Logo Asombrosa
nl Dutch

Markten aan de Costa Blanca

WEKELIJKSE MARKTEN | COSTA BLANCA

HOME | MARKTEN

Uw droom

begint hier

Waarom een marktbezoek

Een marktbezoek, dat staat voor de meeste onder ons voor een gezellige uitstap. Ook op reis is dit een van de liefste dingen die toeristen doen. De lokale markten verkennen aan de Costa Blanca is zowel voor jong en oud als arm en rijk. Maar natuurlijk ook voor de lokale bevolking en nu dat precies maakt een markt hier zo uitzonderlijk. Het is een plaats waar u uw hart kunt ophalen wat betreft het kopen van tal van spullen.

Soorten markten

Er zijn diverse soorten markten in de Costa Blanca. Waar een aantal zich met name richt op de toerist of de steeds groeiende groep pensionados. Een bezoek aan een Spaanse wekelijkse markten is ook genieten van de plaatselijke cultuur en eetgewoonten. Daarnaast zijn er markten die toch veel meer georiënteerd zijn op de lokale Spanjaarden of Noord Europeaanse residenten. Ieder stad of dorp heeft wel een open lucht markt. Meestal hebben ze dan nog een centraal overdekte markt in een daarvoor bestemd gebouw. Voor verse vleeswaren, vis en kaas kan je beter naar een overdekte markthal gaan. Het aanbod op de straatmarkten blijft meestal beperkt tot fruit, groenten, planten, kruiden en eenvoudige kledingartikelen. En vooral in de toeristische plaatsen aangevuld met souvenirs.

Toeristen en residenten

Naar de plaatselijke markten gaan en tegelijkertijd er een uitstapje van maken is natuurlijk ideaal om zo het echte Spanje te leren kennen. De kleine dorpjes vlakbij een markt is altijd interessant en de moeite waard om te bezoeken. Die plaatselijke tapas bars en restaurantjes zijn toch net nog anders dan aan de grote badsteden en meestal nog heel goedkoop en heel lekker! Laat je daar eens verleiden met plaatselijke tapas…

Belangrijk!!! Spijtig genoeg dient u er goed op uw geldbeugel te letten want zakkenrollers profiteren dikwijls van de ontspannen sfeer.

Overzicht van de 20 belangrijkste wekelijkse markten Costa Blanca tussen Benidorm en Denia

Op deze pagina vind je voornamelijk de bekendste markten van Benidorm tot Denia. Om het eenvoudig te houden hebben het voor u per dag opgedeeld. Eveneens hebben we de openingsuren, het adres maar ook waar men best kan parkeren.

Maandag

Callosa d’En Sarriá:e

Deze lokale markt is een relatief klein met een 30-tal kraampjes. De markturen zijn van 07:00 uur tot 14:00 uur.

Parkeren: Omdat het niet eenvoudig is om u wagen te parkeren raden wij u aan om s ’morgens heel vroeg te komen.
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Plaza Del Convent,

De wekelijkse markt van Denia heeft iedere maandagmorgen plaats op de Plaza del Mercadilio – Torrecremada Esplanada wijk – van 08:00 uur tot 13:30 uur. Het is een grote markt met meer dan 100 kraampjes. Naast de klassieke aangeboden artikelen vind je er ook keramiek, groot aanbod van diverse kruiden, noten en rozijnen. U auto parkeren kan je het best in het centrum van de stad. Vandaar kan je een gezellige wandeling maken naar de markt. Op de terugweg kan je dan nog iets lekker gaan eten in het groot aanbod van restaurants.

Overdekte Markthal: Mercado Municipal
Algemene markt met extra aanbod aan bijvoorbeeld groente en fruit. Alle dagen van: 07.00 uur tot 14.00 uur.

Adres: Calle Magallanes.

Vismarkt:
Van de maandag tot en met de vrijdag is het vismarkt. Van 15.30 uur tot 18.00 uur kan je de vissersschepen zien binnen varen. Er een geweldig aanbod aan Middellandse verse zeevis en schelpdieren te zien. De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.

Parkeren: Het beste is om ergens in het centrum van de stad te parkeren.
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Muelle Pesquero  –  vismarkt: Puerto de Denia

 

Dinsdag

Een van de markten aan de  Costa Blanca die meer en meer aan populariteit wint de laatste jaren. De markt is sinds kort ook in twee verdeeld.

  1. Op de Cami de l’Algar vind je de klassieke markt met kleding, lederwaren en allerlei andere spullen die men op iedere Spaanse markt wel vindt. Sinds kort hebben ze ook de ondergrond geasfalteerd om de marktkraampjes meer plaats te bieden.
  2. De voedselmarkt vind je op Avenida la Nucia. Sinds de zomer van 2020 is deze ruimte groter gemaakt zodat iedereen zij social distance kan behouden tijdens het winkelen.

Door een gezellige wandeling te maken – ongv. 5 minuutjes – op de Avenida  Valenci ga je van de ene markt naar de andere.

Parkeren: Om uw wagen kwijt te geraken zal je ergens een plaatsje in het dorp moeten zoeken.
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Avenida la Nucia – Cami de l’Algar

Polop:

Door de corona maatregelen heeft het lokale bestuur van Polop beslist de markten te spitsen in 2 verschillende dagen. Dir vooral om de social distance te kunnen handhaven.

Wekelijks op dinsdag worden de algemene producten aangeboden.

Parkeren: Polop is een klein dorp met overal eenrichtingsverkeer. Daarom is het aan te raden u wagen u wagen buiten het dorp te parkeren. Langs de authentieke straatjes kan je dan zo naar het centrum van het dorp wandelen.
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Plaza De Los Chorros

Woensdag

Achter het sportpaviljoen Municipal vind je de wekelijke markt Foietes. – Benidorm. Deze markt is zeer centraal gelegen. Ook hier heeft het lokaal bestuur maatregelen getroffen voor het covid-19 virus. Er zijn maar maximaal 87 kraampjes toegelaten, die allemaal langs dezelfde kant van de straat staan. Ook de bezoekers moeten in 1 richting lopen en het mondmasker is zo en zo verplicht. Er is een speciaal beveiligingsteam aanwezig die ervoor zorgt dat iedereen die de markt betreedt de handgel gebruikt.

Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Avenida Cuidad Deportiva,

Op deze plaats is het zowel op de woensdag als de zondag markt. De in twee verdeelde markt, verse voedingswaren en allerhande traditionele Spaanse- toeristische -artikelen, is een zeer grote markt. Omdat deze markt centraal goed gelegen is in het centrum van Benidorm kan je de rest van de dag daar verder schoppen.

Parkeren: Het beste ergens in het centrum van de stad
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur
Adres: Calle Ibiza

Teulada:

Dit is een markt die vooral op de lokale bevolking is gericht. Een kleine markt toch is alles vertegenwoordigt wat je op een wekelijkse markt verwacht. Allerhande verse voedingswaren en algemene artikelen. Let op: deze markt heeft minder dan 60 kraampjes!

Parkeren kan je in de nabije buurt.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Plaza de VI Centenari

Donderdag

Javea

De wekelijkse markt bevindt zich op ongeveer 1 km van onze BnB Casa Asombrosa. Een redelijke grote markt met ongeveer een 130 marktkraampjes met een grote variatie aan producten. Nog een echte Spaanse markt waar men nog over de prijzen kan onderhandelen. Maar onderschat de Spaanse marktkramer niet, zij kennen hun vak als geen ander. Ook hier heeft men maatregelen moeten treffen voor het covid-19 virus.

De markt bevind zich nu enkel op Plaza de la Constitución en er werden nog 2 belangrijke punten vooropgesteld:

  • De afstand tussen de marktkraampjes;
  • De controle over het aanpak kraampjes.

Het lokaal bestuur heeft beslist om de kleding-, schoenen- of textielwinkels in twee ploegen te organiseren, afwisselend om de twee weken. De verse voedingsproducten en eetstalletjes mogen hun marktplaats dan wekelijks betreden. Ook is er een beveiligingsteam aanwezig die ervoor zorgt dat iedereen die de markt betreedt de handgel gebruikt.

Parkeren kan je in de ondergrondse parking.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Plaza de la Constitución

 Vismarkt:
Trouw aan hun bijzondere vissersgewoontes en trots over hun visvangst. Zo kan je de vissers van Jávea beschrijven. Hun visvangst van verse zeevis en schelpdieren wordt nog dagelijks verkocht in de plaatselijke vismijn. Vanaf 15 uur kan je reeds de eerste vissersboten reeds zien binnenvaren.

Openingsuren: De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.
Adres: Duanes de la Mar

Markten Costa Blanca

Benidorm – El Cisne:

Opgelet dit is een rommelmarkt of een vlooienmarkt zoals de Nederlanders dat noemen. Deze rommelmarkt vindt plaats op donderdag, zaterdag en zondag. Het zwanen pad, of in het Spaans Rastro el Cisne is in 3 delen verdeeld. In openlucht, vlak daarnaast is dan een ook een rommelmarkt, vlak tegenover verschillende cafés, Tappa-bars en restaurantjes. Altijd handig voor de dorstlijders en de hongerige mensen, maar ook voor de meisjes als ze naar toilet moeten. Tip voor de manlijke lezers: vraag altijd aan je vrouw of ze naar toilet moet. Een lekker glaasje bier tijdens het wachten is altijd meegenomen toch?

Parkeren kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt.
Openingsuren: 07:00 uur tot 15:00 uur.
Adres: Avenida de la Comm. Valenciana

Vrijdag

Alfaz del Pi:

De plaatselijke markt van Alfaz del Pi is een grote markt. Opmerkelijk is hier wel dat er heel veel Belgen op de markt aanwezig zijn! Er staan ongeveer een 200 tal kraampjes en bieden een ruim assortiment aan. Tijdens u marktbezoek kan je ook de lokale winkels en supermarkten binnen lopen. Er gemakkelijk om alle boodschappen in 1 keer te doen. Ook nog een groot voordeel van deze markt is het groot aantal parkeermogelijkheden. Toch willen wij u verwittigen, kom op tijd, want de parkeerplaatsen zijn snel bezet.

Parkeren kan je op diverse plaatsen en parkings in de onmiddellijke buurt.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Avinguda de la Constitución

Benidorm – Finestrat:

Iedere vrijdag wordt er in het historisch centrum van Benidorm een kleine wekelijkse markt gehouden. Het aanbod is beperkt vooral voedingsproducten en enkel standhouders met textiel.

Parkeren
kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Carrer l’Hort, Finestrat,

De plaatselijke markt van Moraira vind je in het centrum van het dorp, vlakbij het gemeentelijk sportcentrum. Parkeren kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt. Het is voornamelijk een toeristische markt en bied plaats voor een 150 tal markthandelaars. Je vindt er de algemene voedingsproducten zoals groenten en fruit enz. maar ook bloemen, planten. Natuurlijk zijn er ook de allerhande andere producten als lederwaren, speelgoed, keramiek zonnebrillen en nog vele andere spullen.

Parkeren kan je in de buurt. Let op vermits de markt op het groot parkeerterrein staat moet je zeker op tijd komen om nog plaats te vinden.
Openingsuren: 08:30 uur tot 14:30 uur.
Adres: Carretera Moraira a Calpe

 

Vismarkt:
De vissers gaan nog steeds in alle vroegte de zee op om later op de dag hun vangst te verkopen op de traditionele vismarkt. Tegenwoordig is dit een van de belangrijkste vismarkten van de Costa Blanca. De oude visopslagplaatsen zijn nu pittoreske huisjes.

Openingsuren: De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.
Adres: Calle del Dr. Calatayud,

markten Costa Blanca

Zaterdag

Benidorm – El Cisne:

Opgelet dit is een rommelmarkt of een vlooienmarkt zoals de Nederlanders dat noemen. Deze rommelmarkt vindt plaats op donderdag, zaterdag en zondag. Het zwanen pad, of in het Spaans Rastro el Cisne is in 3 delen verdeeld. In openlucht, vlak daarnaast is dan een ook een rommelmarkt, vlak tegenover verschillende cafés, Tappa-bars en restaurantjes. Altijd handig voor de dorstlijders en de hongerige mensen, maar ook voor de meisjes als ze naar toilet moeten. Tip voor de manlijke lezers: vraag altijd aan je vrouw of ze naar toilet moet. Een lekker glaasje bier tijdens het wachten is altijd meegenomen toch?

Parkeren kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt.
Openingsuren: 07:00 uur tot 15:00 uur.
Adres: Avenida de la Comm. Valenciana

De markt is sinds de covid-19 pandemie verplaats naar Plaza Mayor om de veiligheid te kunnen garanderen van de marktbezoekers. Op de markt vind je alle goederen die je op een Spaanse markt zou verwachten. Van voedingswaren tot zonnebrillen lederwaren en alles wat daar tussenin zit. De locatie van de markt ligt vlakbij een grote winkelstraat wat het deze markt toch een beetje speciaal maakt. Ook de wandeldijk langs het strand van de middellandse zee is maar enkele minuten stappen.

Parkeren: In de buurt zijn zeker parkeerplaatsen genoeg. In de zomermaanden kan men best op tijd komen wegens het zomer toerisme. Niet ver van de markt is er ook een openbare parking.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Plaza Mayor

 

Vismarkt:
De vissershaven van Calpe ligt onder de grote rots Peñón de Ifach. Calpe’s vismarkt vind je vlakbij de haven waar de vis vers vanaf de boot te markt opgebracht wordt. Dit is echter meer een Peñón de Ifach dan een markt waar je als consument vis gaat kopen. Rond 5 uur ’s middags meren de vissersboten aan en kun je zien hoe deze vis gekocht wordt door diverse opkopers. Neem ’s avonds plaats in een van de lokale restaurants om de vangst van de dag te proeven!

Openingsuren: De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.
Adres: Av. del Port

 

De grote trekpleister van Jalón – Xaló voor de Spanjaarden – is echter de wekelijkse drukbezochte rommelmarkt of vlooienmarkt voor de Nederlanders. Iedere zaterdag verandert de westkant van het dorp in één grote rommel- vlooienmarkt. De antiek- vlooienmarkt is iedere zaterdag en wordt terecht de beste genoemd in heel de regio. De vlooienmarkt vindt plaats tegenover de wijncoöperatie Virgin Probe en strekt zich uit over meer dan 300 meter. In totaal zijn er ongeveer 200 tot 250 kraampjes en stalletjes terug te vinden op deze markt. Het is een grote publiekstrekker. In het meest noordelijke en zuidelijke deel van de markt zie je dezelfde toeristische spullen die je op heel veel andere toeristenmarkten aan de Costa Blanca ziet. Zoals Spaanse textiel, hoeden, namaaktassen, zonnebrillen en andere weinig originele stukken.

Van antiek tot vintage

Het overgrote deel van de vlooienmarkt betekent snuffelen tussen oude spullen die variëren van antiek tot vintage. Er is een breed aanbod variërend van meubels tot sieraden en curiositeiten. Over het algemeen ontstijgt het aanbod het niveau van een doorsnee rommelmarkt. Wie goed rondneust die kan nog echt met leuke spulletjes thuiskomen. Wanner de markt op zijn einde loopt kan je nog naar de wijncoöperatie Virgin Probe, waar je verschillende wijnen kan proeven. Maar ook de botanische tuin Finca la Cuta is meer dan een bezoek waard

Parkeren: Tijdens de vlooienmarkt zijn er gelukkig een paar parkeervelden waar je tegen betaling (1 euro) je auto kwijt kunt.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Centrum van Jalón

Zondag

Benidorm – El Cisne:

Opgelet dit is een rommelmarkt of een vlooienmarkt zoals de Nederlanders dat noemen. Deze rommelmarkt vindt plaats op donderdag, zaterdag en zondag. Het zwanen pad, of in het Spaans Rastro el Cisne is in 3 delen verdeeld. In openlucht, vlak daarnaast is dan een ook een rommelmarkt, vlak tegenover verschillende cafés, Tappa-bars en restaurantjes. Altijd handig voor de dorstlijders en de hongerige mensen, maar ook voor de meisjes als ze naar toilet moeten. Tip voor de manlijke lezers: vraag altijd aan je vrouw of ze naar toilet moet. Een lekker glaasje bier tijdens het wachten is altijd meegenomen toch?

Parkeren kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt.
Openingsuren: 07:00 uur tot 15:00 uur.
Adres: Avenida de la Comm. Valenciana

Benidorm – Rincon:

Op deze plaats is het zowel op de woensdag als de zondag markt. De in twee verdeelde markt, verse voedingswaren en allerhande traditionele Spaanse- toeristische -artikelen, is een zeer grote markt. Omdat deze markt centraal goed gelegen is in het centrum van Benidorm kan je de rest van de dag daar verder schoppen.

Parkeren: Het beste ergens in het centrum van de stad
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur
Adres: Calle Ibiza

markten Costa Blanca

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977