Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Mooiste video van de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Mooiste - Video

De mooiste Video van de Costa Blanca

Deze video laat de mooie Costa Blanca zien gelegen aan de oostkust van Spanje. De naam “witte stranden” is het Nederlands voor Costa Blanca en heeft niets te maken met de kleur van de huizen of witte zandstranden wat vele mensen denken. Het heeft alles te maken met de witte bloesems van de amandelbomen die hier zo talrijk te vinden zijn. In de maand februari, maart staan deze dan ook ieder jaar opnieuw te pronken in de dalen over heel het gebied Costa Blanca noord.

Sinds de jaren 70 is de Costa Blanca een belangrijk vakantiecentrum geworden voor heel wat Belgen en Nederlanders. Met Benidorm op kop waar men echt van massatoerisme kan spreken en een oerwoud is van betonnen wolkenkrabbers is. Maar de Costa Blanca is meer dan Benidorm. Voor wie meer van rust en natuur houdt zijn er prachtige badplaatsen zoals Dénia, Jávea, Moraira, Benissa en Calpe.  Ook in het binnenland vindt je aantrekkelijke bezienswaardigheden zoals het middeleeuws dorpje Guadalest en de watervallen “Fonts de l’Algar bijvoorbeeld. Deze Video op YouTube is van Marc die op een spectaculaire manier de Costa Blanca noord in beeld heeft gebracht. Costa Blanca noord is vol stranden en baaien met kristalhelder water en blauwe vlaggen. De dorpjes en de bezienswaardigheden die in beeld komen zijn op zijn minst spectaculair te noemen. Bekijk de mooiste video van de Costa Blanca.

Denia is een havenstad van Iberische oorsprong, van groot belang in de Romeinse tijd en nu de woonplaats van de inwoners van Denia. Het is de hoofdstad van de regio Marina Alta. In de UNESCO Creatieve Stad van de Gastronomie kunt u de beroemde rode garnaal van Dénia proeven. Het heette vroeger Daniya en wordt in het Spaans geschreven als Denia (zonder accent).

Welkom in Jávea

Jávea is een juweel onder de mooiste steden aan de Costa Blanca. Het is een dorp met de mooie stranden en baaitjes. Maar het heeft ook een historische oude stad waar we u aanraden om de kerk van San Bartolomé, de Gemeentelijke Markt, het Etnologisch Museum of het Stadhuis te bezoeken. Cap Prim, Cala Blanca, Cala Ambolo, Cala Granadella dat al enkele keren is verkozen tot het mooiste strand van Spanje en Miradors worden uitgebreid in beeld gebracht. Bekijk de mooiste video van de Costa Blanca

Cala Moraig

Cala Moraig is een van de mooiste stranden van de Costa Blanca. Het is gelegen in de regio Alicante van Marina Alta en meer specifiek in de Poble Nou de Benitachell. Dit is halverwege tussen Jávea en Moraira. Deze kleine baai van wit zand en kristalhelder water verschijnt achter het imposante Puig de la Llorença-massief. Dat aan de kust valt en imposante kliffen vormt tot honderd meter hoog, waaronder precies kleine stranden.

Wandeling Calpe - Benissa

Ecologische wandeling van Benissa Costa. In Benissa Costa aan de Costa Blanca Noord vinden we een ecologische wandeling van vier kilometer kustlijn met kliffen en kleine baaien die zijn binnengevallen door pijnbomen. Het is een ecologische wandeling met een lage moeilijkheidsgraad met verschillende secties waar je met familie en vrienden naartoe kunt en die gaat van Benissa Costa tot Calpe. Het startpunt is de Tourist Info Benissa Playa, Aula de la Mar die zich in het Casa dels Cent Ventsy bevindt en bestaat uit twee routes, zuid en noord, De geschatte reistijd is ongeveer 2 uur. Hierin vindt u verschillende informatiepanelen, banken waar u ongelooflijke uitzichten kunt aanschouwen of picknickplaatsen waar u iets kunt eten.

Peñon de Alfich, Calpe

De Peñon de Ifach, in Calpe, is niet te missen als wandelaar. Of je nu in Calpe bent of in Moraira of Jávea. De berg van Calpe die als het ware zo uit de Middellandse Zee lijkt te reizen is van ver te zien. De Ifach, zoals de berg van Calpe in de volksmond heet, is circa 325 meter hoog. En geeft een prachtig uitzicht op Moraira, Calpe en Albir aan de Costa Blanca. De berg Ifach is voor iedereen toegankelijk. In circa 1 uur tijd kan je de top van de Ifach bereiken. Het eerste deel van de wandeltocht gaat over een mooi aangelegd pad en geeft op verschillende punten al een prachtig zicht op onder andere de haven en het zoutmeer van Calpe met de bekende flamingo’s.

Valencia

Valencia heeft een enorm aanbod van bezienswaardigheden, waarvan je er een aantal eigenlijk niet mag missen. Daarom heeft de mooiste video van de Costa Blanca voor jou verschillende bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Als je niet veel tijd te besteden hebt in Valencia, dan kan het handig zijn om te weten welke bezienswaardigheden in ieder geval echt de moeite waard zijn om te bekijken. Deze worden dan ook vaak door veel mensen als de highlights van Valencia gezien. In het geval dat je meer tij hebt om ook andere bezienswaardigheden te bekijken in Valencia, kan je natuurlijk bij ons een verblijf boeken bij bed and breakfast Casa Asombrosa.

Middeleeuws Guadelest

Een prachtig dorpje met een ongekend mooi uitzicht op de omgeving is Guadalest. Het kasteel van Guadalest (El Castell de Guadalest) biedt een mooi inzicht in het leven van vroeger op dit unieke plekje. Vanuit het kasteel krijg je het fraaie uitzicht over de bergen, het stuwmeer en het dorp zelf. Het is een van de meest bezochte dorpen van de Valenciaanse Gemeenschap. De talloze musea vormen een aanvulling op de belangrijkste toeristische attractie, het Castell de Guadalest of kasteel van San José. Een oude stad zoals u nog nooit gezien heeft, een van de mooiste steden in het binnenland van Alicante.

Fonts de l’Algar

Kent u dit geheime plekje op slechts 40 minuten rijden van onze B&B Casa Asombrosa in Jávea al? Een prachtige omgeving met veel groen, prachtige bloemen en betoverende watervallen. “Les Fonts de l’Algar”, met andere woorden, de watervallen van Algar. Het heldere water komt uit verschillende bronnen omhoog en heeft zich al slingerend door de bergen een weg naar beneden gevonden. Het is een reeks watervallen die verbonden zijn door kleine waterkanalen van rivieren.  Het is 1 van de beste plekken om verkoeling te zoeken tijdens de zomermaanden en van de Costa Blanca te genieten.

Benidorm

Je houdt ervan of je verafschuwd Benidorm er schijn geen midden weg te zijn voor de hoogbouw vakantiestad. 50 jaar geleden was dit nog een klein vissersdorpje aan de Costa Blanca. Massatoerisme heeft deze stad veranderd met in betonnen wolkenkrabbers en daarmee is eigenlijk alles gezegd over de bezienswaardigheden van Benidorm. Wat Benidorm wel heeft zijn mooie grote zandstranden. 

Waar op vakantie aan de Costa Blanca

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen. Maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977