Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK

Pulpo A La Gallega recept

Pulpo A La Gallega is een gerecht uit Galicië dat in heel Spanje wordt gesmaakt, zowel door toeristen maar ook de Spanjaarden zelf. Letterlijk vertaald Octopus op Galicische wijze.

Overal op verschillende plaatsen en in restaurants zie je hoe het recept Polpo a la Gallego bereid wordt.  De hele octopus verdwijnt met kop en tentakels in de pot. Daarna in stukken geknipt en geserveerd met papas hervidas (aardappels), goede olijfolie en paprikapoeder. Eigenlijk is het gemakkelijk recept, de kunst is om de octopus lekker mals te krijgen. De truc daarvoor is de octopus eerst drie dagen in de vriezer te leggen of geef hem een paar stevige klappen met bijvoorbeeld je deegroller! 

Pulpo a la Gallega recept, Bob Casa Asombrosa in Javea, Costa Blanca, vakantieappartemen

Supergezond Pulpo

Wist je dat Pulpo (octopus) ook nog supergezond is?  Het is een goede bron van verschillende vitamines onder andere:

 • Calcium
 • Calcium
 • IJzer
 • Omega-3
 • Magnesium
 • Koper

Pulpo A La Gallega heeft ook weinig vet en calorieën. In de niet gebakken versie, maar gekookt, is het een heerlijk gerecht, maar ook nog eens gezond. Ideaal als je op je gewicht wilt letten als je op vakantie bent. Verder is het door alle gezonde voedingsstoffen goed voor je hart en bloeddruk, je hersenen en zelfs (net als oesters) voor je libido. De omega-3- vetzuren in octopus zouden ook helpen tegen een depressie. Dus Polpo a la Gallego is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Dus is het tijd voor het de lekkernij.

Wat Heb Je Nodig?

Ingrediënten

 • 1 octopus van ongeveer 2 kilo
 • 500 gr aardappels
 • Paprikapoeder
 • Extra Virgen olijfolie (heel goede, bepaald mee de smaak van het gerecht).
 • 1 Rode ui
 • Zeezout

Hoe Maak Je Het Klaar?

De voorbereiding:

Drie dagen voor je het recept Pulpo A La Gallega gaat maken leg je de octopus 3 dagen in de diepvries. Een dag voor het bereiden haal je deze uit de vriezer en laat je de octopus ontdooien. Leg de octopus wel in een schaal om het vrijgekomen vocht op te vangen. Op deze wijze heb je een malse octopus. Wil de octopus nog dezelfde bereiden dan wanneer je hem gekocht hebt? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het helpt als je ‘m dan een paar flinke meppen verkoopt met bijvoorbeeld een deegroller. 

Je moet zeker de tijd maken om door de oude wijk te wandelen en op verkenning te gaan in de kleine straatjes met traditionele, kleurrijke huizen. Geniet van een koffie op de gezellige terrasjes van Plaza Major. Het is ook op deze plaats waar je ook het de indrukwekkende parochiekerk en het gemeentehuis kan bewonderen.  La Nucía is het perfecte dorpje voor een kleine ochtendwandeling. Blijf hier niet langer dan een uurtje om zeker nog genoeg tijd te hebben om je trip binnenland Costa Blanca af te werken.

Bereiding:

Pak een grote pot en vul deze met voldoende water zodat de octopus onder water komt te staan. Voeg aan dit water gesnipperde rode ui toe. Breng het water en de rode ui aan de kook en voeg er de octopus aan toe. Pak de octopus bij de kop en dip hem 3 keer in het kokend water voordat je hem er definitief in doet. Laat hem nu een 40 tot 50 minuten gaarkoken.

Als de octopus gaar is haal je deze uit het water en bewaar je het kookwater! Kook de geschilde en in plakjes gesneden aardappels in hetzelfde water als de inktvis. Tijdens het koken van de aardappels snijd of knip je de octopus in plakjes. Als de aardappels gaar zijn haal je deze uit het water en verspreid je ze over een ronde houten snijplank, of een mooi bord als je geen plank in huis hebt. Besprenkel met de beste olijfolie, leg er de pulpo bovenop en voeg naar smaak versgemalen zeezout, je beste olijfolie en paprikapoeder toe. Heerlijk met een glas Spaanse wijn! Smakelijk…

B&B Asombrosa

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen. Maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977