Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Cocktail, Agua de Valencia, B&B Casa Asombrosa in Javea, Costa Blanca

Agua de valencia

Agua de Valencia het zomerdrankje van 2022

De Agua de Valencia is het zomerdrankje van 2022 bij uitstek. De beroemdste cocktail van alle die je kan drinken bij dat maanlicht aan de Costa Blanca dat je alleen hier vindt. Je kan dit zomerdrankje op elk moment van de dag drinken, zo fris is de smaak en zo prettig de indruk. Maar oorspronkelijk is het een cocktail voor wanneer het donker is en de maan schijnt.

Agua de Valencia Cocktail, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

De betekenis van het zomerdrankje 2022 Agua de Valencia is, water van Valencia. Alleen er totaal geen water in het drankje. Je zou het eigenlijk vuurwater kunnen noemen omdat het vooral een combinatie is van Gin, Wodka en Cava! Zoals de naam het al laat vermoeden komt het drankje uit de mooie stad Valencia in Spanje. In het begin was het zomerdrankje Agua de Valencia alleen bekend onder enkele plaatselijke stamgasten. Alleen zij vroegen erom tijdens hun nachtelijke bijeenkomsten. Maar de vele bezoekers van de bar, toen zeer populair in het uitgaansleven van de stad, zorgden ervoor dat de cocktail al snel bekendheid kreeg en er steeds meer vraag naar was. Vooral tijdens die verrukkelijke bijeenkomsten bij maanlicht, met dat fantastische klimaat van Valencia. Gelegenheid tot uitgaan te over!

Wat we in elk geval moeten benadrukken, is dat deze cocktail saamhorigheid met zich meebrengt. De drank moet namelijk in een ruime kan geserveerd worden en in harmonie gedeeld worden, geserveerd in champagneglazen. Dus als er iets is dat deze cocktail onderscheidt van alle andere, dan is het wel het nachtelijke karakter, het effect van saamhorigheid en de kenmerkende oranje kleur.

Bereidingswijze:

Als je de cocktail thuis wil bereiden, zit het geheim in de kwaliteit van de ingrediënten. Hoe zoeter de sinaasappels en hoe hoger de kwaliteit van de gebruikte dranken, hoe beter de smaak van de cocktail. Voor de rest is het een eenvoudig recept.

Eerst veel sinaasappelsap persen en dan wat vleugjes cava, wodka en gin toevoegen, naar ieders smaak. Voeg eventueel suiker toe. Serveer de cocktail met ijsblokjes.

Het recept van B&B Casa Asombrosa voor 1/2 liter zomerdrankje 2022

  • 1/5 Wodka
  • 1/5 Gin
  • 1/5 Cava, ideaal als die in de Valenciaanse regio geproduceerd is
  • 2/5 Sinaasappelsap van Valenciaanse sinaasappels
  • Veel ijsblokjes

Suiker (alleen als de sinaasappels niet optimaal rijp zijn)

Vakantie aan de Costa Blanca

Hou jij ook van een lekkere cocktail op vakantie? Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia of Etienne je dagelijks verwennen met een lekkere cocktail. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977