Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Wekelijkse markt, markt aan de Costa Blanca, aangeboden door B&B Casa Asombrosa

Wekelijkse - markt

Costa Blanca

Waarom Een Marktbezoek

Een marktbezoek, dat staat voor de meeste onder ons voor een gezellige uitstap. Ook op reis is dit een van de liefste dingen die toeristen doen. De lokale markten verkennen aan de Costa Blanca is zowel voor jong en oud als arm en rijk. Maar natuurlijk ook voor de lokale bevolking en nu dat precies maakt een markt hier zo uitzonderlijk. Het is een plaats waar u uw hart kunt ophalen wat betreft het kopen van tal van spullen. Lees ook “De kerstmarkten aan de Costa Blanca”

Openbare markt, Costa Blanca

Markten Costa Blanca

Er zijn diverse soorten markten in de Costa Blanca. Waar een aantal zich met name richt op de toerist of de steeds groeiende groep pensionados. Een bezoek aan een Spaanse wekelijkse markten is ook genieten van de plaatselijke cultuur en eetgewoonten. Daarnaast zijn er markten die toch veel meer georiënteerd zijn op de lokale Spanjaarden of Noord Europeaanse residenten. Ieder stad of dorp heeft wel een open lucht markt. Meestal hebben ze dan nog een centraal overdekte markt in een daarvoor bestemd gebouw. Voor verse vleeswaren, vis en kaas kan je beter naar een overdekte markthal gaan. Het aanbod op de straatmarkten blijft meestal beperkt tot fruit, groenten, planten, kruiden en eenvoudige kledingartikelen. En vooral in de toeristische plaatsen aangevuld met souvenirs.

Toeristen En Residenten

Naar de plaatselijke markten gaan en tegelijkertijd er een uitstapje van maken is natuurlijk ideaal om zo het echte Spanje te leren kennen. De kleine dorpjes vlak bij een markt is altijd interessant en de moeite waard om te bezoeken. Die plaatselijke tapas bars en restaurantjes zijn toch net nog anders dan aan de grote badsteden en meestal nog heel goedkoop en heel lekker! Laat je daar eens verleiden met plaatselijke tapas…

Belangrijk!!! Spijtig genoeg dient u er goed op uw geldbeugel te letten want zakkenrollers profiteren dikwijls van de ontspannen sfeer, op de Markten Costa Blanca

Overzicht van de belangrijkste wekelijkse markten Costa Blanca tussen Benidorm en Denia

Op deze pagina vind je voornamelijk de bekendste Markten Costa Blanca, zoals Benidorm tot Denia. Om het eenvoudig te houden hebben het voor u per dag opgedeeld. Eveneens hebben we de openingsuren, het adres maar ook waar men best kan parkeren.

Maandag Markten

Denia

De wekelijkse markt van Denia heeft iedere maandagmorgen plaats op de Plaza del Mercadilio – Torrecremada Esplanada wijk – van 08:00 uur tot 13:30 uur. Het is een grote markt met meer dan 100 kraampjes. Naast de klassieke aangeboden artikelen vind je er ook keramiek, groot aanbod van diverse kruiden, noten en rozijnen. U auto parkeren kan je het best in het centrum van de stad. Vandaar kan je een gezellige wandeling maken naar de markt. Op de terugweg kan je dan nog iets lekker gaan eten in het groot aanbod van restaurants.

Overdekte Markthal: Mercado Municipal
Algemene markt met extra aanbod aan bijvoorbeeld groente en fruit. Alle dagen van: 07.00 uur tot 14.00 uur.

Adres: Calle Magallanes.

Vismarkt:
Van de maandag tot en met de vrijdag is het vismarkt. Van 15.30 uur tot 18.00 uur kan je de vissersschepen zien binnen varen. Er een geweldig aanbod aan Middellandse verse zeevis en schelpdieren te zien. De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.

Parkeren: Het beste is om ergens in het centrum van de stad te parkeren.
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Muelle Pesquero  –  vismarkt: Puerto de Denia

Dinsdag Markten

Altea

Een van de markten aan de Costa Blanca die meer en meer aan populariteit wint de laatste jaren. De markt is sinds kort ook in twee verdeeld.

  1. Op de Cami de l’Algar vind je de klassieke markt met kleding, lederwaren en allerlei andere spullen die men op iedere Spaanse markt wel vindt. Sinds kort hebben ze ook de ondergrond geasfalteerd om de marktkraampjes meer plaats te bieden.
  2. De voedselmarkt vind je op Avenida la Nucia. Sinds de zomer van 2020 is deze ruimte groter gemaakt zodat iedereen zij social distance kan behouden tijdens het winkelen.

Door een gezellige wandeling te maken – ongv. 5 minuutjes – op de Avenida  Valenci ga je van de ene markt naar de andere.

Parkeren: Om uw wagen kwijt te geraken zal je ergens een plaatsje in het dorp moeten zoeken.
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Avenida la Nucia – Cami de l’Algar

Polop

Door de corona maatregelen heeft het lokale bestuur van Polop beslist de markten te spitsen in 2 verschillende dagen. Dir vooral om het social distance te kunnen handhaven.

Wekelijks op dinsdag worden de algemene producten aangeboden.

Parkeren: Polop is een klein dorp met overal eenrichtingsverkeer. Daarom is het aan te raden je wagen buiten het dorp te parkeren. Langs de authentieke straatjes kan je dan zo naar het centrum van het dorp wandelen.
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Plaza De Los Chorros

Woensdag Markten

Benidorm – Foietes

Achter het sportpaviljoen Municipal vind je de wekelijke markt Foietes. – Benidorm. Deze markt is zeer centraal gelegen. Ook hier heeft het lokaal bestuur maatregelen getroffen voor het covid-19 virus. Er zijn, maar maximaal 87 kraampjes toegelaten, die allemaal langs dezelfde kant van de straat staan. Ook de bezoekers moeten in 1 richting lopen en het mondmasker is zo en zo verplicht. Er is een speciaal beveiligingsteam aanwezig die ervoor zorgt dat iedereen die de markt betreedt de handgel gebruikt.

Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving
Openingsuren: 08:00 uur tot 13:30 uur
Adres: Avenida Cuidad Deportiva,

Benidorm – Rincon

Op deze plaats is het zowel op de woensdag als de zondagmarkt. De in twee verdeelde markten, verse voedingswaren en allerhande traditionele Spaanse toeristische artikelen, is een zeer grote markt. Omdat deze markt centraal goed gelegen is in het centrum van Benidorm kan je de rest van de dag daar verder schoppen.

Parkeren: Het beste ergens in het centrum van de stad
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur
Adres: Calle Ibiza

Teulada:

Dit is een markt die vooral op de lokale bevolking is gericht. Een kleine markt toch is alles vertegenwoordigt wat je op een wekelijkse markt verwacht. Allerhande verse voedingswaren en algemene artikelen. Let op: deze markt heeft minder dan 60 kraampjes!

Parkeren kan je in de nabije buurt.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Plaza de VI Centenari

Donderdag Markten

Jávea

De wekelijkse markt bevindt zich op ongeveer 1 km van onze BnB Casa Asombrosa. Een redelijke grote markt met ongeveer een 130 marktkraampjes met een grote variatie aan producten. Nog een echte Spaanse markt waar men nog over de prijzen kan onderhandelen. Maar onderschat de Spaanse marktkramer niet, zij kennen hun vak als geen ander. Ook hier heeft men maatregelen moeten treffen voor het covid-19 virus.

De markt bevindt zich nu enkel op Plaza de la Constitución en er werden nog 2 belangrijke punten vooropgesteld:

  • De afstand tussen de marktkraampjes;
  • De controle over het aanpak kraampjes.

Het lokaal bestuur heeft beslist om de kleding-, schoenen- of textielwinkels in twee ploegen te organiseren, afwisselend elke twee weken. De verse voedingsproducten en eetstalletjes mogen hun marktplaats dan wekelijks betreden. Ook is er een beveiligingsteam aanwezig die ervoor zorgt dat iedereen die de markt betreedt de handgel gebruikt.

Parkeren kan je in de ondergrondse parking.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Plaza de la Constitución

 Vismarkt:
Trouw aan hun bijzondere vissers gewoontes en trots over hun visvangst. Zo kan je de vissers van Jávea beschrijven. Hun visvangst van verse zeevis en schelpdieren wordt nog dagelijks verkocht in de plaatselijke vismijn. Vanaf 15 uur kan je al de eerste vissersboten zien binnenvaren.

Openingsuren: De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.
Adres: Duanes de la Mar

Markten Costa Blanca

Vrijdag Markten

Alfaz Del Pi

De plaatselijke markt van Alfaz del Pi is een grote markt. Opmerkelijk is hier wel dat er heel veel Belgen op de markt aanwezig zijn! Er staan ongeveer een 200 tal kraampjes en bieden een ruim assortiment aan. Tijdens u marktbezoek kan je ook de lokale winkels en supermarkten binnen lopen. Er gemakkelijk om alle boodschappen in 1 keer te doen. Ook nog een groot voordeel van deze markt is het groot aantal parkeermogelijkheden. Toch willen wij u verwittigen, kom op tijd, want de parkeerplaatsen zijn snel bezet.

Parkeren kan je op diverse plaatsen en parkings in de onmiddellijke buurt.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Avinguda de la Constitución

Benidorm – Finestrat

Iedere vrijdag wordt er in het historisch centrum van Benidorm een kleine wekelijkse markt gehouden. Het aanbod is beperkt, vooral voedingsproducten en enkel standhouders met textiel.

Parkeren
kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Carrer l’Hort, Finestrat,

Moraira

De plaatselijke markt van Moraira vind je in het centrum van het dorp, vlak bij het gemeentelijk sportcentrum. Parkeren kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt. Het is voornamelijk een toeristische markt en bied plaats voor een 150 tal markthandelaars. Je vindt er de algemene voedingsproducten zoals groenten en fruit enz. maar ook bloemen, planten. Natuurlijk zijn er ook de allerhande andere producten als lederwaren, speelgoed, keramiek zonnebrillen en nog vele andere spullen.

Parkeren kan je in de buurt. Let op vermits de markt op het groot parkeerterrein staat moet je zeker op tijd komen om nog plaats te vinden.
Openingsuren: 08:30 uur tot 14:30 uur.
Adres: Carretera Moraira a Calpe

 

Vismarkt:
De vissers gaan nog steeds in alle vroegte de zee op om later op de dag hun vangst te verkopen op de traditionele vismarkt. Tegenwoordig is dit een van de belangrijkste vismarkten van de Costa Blanca. De oude vis opslagplaatsen zijn nu pittoreske huisjes.

Openingsuren: De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.
Adres: Calle del Dr. Calatayud,

markten Costa Blanca

Zaterdag Markten

Benidorm – El Cisne:

De plaatselijke markt van Benidorm vind je in het centrum van het dorp, vlak bij het gemeentelijk sportcentrum. Parkeren kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt. Het is voornamelijk een toeristische markt en bied plaats voor een 150 tal markthandelaars. Je vindt er de algemene voedingsproducten zoals groenten en fruit enz. maar ook bloemen, planten. Natuurlijk zijn er ook de allerhande andere producten als lederwaren, speelgoed, keramiek, zonnebrillen en nog vele andere spullen.

Parkeren kan je in de buurt. Let op vermits de markt op het groot parkeerterrein staat moet je zeker op tijd komen om nog plaats te vinden.
Openingsuren: 08:30 uur tot 14:30 uur.
Adres: Carretera Moraira a Calpe

 

Vismarkt:
De vissers gaan nog steeds in alle vroegte de zee op om later op de dag hun vangst te verkopen op de traditionele vismarkt. Tegenwoordig is dit een van de belangrijkste vismarkten van de Costa Blanca. De oude visopslagplaatsen zijn nu pittoreske huisjes.

Openingsuren: De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.
Adres: Calle del Dr. Calatayud,

markten Costa Blanca

Calpe

De markt is sinds de covid-19-pandemie verplaatst naar Plaza Mayor om de veiligheid te kunnen garanderen van de marktbezoekers. Op de markt vind je alle goederen die je op een Spaanse markt zou verwachten. Van voedingswaren tot zonnebrillen, lederwaren en alles wat daar tussenin zit. De locatie van de markt ligt vlak bij een grote winkelstraat wat het deze markt toch een beetje speciaal maakt. Ook de wandeldijk langs het strand van de Middellandse Zee is, maar enkele minuten stappen.

Parkeren: In de buurt zijn zeker parkeerplaatsen genoeg. In de zomermaanden kan men best op tijd komen wegens het zomer toerisme. Niet ver van de markt is er ook een openbare parking.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Plaza Mayor

 

Vismarkt:
De vissershaven van Calpe ligt onder de grote rots Peñón de Ifach. Calpe’s vismarkt vind je vlakbij de haven waar de vis vers vanaf de boot te markt opgebracht wordt. Dit is echter meer een Peñón de Ifach dan een markt waar je als consument vis gaat kopen. Rond 5 uur ’s middags meren de vissersboten aan en kun je zien hoe deze vis gekocht wordt door diverse opkopers. Neem ’s avonds plaats in een van de lokale restaurants om de vangst van de dag te proeven!

Openingsuren: De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.
Adres: Av. del Port

Zondag Markten

Benidorm – El Cisne:

Op deze plaats is het zowel op de woensdag als de zondagmarkt. De in twee verdeelde markten, verse voedingswaren en allerhande traditionele Spaanse toeristische artikelen, is een zeer grote markt. Omdat deze markt centraal goed gelegen is in het centrum van Benidorm kan je de rest van de dag daar verder schoppen.

Parkeren: Het beste ergens in het centrum van de stad
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur
Adres: Calle Ibiza

Vlooien Markten

Donderdag - Vlooienmarkt

Benidorm – El Cisne

Opgelet dit is een rommelmarkt of een vlooienmarkt zoals de Nederlanders dat noemen. Deze rommelmarkt vindt plaats op donderdag, zaterdag en zondag. Het zwanenpad, of in het Spaans Rastro el Cisne is in 3 delen verdeeld. In openlucht, vlak daarnaast is dan een ook een rommelmarkt, vlak tegenover verschillende cafés, Tapasbars en restaurantjes. Altijd handig voor de dorstlijder en de hongerige mensen, maar ook voor de meisjes als ze naar toilet moeten. Tip voor de manlijke lezers: vraag altijd aan je vrouw of ze naar toilet moet. Een lekker glaasje bier tijdens het wachten is altijd meegenomen toch?

Parkeren kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt.
Openingsuren: 07:00 uur tot 15:00 uur.
Adres: Avenida de la Comm. Valenciana

Zaterdag - Vlooienmarkt

Jalón

De grote trekpleister van Jalón – Xaló voor de Spanjaarden – is echter de wekelijkse drukbezochte rommelmarkt of vlooienmarkt voor de Nederlanders. Iedere zaterdag verandert de westkant van het dorp in één grote rommel- vlooienmarkt. De antiek- vlooienmarkt is iedere zaterdag en wordt terecht de beste genoemd in heel de regio. De vlooienmarkt vindt plaats tegenover de wijncoöperatie Virgin Probe en strekt zich uit over meer dan 300 meter. In totaal zijn er ongeveer 200 tot 250 kraampjes en stalletjes terug te vinden op deze markt. Het is een grote publiekstrekker. In het meest noordelijke en zuidelijke deel van de markt zie je dezelfde toeristische spullen die je op heel veel andere toeristenmarkten aan de Costa Blanca ziet. Zoals Spaanse textiel, hoeden, namaaktassen, zonnebrillen en andere weinig originele stukken.

Het overgrote deel van de vlooienmarkt betekent snuffelen tussen oude spullen die variëren van antiek tot vintage. Er is een breed aanbod variërend van meubels tot sieraden en curiositeiten. Over het algemeen ontstijgt het aanbod het niveau van een doorsnee rommelmarkt. Wie goed rondneust die kan nog echt met leuke spulletjes thuiskomen. Wanner de markt op zijn einde loopt kan je nog naar de wijncoöperatie Virgin Probe, waar je verschillende wijnen kan proeven. Maar ook de botanische tuin Finca la Cuta is meer dan een bezoek waard

Parkeren: Tijdens de vlooienmarkt zijn er gelukkig een paar parkeervelden waar je tegen betaling (1 euro) je auto kwijt kunt.
Openingsuren: 08:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Centrum van Jalón

Zondag - Vlooienmarkt

Benidorm – El Cisne

Opgelet dit is een rommelmarkt of een vlooienmarkt zoals de Nederlanders dat noemen. Deze rommelmarkt vindt plaats op donderdag, zaterdag en zondag. Het zwanen pad, of in het Spaans Rastro el Cisne is in 3 delen verdeeld. In openlucht, vlak daarnaast is dan een ook een rommelmarkt, vlak tegenover verschillende cafés, Tapasbars en restaurantjes. Altijd handig voor de dorstlijder en de hongerige mensen, maar ook voor de meisjes als ze naar toilet moeten. Tip voor de manlijke lezers: vraag altijd aan je vrouw of ze naar toilet moet. Een lekker glaasje bier tijdens het wachten is altijd meegenomen toch?

Parkeren kan je in de buurt. Let op de plaatsen zijn beperkt.
Openingsuren: 07:00 uur tot 15:00 uur.
Adres: Avenida de la Comm. Valenciana

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.