Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Amandelbloesems ze zijn er weer aan de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Amandelbloesems

Aan De Costa Blanca

De amandelbloesems zijn er weer

Zodra de heerlijke geur van bloesem zich door de lucht verspreidt, weet je dat het Spaanse lente is aangebroken. Aan de Costa Blanca levert het bloesemseizoen prachtige plaatjes op, die uitnodigen om eropuit te gaan. Met een beetje geluk, zoals dit jaar, kun je vanaf eind januari al genieten van de amandelbloesem, die een vacht van witte blaadjes achterlaat. Het is duidelijk waarom dit de ‘Witte Kust’ wordt genoemd. De bekendste plek om het natuurschoon in de omgeving te observeren is de Jalón Vallei. De groene vallei, ook wel de Vall de Pop genoemd, strekt zich uit over een gebied van zo’n 30 kilometer en ligt ingeklemd tussen de heuvels en bergen.

Waar staan de amandelbloesems

Je kunt de amandelbloesems bewonderen tot ongeveer half maart. Het is de moeite waard om een bezoek aan de vallei te combineren met een stop in sfeervolle dorpjes als Acalalí, Parcent, Murla of Jalón.  De vruchtbare grond van de vallei is trouwens niet alleen goed voor de amandelbomen, maar ook voor citrusbomen en olijfgaarden die je hier volop aantreft. Ook voor de druif is het hier goed toeven. Vroeger bracht de vallei vooral zoetere wijnen als Moscatel voort, maar tegenwoordig worden er ook drogere wijnen en cava’s geproduceerd. Vanzelfsprekend kan in de omgeving ook uitgebreid wijn geproefd worden. De groei en bloei in de Jalón Vallei worden nog eens versterkt door het microklimaat dat zo typerend is voor de Costa Blanca. Volgens Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft deze omgeving, met haar zachte zomers en relatief warme zeewater, het gezondste klimaat van Europa.

Amandelbloesem route

Het is een goed idee om de N-332 bij Gata de Gorgos te verlaten en daar aan de noordkant van het centrum de weg naar Llíber te nemen. Deze CV-748 voert meteen al door talloze amandelboomgaarden en u komt zo het Jalón dal vanaf de bovenkant inrijden. Er is een moment dat het hele dal als een roze deken voor u ligt. Van Llíber gaat het naar Jalón en Alcalalí. Eigenlijk zou u in Alcalalí moeten uitstappen en een wandelingetje maken door de omgeving. Want er zijn weinig dorpen die zo omringd worden door bloesem als dit leuke dorp. Bovendien zijn er hier ook opvallend veel amandelbomen met donkerroze bloemen.

Amandelbloesems en vakantie

Ben je op vakantie in het voorjaar aan de Costa Blanca, dan raden we je zeker de bloesemroute te doen aan de Costa Blanca. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over wondermooie bloesemroute. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977