Logo Asombrosa
nl Dutch

Het eiland Taberca

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

EIAND || TABARCA | ALICANTE || COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Het ietwat onbekend eiland Tabarca aan de Costa Blanca is gelegen vlak voor de kust van Alicante. Ook wel het pirateneiland genoemd door de Spanjaarden. Vooral in de zomer is het een toeristische trekpleister voor zij die hun vakantie doorbrengen aan de zuidelijke kant van de Costa Blanca. Aan de noordelijke kant heb je de beter bekende eilanden van de Balearen: Ibiza, Majorca, Formentera en Minorca. Als je van Jávea vertrekt is het een dik uur rijden vooraleer je de plaats Santa Pola bereikt om vandaar uit de boot te nemen naar het kleine eilandje. De overzetboten varen het heel jaar vermits het eiland ook bewoond is. Een merkwaardige opmerking is toch dat gedurende de hele corona-19 pandemie hier geen enkele besmetting heeft geweest.

Pirateneiland

Stel je voor dat je met je kinderen op vakantie bent aan de Costa Blanca en je kan ze verrassen met een boottocht naar een pirateneiland! Of ben je zelf nogal nieuwsgierig aangelegd is het misschien ook wel iets voor jou. In 1768 heeft de Spaanse koning Karel III 300 Genuese krijgsgevangengen vrijgekocht die op het Tunesische eiland Tabarqah gevangen gehouden werden en liet ze op het eilandvoor de kust van Santa Pola wonen. Sindsdien is het eiland officieel bewoond en werd het omgedoopt in “Isla Tabarca”.  Het zouden die krijgsgevangen geweest zijn die nadien als piraten leefden op de Middellandse zee en met hun buit hun families onderhouden op het eiland. De koning zelf wou geen piraten hebben en heeft dan nadien van het eiland een militaire basis gemaakt.

het eiland Tabarea, Boten aan de vestigingsmuur, Tabarca

De vestigingsmuur

Koning Karel II heeft ook een vestigingsmuur laten bouwen die sinds kort volledig terug in originele staat is gerestaureerd is. Sindsdien is deze muur dan ook een echte toeristische publiekstrekker geworden van het eiland. Ook de originele vuurtoren en de kerk in het dorp zijn nog te bewonderen op het eiland. Het dorp zelf heeft door zijn militair verleden een vierkantige vorm dat nadien tot vandaag bewoond wordt door plaatselijke vissers. Daarom wordt het nu ook wel het visserseiland genoemd.

Natuurreservaat

Het eiland Tabarca is ook een beschermd maritiem natuurreservaat. Vele zeldzame vogels keren jaarlijks terug om te paren naar dit eiland. Maar niet alleen zijn er de vogels te bewonderen. Je vindt er ook originele cactussen en struiken die enkel op dit eiland groeien. Het eiland is ongeveer een 2km lang en breed, dus je je het gemakkelijk op 1 dag rondwandelen wat op zich zeker een aanrader is. Breng ook zeker je zwemkledij mee want dit kleine eilandje heeft ook mooie en gezellige baaitjes waar je ongestoord kan zwemmen in de azuurblauwe Middellandse zee.

Eiland Tabarca, Natuurreservaat, Alicante

De Overtocht

Je kan vanaf verschillende plaatsen de boot nemen naar het eiland Tabarca. Voor uren tijden kan je best het even opzoeken via Google. Je kan een keuze maken uit verschillende boten toch is de optie met de catamaran met een glazen bodem de beste optie vinden wij. Tijdens de overtocht kan je dan de fauna en flora bewonderen van de Middellandse zee. Prijzen variëren of je in het hoogseizoen of laagseizoen de overtocht maakt. Ook in het dorp hebben de seizoenen hun effect. In het hoogseizoen worden de vissershuisjes als het ware getransformeerd naar kleine tapas barretjes en winkeltjes. Hou er ook rekening mee dat de eilandbewoners hun inkomsten vooral uit het toeristisch seizoen moeten halen. Dat houdt in dat alles een 15 à 20% duurder is dan op het vaste land.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977