Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK

Verfrissende Spaanse Zomerdrankjes

Een Reis door Smaak en Verkoeling

Met de zomer in volle gang is er niets beter dan verfrissende Spaanse zomerdrankjes om de hitte te trotseren en te genieten van de zonnige dagen. In dit blog nemen we je mee op een smakelijke reis langs een scala aan heerlijke Spaanse drankjes die je dorst lessen en je smaakpapillen verwennen. Van klassiekers zoals Sangria en Cava tot verrukkelijke opties zoals Horchata en populaire mixdrankjes zoals Tinto de Verano, Calimocho, Agua de Valencia en nog veel meer. En het beste van alles? We delen ook de recepten, zodat je ze thuis kunt maken en kunt genieten van een stukje Spaanse verfrissing, waar je ook bent!

Laten we eens duiken in deze betoverende wereld van Spaanse zomerdrankjes.
En ontdekken welke jouw favoriet is.

Sangria:

Laten we beginnen met de klassieker der klassiekers onder de dan verfrissende Spaanse zomerdrankjes, Sangria. Deze heerlijke mix van rode of witte wijn, vers fruit en zoetstoffen is een waar feest voor de smaakpapillen. Of je nu op een zonnig terras zit te genieten of een zomerse barbecue organiseert, een karaf sangria is altijd een hit.

Hoewel we vaak denken dat dit zoete zomerdrankje bij de BBQ typisch Spaans is, heeft het eigenlijk zijn oorsprong bij de Grieken en Romeinen. Een leuk weetje om te delen tijdens je volgende BBQ! Zij mengden hun wijn destijds met suiker en kruiden en noemden het Hippocras. Maar laten we ons nu focussen op het belangrijkste: hoe maak je zelf echte sangria?

Tegenwoordig kun je overal kant-en-klare sangria kopen, maar de smaak komt lang niet in de buurt van de echte Spaanse sangria. Elke Spanjaard en regio heeft zijn eigen typische sangria recept, en een Spaanse familie zonder hun eigen unieke recept is haast ondenkbaar! Maar de basis blijft altijd hetzelfde.

Wil je weten hoe je zelf sangria kunt maken? Ga dan snel naar de volgende pagina waar we je laten zien hoe je deze heerlijke Spaanse drank zelf kunt bereiden. Ontdek het geheim achter de perfecte balans van wijn, fruit en zoetigheid. “Echte sangria maak je zo!”

Ontdek de verfrissende Spaanse Zomerdrankjes, BnB Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca, Spanje

Cava:

Voor de liefhebbers van bubbels is er Cava de Spaanse variant van champagne die wordt geproduceerd in de regio Penedès. Of je nu een toast wilt uitbrengen op een speciaal moment of gewoon wilt proosten op het leven, Cava is altijd een goede keuze voor feestelijke gelegenheden.

Maar wist je dat je zelfs gewicht kunt verliezen door te genieten van deze heerlijke mousserende pareltjes? Je kunt Cava zelfs inpassen in een dieet. Vaak drinken we cCava alleen bij speciale gelegenheden, zoals oud en nieuw, een bruiloft, verjaardag of andere bijzondere momenten. Maar het wordt tijd om dat idee los te laten. Er zijn namelijk bepaalde Cava’s die je kunnen helpen bij het verliezen van gewicht. Let wel op, niet elke Cava is geschikt. Wil je weten hoe je Cava kunt drinken om gewicht te verliezen en waar je op moet letten? Lees dan verder op de volgende pagina, “Cava drinken als een dieet“.

Ontdek hoe je kunt genieten van dit sprankelende drankje terwijl je tegelijkertijd je gewichtsdoelen kunt bereiken. Het is tijd om Cava op een nieuwe manier te ervaren, niet alleen bij speciale gelegenheden, maar als onderdeel van een bewuste levensstijl. Dus kom meer te weten over Cava en hoe het kan bijdragen aan je dieet.

Horchata:

In Valencia en de omliggende regio’s kom je overal Horchaterías tegen, dit behoort zeker bij de heerlijke zomerdrankjes. Het is werkelijk verfrissend op een warme dag en een absolute must-try!

Maar wist je dat je Horchata ook zelf kunt maken? Als je dit recept volgt, moet het zeker lukken. Horchata is een romig drankje op basis van aardamandelen, ook wel bekend als chufa. Het wordt gekoeld geserveerd en heeft een heerlijk zoete smaak. Het is de perfecte verfrissing als je op zoek bent naar iets zonder alcohol. Vooral tijdens de warme zomermaanden is het een populaire keuze die je direct in vakantiestemming brengt. Geen wonder dat het vooral in Valencia veel gedronken wordt.

Het maken van Horchata kan wat lastig zijn, maar we willen je graag het recept delen. Met de juiste ingrediënten en een beetje geduld kun je thuis genieten van deze verkwikkende lekkernij. Vergeet niet dat vers bereide Horchata een wereld van verschil maakt, dus neem de tijd om het goed te maken. Het zal de moeite zeker waard zijn wanneer je een slok neemt van je zelfgemaakte Horchata en jezelf koestert in het zomerse gevoel dat het oproept

Dus, als je op zoek bent naar een heerlijk verfrissend drankje dat je doet denken aan zonnige Spaanse dagen, probeer dan zeker Horchata. Of je het nu in een horchatería in Valencia bestelt of zelf maakt, het zal een smaakvolle ervaring zijn die je niet snel zult vergeten. Geniet ervan!

Ingrediënten

 • 250 g aardamandelen
 • 1 liter water
 • 100 g suiker
  Bereiding

 

Begin met het grondig spoelen van de aardamandelen en laat ze vervolgens 24 uur weken in een kom met ruim water. Gooi het weekwater weg. Neem de aardamandelen en maal ze fijn in een keukenmachine, samen met een deel van het water. Voeg daarna een tweede deel water toe en maal opnieuw. Plaats de aardamandelpulp in een zeef en druk met een lepel zoveel mogelijk sap eruit.

Zeef het opgevangen sap door een schone, vochtige theedoek. Voeg nu de suiker en de rest van het water toe. Meng alles goed met een staafmixer totdat de suiker is opgelost. Laat de Horchata afkoelen in de koelkast voordat je het serveert.

Als je dit alles te veel gedoe vindt, heb ik een handige tip voor je. Je kunt namelijk Horchata poeder kopen in een Spaanse supermarkt. Hiermee kun je thuis in een mum van tijd Horchata maken. Schenk het in een mooi glas, voeg een rietje toe en je waant je meteen weer in vakantiesferen. Het is een leuke toevoeging voor een Spaanse avond!

Met deze simpele stappen kun je genieten van zelfgemaakte Horchata. Of je nu kiest voor het traditionele recept of gebruikmaakt van handig Horchata poeder, deze verfrissende drank zal je zeker in de zomerse stemming brengen. Dus maak je klaar om te ontspannen, te genieten en de heerlijke smaak van Horchata te ervaren!

Cafe con Hielo

Café con Hielo, ofwel koffie met ijs, is een heerlijke verfrissende zomerdrank die populair is in Spanje en andere warme klimaten. Het is een eenvoudig maar doeltreffend concept: je krijgt een glas met ijsblokjes apart geserveerd, waar je vervolgens de hete koffie in een snelle beweging overheen giet. Het resultaat is een heerlijk koude koffie die perfect is om van te genieten tijdens warme zomerdagen.

Deze methode heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het ijs ervoor dat de koffie snel afkoelt, zodat je meteen kunt genieten van een van je verfrissende zomerdrankjes. Bovendien smelt het ijs langzaam, waardoor de koffie niet te waterig wordt. Je kunt de koffie ook naar eigen smaak aanpassen door meer of minder ijs toe te voegen.

Het recept voor Café con Hielo is eenvoudig. Je hebt alleen koffie en ijsblokjes nodig. Bereid de koffie zoals je gewend bent, bijvoorbeeld met een espressomachine of een Cafetière. Schenk de hete koffie vervolgens over de ijsblokjes in een glas. Je kunt suiker, melk of andere smaakmakers naar wens toevoegen. Roer het geheel even door en je Café con Hielo is klaar om van te genieten!

Probeer deze verfrissende koffievariant en ontdek zelf waarom Café con Hielo zo geliefd is in warme klimaten. Het is de perfecte manier om jezelf op te peppen en af te koelen tegelijkertijd.

Tinto de Verano

Tinto de Verano is een verfrissend zomerdrankje dat letterlijk ‘rode wijn van de zomer’ betekent. Het wordt gemaakt door één deel rode wijn te mengen met één deel Gaseosa, een Spaanse frisdrank zoals Sprite of 7-Up. Sommige mensen voegen ook graag een scheutje rum toe voor een extra kick.

Het bijzondere aan Tinto de Verano is dat het dankzij de mix met frisdrank en een overvloed aan ijsklontjes een veel lager alcoholpercentage heeft dan gewone rode wijn. Hierdoor kun je er op een ontspannen manier van genieten zonder je zorgen te maken over de sterke invloed van alcohol. Het is dan ook niet nodig om een dure fles rode wijn te gebruiken voor deze mix, een eenvoudige rode wijn uit de supermarkt volstaat prima.

De populariteit van Tinto de Verano is vooral te danken aan het feit dat het zo lekker doordrinkt. Het verfrissende karakter van het drankje maakt het een ideale keuze tijdens warme zomerdagen. De combinatie van de fruitige smaken, het bruisende karakter van de frisdrank en het ijskoude gevoel dat het geeft, maakt Tinto de Verano een absolute favoriet onder de zomerdrankjes.

Wil je zelf genieten van deze Spaanse klassieker? Ga dan snel naar de volgende pagina, waar we je het recept voor Tinto de Verano laten zien. Ontdek hoe je dit verfrissende drankje eenvoudig thuis kunt maken en geniet van de smaak van de zomer.

Agua de Valencia

Agua de Valencia, het verfrissende zomerdrankje dat misschien wel dé zomerse sensatie van 2023 wordt. Deze beroemde cocktail is een ware must-try wanneer je jezelf bevindt onder het maanlicht aan de prachtige Costa Blanca. De unieke combinatie van smaken maakt Agua de Valencia tot een drankje dat je op elk moment van de dag kunt drinken. De verfrissende en aangename smaak laat een blijvende indruk achter.

Hoewel Agua de Valencia perfect is voor elk moment, heeft het oorspronkelijk een speciale betekenis. Het is een cocktail die bedoeld is om te worden genoten wanneer het donker is en de maan schijnt. Stel je voor, je zit op een terras, omringd door vrienden, terwijl je geniet van de warme avondlucht en het betoverende licht van de maan. Dat is het moment waarop je Agua de Valencia inschenkt en jezelf onderdompelt in de magie van de nacht.

Wil je zelf deze betoverende cocktail proberen? Ga dan snel naar de volgende pagina, waar we je het recept voor Agua de Valencia zullen onthullen. Ontdek de ingrediënten en de bereidingswijze, zodat je dit heerlijke zomerdrankje thuis kunt maken en kunt genieten van de authentieke smaak van de Costa Blanca.

Laat je meeslepen door de verleidelijke smaak van Agua de Valencia en maak van deze zomer een onvergetelijke ervaring. Proost op het leven en op de momenten onder het maanlicht met dit geweldige Spaanse drankje.

Calimocho

Calimocho, ook wel bekend als Kalimotxo, is een verfrissend en verrassend zomerdrankje dat bestaat uit een eenvoudige mix van de helft cola en de helft rode wijn. Hoewel de combinatie misschien vreemd klinkt, zal je versteld staan van de heerlijke smaak die dit drankje biedt.

De oorsprong van Calimocho ligt in de Spaanse regio’s Baskenland en La Rioja, waar het populair is onder jongeren en wordt geserveerd op feesten en festivals. Het idee achter deze mix is om een verfrissend en licht alcoholisch drankje te creëren dat gemakkelijk te maken is en perfect is voor sociale gelegenheden. De zoete en bruisende smaak van cola vormt een interessant contrast met de volle smaak van rode wijn. Samen creëren ze een evenwichtige en verrassende combinatie die lekkerder smaakt dan je zou verwachten. Het resultaat is een verfrissend drankje dat niet te zwaar op de maag ligt en perfect is voor warme zomerdagen.

Wil je zelf Calimocho maken? Het recept is eenvoudig. Meng gewoon gelijke delen cola en rode wijn in een glas. Je kunt kiezen voor een goedkope rode wijn, aangezien de mix van smaken ervoor zorgt dat de nuances van de wijn minder belangrijk zijn. Voeg als gewenst ijsblokjes toe voor extra verfrissing.

Probeer Calimocho eens uit en laat je verrassen door de unieke smaakcombinatie. Het is een geweldige keuze voor informele bijeenkomsten en een drankje dat je zeker moet proberen tijdens je volgende zomerse feest. Voor het gedetailleerde recept van Calimocho, ga naar de volgende pagina.

Mojito

De Mojito, een heerlijke en verfrissende cocktail, is oorspronkelijk afkomstig uit Cuba. Maar in Spanje is het overal verkrijgbaar en bijzonder geliefd, vooral op zonnige terrassen en hoort zo zekere bij de verfrissende zomerdrankjes.

De Mojito is een levendige mix van rum, limoen, muntblaadjes, suiker en sodawater. Deze ingrediënten zorgen samen voor een smaakexplosie die perfect past bij ontspannen zomermomenten. Deze cocktail heeft een heldergroene kleur en een sprankelende smaak die je smaakpapillen doet dansen. De verse limoen, de frisse muntblaadjes en de zoete suiker vormen een harmonieus samenspel van smaken. De rum voegt een vleugje exotisme toe en geeft de cocktail een verkwikkend karakter.

Op zonnige terrassen in Spanje kun je moeiteloos een Mojito bestellen. Het is een drankje dat je direct in vakantiestemming brengt en je doet wegdromen naar tropische oorden, zelfs als je gewoon in een lokale bar zit. Of je nu kiest voor een traditionele Mojito of een variant met fruit zoals aardbeien of mango, er zijn eindeloos veel mogelijkheden om van deze cocktail te genieten. Experimenteer met verschillende ingrediënten en creëer jouw eigen favoriete smaakcombinaties.

Wil je zelf een verfrissende Mojito maken? Probeer dan dit eenvoudige recept:

Ingrediënten:

 • 50 ml witte rum
 • 30 ml vers limoensap
 • 2 theelepels suiker
 • Handvol verse muntblaadjes
 • Sodawater
 • IJsblokjes

Bereiding:

 • Doe de muntblaadjes en suiker in een glas en plet ze lichtjes met een lepel.
 • Voeg het limoensap toe en roer voorzichtig om de smaken vrij te laten komen.
 • Voeg de rum en een handvol ijsblokjes toe en roer opnieuw.
 • Vul het glas aan met sodawater.
 • Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.

Geniet van je zelfgemaakte Mojito! Probeer dit recept uit en creëer je eigen stukje zomerparadijs, waar je ook bent. Laat de zon op je gezicht schijnen, terwijl je geniet van de verfrissende smaak van een Mojito. Voor meer inspirerende recepten kun je terecht op de volgende pagina, waar we je laten zien hoe je je cocktailgames naar een hoger niveau kunt tillen.

Clara

Clara, het bier gemengd met Bitter lemon of Fanta met citroensmaak, is een eenvoudige maar heerlijke dorstlesser. Dit verfrissende drankje is een favoriet onder bierliefhebbers die op zoek zijn naar een lichte en smaakvolle optie.
Clara is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een verfrissend drankje met een twist. Het mengen van bier met Bitter lemon of Fanta met citroensmaak zorgt voor een verrassende combinatie van bitterheid en zoetheid die je smaakpapillen prikkelt

De eenvoud van dit drankje maakt het ook erg toegankelijk. Met slechts twee ingrediënten kun je in een handomdraai van een Clara genieten. Het is de ideale drank om te genieten op een zonnig terras, bij een barbecue of tijdens een ontspannen moment met vrienden.
Als je zelf wilt genieten van een verfrissende Clara, volg dan dit eenvoudige recept:

Ingrediënten:

 • 1 deel bier (kies je favoriete merk)
 • 1 deel Bitter lemon of Fanta met citroensmaak
 • IJsblokjes (optioneel)

Bereiding:

 • Vul een glas voor de helft met bier.
 • Voeg vervolgens de Bitter lemon of Fanta met citroensmaak toe.
 • Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.
 • Voeg indien gewenst een paar ijsblokjes toe voor extra verfrissing.
 • Serveer direct en geniet van je Clara!

Of je nu kiest voor de bitterheid van Bitter lemon of de Citrus zoetheid van Fanta met citroensmaak, Clara is een geweldige keuze om te genieten van een lichte en verfrissende dorstlesser. Probeer dit eenvoudige recept uit en ontdek zelf hoe heerlijk deze combinatie is. Voor meer verrassende drankrecepten kun je terecht op de volgende pagina, waar we je laten kennismaken met andere spannende mixdrankjes.

Conclusie:

Verfrissende Spaanse Zomerdrankjes: Of je nu houdt van de fruitige smaak van Sangria, de sprankeling van Cava, de romigheid van Horchata of de unieke mix van Spaanse mixdrankjes, er is voor elk wat wils in de wereld van Spaanse zomerdrankjes. Deze drankjes brengen je meteen in de zomerse sfeer, of je nu op een zonnig terras zit, een barbecue organiseert of gewoon ontspant in je eigen achtertuin.

Met de recepten die we hebben gedeeld, kun je nu zelf aan de slag en je eigen verfrissende Spaanse drankjes maken. Experimenteer met ingrediënten, voeg je eigen persoonlijke twist toe en ontdek jouw favoriete smaakcombinaties. Dus ga naar buiten, geniet van het mooie weer en laat je verfrissen door de heerlijke Spaanse zomerdrankjes. Proost op de zomer en maak van elke gelegenheid een feestje met deze smaakvolle en verkoelende drankjes.

Verfrissende Spaanse Zomerdrankjes: Of je nu kiest voor de klassieke Sangria, de sprankelende Cava, de verrukkelijke Horchata of de unieke mixdrankjes zoals Tinto de Verano, Calimocho, Agua de Valencia, Clara, Cafe con Hielo of de beroemde Mojito, deze Spaanse drankjes bieden een scala aan smaken om van te genieten tijdens de warme zomerdagen.

Dus waar wacht je nog op? Probeer ze allemaal uit en ontdek jouw favoriete Spaanse zomerdrankje. Haal de ingrediënten in huis, volg de recepten en geniet van de verfrissing en de heerlijke smaken die deze Spaanse drankjes te bieden hebben. Of je nu thuis bent, op vakantie of ergens op een zonnig terras, laat je meevoeren door de Spaanse sfeer en beleef een zomer vol verfrissing en genot.

Verfrissende Spaanse Zomerdrankjes. Proost op een heerlijke zomer vol smaak en verkoeling!

Op zoek naar de perfecte accommodatie om te genieten van verfrissende Spaanse zomerdrankjes? Ontdek AVPM-vakantieverhuur van exclusieve villa’s en appartementen in Denia, Jávea, Cumbre del Sol en Benissa. Hier vind je de ideale plek om te ontspannen, te genieten van de zon en te proosten op de zomer.

AVPM-vakantieverhuur staat bekend om zijn ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding. Met een scala aan accommodaties bieden ze voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een luxe villa met privézwembad, een comfortabel appartement met uitzicht op zee of een gezellige vakantiewoning dicht bij het strand, AVPM heeft de perfecte optie voor jouw zomervakantie

Stel je voor: je zit op het terras van jouw exclusieve villa, omringd door weelderige tuinen, terwijl je geniet van de verfrissende Spaans zomerdrankje in de warme zon. Of je ontspant in het zwembad van jouw appartement, met uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee, terwijl je geniet van een heerlijke Mojito. Bij AVPM wordt deze droom werkelijkheid.

Waar wacht je nog op? Bezoek nu de website van AVPM en boek jouw droomaccommodatie voor een onvergetelijke zomervakantie. Geniet van de prachtige stranden, de verfrissende Spaanse zomerdrankjes en de adembenemende omgeving van Denia, Jávea, Cumbre del Sol en Benissa. Maak herinneringen die een leven lang meegaan en ervaar de ultieme zomervakantie met AVPM.

Proost op Verfrissende Spaanse Zomerdrankjes en een onvergetelijke zomer met AVPM-vakantieverhuur!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977