Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
nl Dutch
Eiland Tabarca

tababaca eiland

Wil jij ook eens een keer het onbekende eiland Tabarca bezoeken. Het is ook het enige eiland dat echt bewoond is voor de kust van de Costa Blanca. Je zult een fantastische dag beleven, zeker met de kids, want het staat ook bekend onder de naam Piraten- eiland.
In de zomer is het een topactiviteit voor vele toeristen mede door de oversteek met de boot dat een aangename verfrissing is tijdens de zomermaanden. Je hebt natuurlijk nog de eilanden Ibiza, Mallorca en Formentera maar die liggen net niet meer voor de kust van de Costa Blanca.  Wil je deze eilanden bezoeken kan je best vertrekken vanuit het vissersplaatsje Denia. Voor het eiland Tabarca vertrek je het best vanuit de vissersplaatsje San Pola.

Eiland Tabarca, Natuurreservaat, Alicante

Piraten Eiland

Het eiland Tabarca, of beter gezegd de haven, was destijds het kruispunt voor Berber-piraten. Vandaar ook de naam het piraten- eiland. Zo was de aanwezigheid van Carlos III die het eiland versterkte. Hij stichtte een stad met een bevolking die in eerste instantie door verschillende vissers families uit de Italiaanse stad Genua kwamen. Zelfs vandaag kunt je nog de muren die zijn geclassificeerd zijn als een artistieke historische site. En die van cultureel belang zijn en nog steeds in goede staat. Koning Karel II heeft ook een vestigingsmuur laten bouwen die volledig terug in originele staat is gerestaureerd is. Sindsdien is deze muur dan ook een echte toeristische publiekstrekker geworden van het eiland. Ook de originele vuurtoren en de kerk in het dorp zijn nog te bewonderen op het eiland

Goed Om Te Weten

Als je op het eiland Tabarca aankomt zult je merken dat het een klein vlak eiland is. Het is 1,750 meter lang en hun belangrijkste economische activiteit bestaat uit het toerisme tijdens de zomermaanden. Vanuit Santa Pola varen regelmatig boten naar het eiland, natuurlijk ligt het aantal vaarten hoger in het toeristisch hoogseizoen als daar voor en daarna. Hier kan je de vertrek- en aankomsttijden checken alsook een ticket bestellen.
Er varen zowel boten vanaf Alicante als Benidorm. Toch raden we je aan om de boot te nemen in Santa Pola. Het eiland Tabarca ligt 15 km ten zuidoosten van Alicante, en bijna 9 km ten zuidoosten van Santa Pola, wat ook het dichtstbijzijnde punt is. Daardoor is het een korte, maar zeer gemakkelijk bereikbaar aankomspunt is. U hoeft alleen maar een beschikbare dag van de week te kiezen.

Natuurreservaat

Het eiland Tabarca is ook een beschermd maritiem natuurreservaat. Vele zeldzame vogels keren jaarlijks terug om te paren naar dit eiland. Maar niet alleen zijn er de vogels te bewonderen. Je vindt er ook originele cactussen die enkel op dit eiland groeien. Het eiland kunt je gemakkelijk op een volledige dag volledig rondwandelen. Ieder hoekje en kantje heeft zijn eigen geheim waardoor het zeker een aanrader is om het eiland Tabarca een keertje te bezoeken. Breng, in de zomermaanden, zeker je zwemkledij mee want dit kleine eilandje heeft ook mooie baaitjes waar je met je familie ongestoord kunt zwemmen in de azuurblauwe middellandse zee.

Overnachten

Je kan van verschillende badsteden vertrekken naar San Pola. Maar als je van bij B&B Casa Asombrosa in Jávea vertrekt dan zullen Nadia en Etienne je alles geheime vertellen over het Eiland Tabarca en de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamersmet eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977