Logo Asombrosa
nl Dutch

Agua de Valencia het zomerdrankje van 2022

De Agua de Valencia is het zomerdrankje van 2022 bij uitstek. De beroemdste cocktail van alle die je kan drinken bij dat maanlicht aan de Costa Blanca dat je alleen hier vindt. Je kan dit zomerdrankje op elk moment van de dag drinken, zo fris is de smaak en zo prettig de indruk. Maar oorspronkelijk is het een cocktail voor wanneer het donker is en de maan schijnt.

De betekenis van het zomerdrankje 2022 Agua de Valencia is, water van Valencia. Alleen er totaal geen water in het drankje. Je zou het eigenlijk vuurwater kunnen noemen omdat het vooral een combinatie is van Gin, Wodka en Cava! Zoals de naam het al laat vermoeden komt het drankje uit de mooie stad Valencia in Spanje. In het begin was het zomerdrankje Agua de Valencia alleen bekend onder enkele plaatselijke stamgasten. Alleen zij vroegen erom tijdens hun nachtelijke bijeenkomsten. Maar de vele bezoekers van de bar, toen zeer populair in het uitgaansleven van de stad, zorgden ervoor dat de cocktail al snel bekendheid kreeg en er steeds meer vraag naar was. Vooral tijdens die verrukkelijke bijeenkomsten bij maanlicht, met dat fantastische klimaat van Valencia. Gelegenheid tot uitgaan te over!

Wat we in elk geval moeten benadrukken, is dat deze cocktail saamhorigheid met zich meebrengt. De drank moet namelijk in een ruime kan geserveerd worden en in harmonie gedeeld worden, geserveerd in champagneglazen. Dus als er iets is dat deze cocktail onderscheidt van alle andere, dan is het wel het nachtelijke karakter, het effect van saamhorigheid en de kenmerkende oranje kleur.

Ingrediënten:

Het recept van B&B Casa Asombrosa voor 1/2 liter zomerdrankje 2022

  • 1/5 Wodka
  • 1/5 Gin
  • 1/5 Cava, ideaal als die in de Valenciaanse regio geproduceerd is
  • 2/5 Sinaasappelsap van Valenciaanse sinaasappels
  • Veel ijsblokjes

Suiker (alleen als de sinaasappels niet optimaal rijp zijn)

Bereidingswijze:

Als je de cocktail thuis wil bereiden, zit het geheim in de kwaliteit van de ingrediënten. Hoe zoeter de sinaasappels en hoe hoger de kwaliteit van de gebruikte dranken, hoe beter de smaak van de cocktail. Voor de rest is het een eenvoudig recept.

Eerst veel sinaasappelsap persen en dan wat vleugjes cava, wodka en gin toevoegen, naar ieders smaak. Voeg eventueel suiker toe. Serveer de cocktail met ijsblokjes.

Alquiler de coches en Bilbao Aeropuerto

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977