Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Vakantie in Jávea, B&B Casa Asombrosa, Costa Blanca

Vakantie Jávea

Vakantie in Jávea, wat te doen?

Jávea staat bekend als het paradijs van de Costa Blanca. Met zijn vele strandbaaien, prachtige uitzichten vanaf de kliffen over de helderblauwe zee en een mooi historisch centrum. Het vissersplaatsje ligt in een brede baai tussen twee grote rotsen in. Deze hebben elk met hun eigen vuurtoren. Het historische gedeelte bevindt zich een aantal kilometer verder in het binnenland. Dit zie je niet vaak bij Mediterrane dorpjes in Spanje. Jávea is uniek!

Vakantie, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Zon, zee en strand.

Doe je niets liever dan relaxen aan het strand en af en toe een frisse duik nemen in een helderblauwe zee? Dan is een vakantie aan het strand van Arenal in Jávea echt een aanrader. Dit prachtige zandstrand geeft je alles wat je als vakantieganger verwacht. Het strand wordt dagelijks gereinigd en tijdens het seizoen is er verhuur van ligbedden en parasols. Het is een bewaakt strand met redders en alle watersporten kunt je er beoefenen. Ben je het even moe om op het strand te liggen kun je nog altijd even over de een brede gezellige wandelboulevard wandelen met winkeltjes, restaurants en tapasbarretjes. Parkeren kortbij het strand gaat gemakkelijk ook tijdens de drukke zomermaanden. Nog en pluspunt van dit zandstrand is dat je op ieder terrasje een panoramisch uitzicht hebt over heel de baai. Lees ons artikel, De mooiste stranden van Jávea”.

Mediterraanse Gastronomie

Als je naar Jávea op vakantie komt ben je verplicht om te genieten van de uitgebreide mediterraanse keukenJe hebt er zowel de traditionele Spaanse keuken, maar ook restaurants met de nieuwste trends die een compleet gastronomisch assortiment aanbieden. Verse producten en goede kwaliteit staan hoog in het vaandel in de mediterraanse keuken. Trouwens wist je dat het mediterrane dieet een aanrader is van iedere dokter. Er is echt een ruime keuze uit restaurants en tapasbarretjes waar je de verse vis en zeevruchten van goede kwaliteit kunt proeven. Het onaangetast vissersdorpje heeft een rijke culinaire traditie waar vooral vis de hoofdrolspeler is. Het meest populaire gerecht is uiteraard “Paella” vergezeld met een verscheidenheid aan andere producten zoals vlees, zeevruchten, groenten, enz.

Wandelen in Jávea

Jávea is een geliefde plaats voor wandelaars gedurende het ganse jaar. De kust wordt beschermd door de berg Montgó tegen de harde winden en zorgt daardoor voor een microklimaat. De kustlijn is afwisselend en geeft een variatie van een zandstrand, kiezelstrandjes en prachtige baaitjes. Cabo de la Nao is al enkele keren uitgeroepen tot het mooiste strand van Spanje en Playa de Granadella is ook zo’n onvergetelijk baaitje. Wandelaars kunnen zowel langs de kust en op de Montgó mooie wandelingen te maken. Onderweg zijn vele uitkijkpunten en kan genieten van panoramische uitzichten.

Vakantie in Jávea met je hond. In het winterseizoen mag je overal wel met je hond het strand op. Maar in de zomer kan dat alleen op het speciaal strand, ‘Playa de Escollera Norte’. Zo’n 100 meter van het strand is speciaal aangelegd als hondenstrand. Er ligt naast zand ook gravel waar je hond op kan rondrennen. Wil je liever naar het bos, dan kun je naar Calle Passarell in de wijk Costa Nova of een lange wandeling maken op de Granadella berg in Jávea. Ook is er een groot hondenpark achter de Euromarket in Jávea, waar de honden heerlijk kunnen spelen met elkaar. Hoe laat je er ook komt, er is altijd wel een maatje voor je viervoeter aanwezig.

Vakantie in Jávea bij bed en breakfast Casa Asombrosa

Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over mooi vissersplaatsje Jávea. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977