Logo Asombrosa
nl Dutch

Vakantie in Jávea. Wat te doen?

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN || ONTSTRESSEN

Uw droom

begint hier

Jávea staat bekend als het paradijs van de Costa Blanca. Met zijn vele strandbaaien, prachtige uitzichten vanaf de kliffen over de helderblauwe zee en een mooi historisch centrum. Het vissersplaatsje ligt in een brede baai tussen twee grote rotsen in. Deze hebben elk met hun eigen vuurtoren. Het historische gedeelte bevindt zich een aantal kilometer verder in het binnenland. Dit zie je niet vaak bij Mediterrane dorpjes in Spanje. Jávea is uniek!

Genieten, zon, zee en strand.

Doe je niets liever dan relaxen aan het strand en af en toe een frisse duik nemen in een helderblauwe zee? Dan is een vakantie aan het strand van Arenal in Jávea echt een aanrader. Dit prachtige zandstrand geeft je alles wat je als vakantieganger verwacht. Het strand wordt dagelijks gereinigd en tijdens het seizoen is er verhuur van ligbedden en parasols. Het is een bewaakt strand met redders en alle watersporten kunt je er beoefenen. Ben je het even moe om op het strand te liggen kun je nog altijd even over de een brede gezellige wandelboulevard wandelen met winkeltjes, restaurants en tapasbarretjes. Parkeren kortbij het strand gaat gemakkelijk ook tijdens de drukke zomermaanden. Nog en pluspunt van dit zandstrand is dat je op ieder terrasje een panoramisch uitzicht hebt over heel de baai. Lees ons artikel, De mooiste stranden van Jávea”.

Zandstrand van Arenal, Javea

Mediterraanse Gastronomie

Als je naar Jávea op vakantie komt ben je verplicht om te genieten van de uitgebreide mediterraanse keukenJe hebt er zowel de traditionele Spaanse keuken, maar ook restaurants met de nieuwste trends die een compleet gastronomisch assortiment aanbieden. Verse producten en goede kwaliteit staan hoog in het vaandel in de mediterraanse keuken. Trouwens wist je dat het mediterrane dieet een aanrader is van iedere dokter. Er is echt een ruime keuze uit restaurants en tapasbarretjes waar je de verse vis en zeevruchten van goede kwaliteit kunt proeven. Het onaangetast vissersdorpje heeft een rijke culinaire traditie waar vooral vis de hoofdrolspeler is. Het meest populaire gerecht is uiteraard “Paella” vergezeld met een verscheidenheid aan andere producten zoals vlees, zeevruchten, groenten, enz.

Jávea is een geliefde plaats voor wandelaars gedurende het ganse jaar. De kust wordt beschermt door de berg Montgó tegen de harde winden en zorgt daardoor voor een micro- klimaat. De kustlijn is afwisselend en geeft een variatie van een zandstrand, kiezelstrandjes en prachtige baaitjes. Cabo de la Nao is al enkele keren uitgeroepen tot het mooiste strand van Spanje en Playa de Granadella is ook zo’n onvergetelijk baaitje. Wandelaars kunnen zowel langs de kust en op de Montgó mooie wandelingen te maken. Onderweg zijn vele uitkijkpunten en kan genieten van panoramische uitzichten. We hebben al verschillende wandelingen gedaan in de buurt, onze aanraders zijn:

Houten balustraden
Inbrengende lotion, bij zonnesteek

Plezier voor de hond

Vakantie in Javea met je hond. In het winterseizoen mag je overal wel met je hond het strand op. Maar in de zomer kan dat alleen op het speciaal strand, ‘Playa de Escollera Norte’. Zo’n 100 meter van het strand is speciaal aangelegd als hondenstrand. Er ligt naast zand ook gravel waar je hond op kan rondrennen. Wil je liever naar het bos, dan kun je naar Calle Passarell in de wijk Costa Nova of een lange wandeling maken op de Granadella berg in Jávea. Ook is er een groot hondenpark achter de Euromarket in Jávea, waar de honden heerlijk kunnen spelen met elkaar. Hoe laat je er ook komt, er is altijd wel een maatje voor je viervoeter aanwezig.

Overnachten

De reden van de groeiende populariteit van het bed and breakfast. 
– Iedere morgen een uitgebreid ontbijt;
– dat je bij de eigenaars altijd wel de juiste informatie over de streek krijgt.
– informatie in uw eigen taal.
– Je bent ook geen nummer, het is er gezellig en je hebt een gevoel dat je welkom bent.
We wonen nu sinds februari 2019 in Jávea en nieuwsgierig dat we zijn gaan we regelmatig op ontdekking. Sindsdien hebben hier een opsomming gemaakt van wat onze gasten ons vragen bij aankomst over ons dorp Jávea. Daarom hebben we voor onze gasten lijsten met de lekkerste restaurants en tapasbarretjes, maar ook mooie wandelroutes, fietstochten, de mooiste stranden, enz. Wil je liever genieten in de tuin of aan het privé zwembad met een prachtig uitzicht over Jávea dan staan we heel de dag voor je klaar bij BnB Casa Asombrosa om het je echt aangenaam te maken.

Uitgebreid ontbijt

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977