Logo Asombrosa
nl Dutch

De Amandelbloesems zijn er weer

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

Costa Blanca meer dan enkel zon en strand

Uw droom

begint hier

De amandelbloesems zijn er weer

Zodra de heerlijke geur van bloesem zich door de lucht verspreidt, weet je dat het Spaanse lente is aangebroken. Aan de Costa Blanca levert het bloesemseizoen prachtige plaatjes op, die uitnodigen om eropuit te gaan. Met een beetje geluk, zoals dit jaar, kun je vanaf eind januari al genieten van de amandelbloesem, die een vacht van witte blaadjes achterlaat. Het is duidelijk waarom dit de ‘Witte Kust’ wordt genoemd. De bekendste plek om het natuurschoon in de omgeving te observeren is de Jalón Vallei. De groene vallei, ook wel de Vall de Pop genoemd, strekt zich uit over een gebied van zo’n 30 kilometer en ligt ingeklemd tussen de heuvels en bergen.

Je kunt de amandelbloesem bewonderen tot ongeveer half maart. Het is de moeite waard om een bezoek aan de vallei te combineren met een stop in sfeervolle dorpjes als Acalalí, Parcent, Murla of Jalón.  De vruchtbare grond van de vallei is trouwens niet alleen goed voor de amandelbomen, maar ook voor citrusbomen en olijfgaarden die je hier volop aantreft. Ook voor de druif is het hier goed toeven. Vroeger bracht de vallei vooral zoetere wijnen als Moscatel voort, maar tegenwoordig worden er ook drogere wijnen en cava’s geproduceerd. Vanzelfsprekend kan in de omgeving ook uitgebreid wijn geproefd worden. De groei en bloei in de Jalón Vallei worden nog eens versterkt door het microklimaat dat zo typerend is voor de Costa Blanca. Volgens Wereldgezondheids- organisatie WHO heeft deze omgeving, met haar zachte zomers en relatief warme zeewater, het gezondste klimaat van Europa.

Amandelbloesem route Costa Blanca

Het is een goed idee om de N-332 bij Gata de Gorgos te verlaten en daar aan de noordkant van het centrum de weg naar Llíber te nemen. Deze CV-748 voert meteen al door talloze amandelboomgaarden en u komt zo het Jalóndal vanaf de bovenkant inrijden. Er is een moment dat het hele dal als een roze deken voor u ligt. Van Llíber gaat het naar Jalón en Alcalalí. Eigenlijk zou u in Alcalalí moeten uitstappen en een wandelingetje maken door de omgeving. Want er zijn weinig dorpen die zo omringd worden door bloesem als dit leuke dorp. Bovendien zijn er hier ook opvallend veel amandelbomen met donkerroze bloemen.

Je kunt als toerist deze bloesemroutes volgen. Wil je een vakantie plannen naar Jávea, neem dan eens een kijkje op onze site BnB Casa Asombrosa.

Youtube logo, BnB Casa Asombrosa
Costa Blanca weetjes, Blog, BnB Casa Asombrosa, Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977