzichtpunt van La Falzia. De indrukwekkende Illa del Portitxol trekt onmiddellijk je attentie, hoewel je niet kan stoppen met verder rond te kijken naar de prachtige omgeving.

Door het heldere water kun je de zeebodem, de rotsen en de uitstekende algenweiden zoals Posidonia oceanica zien. Als je naar links kijkt zie je Cabo de San Antonio en op de achtergrond Cap Prim, of ook Cap de Sant Martí genoemd, iets dichterbij. Dit zijn de twee van de meest representatieve geografische oriëntatiepunten van de kustlijn van Jávea. Het bekende Cala de la Barraca of Portitxol met zijn traditionele witte huizen van vroegere vissers zijn een van de iconen die vanuit dit mooiste uitzichtpunten van Jávea te zien zijn. Als je naar de rechterzijde kijkt zie je Cap Negre. Bekijk de korte video van La Falzia en overtuig uzelf.

Waar is het gelegen?

Het uitkijkpunt Falzia bevindt zich aan het einde van Cap Negre. Op de top van een klif van ongeveer 150 meter boven de zeespiegel. Je kan La Falzia bereiken via de Portitxol weg tot aan de Calle Pagre. Als u de weg aanwijzingen volgt en de urbanisatie betreedt, bereikt u deze prachtige observatorium.

Hoe kom je daar?

Om dit prachtige uitzichtpunt aan de Middellandse Zee te bezoeken, kun je langs de Portitxol wegrijden. Je kan tegelijkertijd profiteren voor een bezoek bezoek aan de andere mooie uitzichtpunten van Jávea. Of je kan door een kortere weg te nemen langs Guardia rijden om dit uitzichtpunt direct te bereiken.

Hoe bereik je La Falzia?

La Falzia ligt op ongeveer een 15 km ten zuidoosten van onze bed en breakfast. Om er te komen vanaf onze B&B Casa Asombrosa, bekiijk hieronder Google Maps.

Heb je zin gekregen om de mooiste uitkijkpunten van Jávea te gaan verkennen?  Huur dan eens een vakantieappartement of neem een gezellige kamer bij B&B Casa Aombrosa aan de Costa Blanca Je vliegt op Alicante of Valencia, laat je ophalen of huurt een auto en rijd naar je volledig ingerichte vakantieappartement. Met een vakantieappartement ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt lekker thuis koken en eten op je terras of een van de gezellige kustplaatsen bezoeken in de buurt voor een hapje en drankje of een dagtrip. Bij het vakantieappartement van Casa Asombrosa kan je zelfs gebruik maken van de B&B faciliteiten zoals een uitgebreid ontbijt.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977