Logo Asombrosa
nl Dutch

De mooiste baaitjes van de Costa Blanca die de meeste toeristen nog niet kennen

De kust van de provincie Alicante wordt ‘de witte kust’, (Costa Blanca) genoemd. Met wit wordt in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet verwezen naar de witte stranden,. Maar naar het wit van de amandelbloesems die hier vroeg in het voorjaar uitbundig te zien zijn.

Toch is de Costa Blanca niet voor niets ontzettend geliefd onder toeristen uit België en Nederland. Ook onder Spanjaarden zelf, die als het te warm wordt in het binnenland massaal naar hun tweede huizen trekken om er hun zomers door de brengen. Het mediterrane klimaat en eten, het turkooizen water en de heerlijke stranden langs een kustlijn van 240 kilometer vormen een garantie voor een heerlijke vakantie.

Terwijl de stranden aan de Costa Blanca in het hoogseizoen (van de tweede week van juli tot laatste week van augustus) beter kunt mijden. Zijn ze daarvoor en daarna die tijd rustig genoeg om te een keer te bezoeken. Blijf buiten het hoogseizoen op dagen met mooi weer ook op zon- en feestdagen ook uit de buurt. Dan is het doorgaans ook overal erg druk. We omschrijven hier de 6 mooiste baaitjes van de Costa Blanca ter inspiratie.

Cala Baladrar, Benissa

De baai Baladrar in Benissa staat bekend als de ‘mooie poort naar de Middellandse Zee’. Benissa ligt op minder dan een half uur rijden van Javea. De baai ligt beschut achter een hoge klif en was ooit onderdeel van het ‘Sesters’-ravijn en bestaat uit twee delen: Baladrar en Goleta. Het water is hier ondiep en kristalhelder. Dat maakt de baai ideaal voor snorkelen en duiken.

Cala de la Granadella, Jávea

Heel dicht bij Cala Baladrar ligt Cala Granadella in de gemeente Jávea of Xàbia in het Valenciaans. Een prachtige inham tussen hoge rotsen met azuurblauw water en wit zand. De baai is toegankelijk via een weg met dezelfde naam. In het hoogseizoen is het hier heel druk, want niet zo groot. Als het nog niet zo warm is, kun je de prachtige route lopen langs de Castell de la Granadella-route. In het heldere water wordt eveneens veel gesnorkeld

Update 02/05/2022

Als je deze zomer het bekende en volgens velen het mooiste strand van de Costa Blanca, cala de la Granadella in Jávea wilt bezoeken en dat met de auto doet, dan zul je even de portemonnee moeten trekken. Het strand is de afgelopen jaren zo druk en populair geworden dat de gemeente heeft besloten vanaf 1 juni tot en met 30 september parkeergeld te gaan vragen om zo minder auto’s te ontvangen.
Tussen 1 juni en 30 september moet iedereen tussen 9 en 19 uur betalen om te parkeren bij de Cala de la Granadella in Jávea. Alleen bezoekers op scooters, motoren en fietsen zullen gratis ‘toegang’ krijgen tot het strand, of beter gezegd de parkeerplaats

Cala Barraca of Portitxol, Jávea

Nog een prachtige plek in Jávea. Cala Barraca of Portitxol is een inham met een rustieke uitstraling (grindzand en rots). De baai ligt tussen Cap Prim en Cap Negre en met de auto bereikbaar via de weg Cabo de la Nao of te voet vanaf de Mirador de la Cruz. De uitzichten zijn prachtig. Niet alleen vanwege de fraaie kleur van het heldere water, maar ook omdat tegenover de Barraca het eiland Portitxol ligt. Dat is bekend om zijn grote botanische en archeologische waarde.

Cala del Moraig, Benitachell

We zijn nog steeds in de regio Marina Alta, maar stoppen nu bij Cala del Moraig. Als het hoogzomer is, mijd je deze plek waarschijnlijk liever. Al die mensen komen hier niet voor niets op af. Het strand is paradijselijk, de rotsformaties indrukwekkend en het turkooisblauwe water meer dan aantrekkelijk. Bovendien vind je er de Cueva de los Arcos, een holte gevormd door verschillende bogen in de zee. De capaciteit van deze baai is beperkt, dus zorg dat je er vroeg bent.

Racó del Conill, Villajoyosa

Tussen de kliffen van ‘Colada de la Costa’ in de gemeente Villajoyosa (Marina Baja) ligt de naturistenbaai ‘Racó ​​del Conill’. Het ligt op slechts 3 kilometer van het centrum van Villajoyosa en het strand bestaat uit kiezels vermengd met zand. Het strand van slechts 160 meter lang wordt gesplitst door een in zee stekende grote en vlakke rots. Van oudsher is het vanwege diverse verscholen plekjes een nudistenstrand, maar ook met badkleding kun je er prima terecht. Snorkelliefhebbers vinden rond de ‘rotstong’ een mooie onderwaterwereld.

Tabarca-strand, Alicante

Het strand van Tabarca ligt op het gelijknamige en enige bewoonde eiland in de regio Valencia. Het is klein met zijn 1.800 meter lang en 400 meter breed. De meeste toeristen komen er voor een dag en varen vanuit Alicante, Benidorm of Jávea erheen. De mini-archipel bestaat uit vier eilandjes: Tabarca, La Cantera, La Galera en La Nao. Sinds 1986 is het gebied bestempeld als zee reservaat, mede dankzij de onderzeese grasvelden met Posidonia oceanica. De stranden zijn prachtig.

Heb je zin gekregen in een verblijf in de buurt van alle bovengenoemde baaien en stranden en nog geen onderkomen? Huur een vakantieappartement aan de Costa Blanca en ontdek de mooiste baaitjes van de Costa Blanca. Jevliegt op Alicante of Valencia, laat je ophalen of huurt een auto en rijd naar je volledig ingerichte vakantieappartement. Met een vakantieappartement ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt lekker thuis koken en eten op je terras of een van de gezellige kustplaatsen bezoeken in de buurt voor een hapje en drankje of een dagtrip. Bij het vakantieappartement van Casa Asombrosa kan je zelfs gebruik maken van de B&B faciliteiten zoals een uitgebreid ontbijt.

Alquiler de coches en Bilbao Aeropuerto

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977