Logo Asombrosa
nl Dutch

Jávea of Xàbia

JAVEA | TOUR | COSTA BLANCA | B&B Casa Asombrosa

BLOG | TOOR | JAVEA

Uw droom

begint hier

Het oude historisch centrum van Jávea of Xàbia ademt heden ten dage nog steeds een Middeleeuwse sfeer uit. Dit vanwege de smalle straatjes met hun huizen van ‘toca’ (een typische plaatselijke zandsteen). Witte façades, gotische ramen en kozijnen. De kerk ‘Iglesia de San Bartolomé’ gebouwd in gotische stijl, ligt in het oude centrum. Rondslenteren in de buurt en rond de kerk is een aanrader bij een bezoek aan Jávea. In dit gedeelte bevinden zich ook allerlei lokale tapa-bars en restaurants.

Cap de Sant Antoni, Javea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa

Cap de Sant Antoni

Vanaf hier kunt u een groot deel zien van de Puerto en de jachthaven van Xàbia. Dit is het punt waar de vuurtoren van Jávea staat. Vroeger diende de vuurtoren als uitkijkpunt voor de vijandelijke aanvallen af te slaan. De vuurtoren bevindt zich op een klif met twee plantaardige micro-reserves. 1 op de noordklif en een andere op L’Illot de la Mona. De Cabo de San Antonio ligt tussen de gemeenten Jávea en Dénia en maakt deel uit van het natuurpark Montgó. De vuurtoren bevind zich op een hoogte van 175 m boven zeeniveau.

Séquia

Het is een kanaal dat in de Romeinse tijd werd aangelegd. Het doel was het zeewater te laten binnendringen mogelijk te maken. Zo maakte ze een zoutachtig gebied dat bekend staat als de Saladar. Later werd het rad omgebouwd  met een groot verticaal houten wiel dat door een dier werd aangestuurd. Vanaf deze karakteristieke plek in Xàbia kan je Cabo San Antonio en Cap Sant Martí zien of ook bekend als Cap Prim.

Els Molins

De eerste constructie werd gebouwd in de 14de eeuw. Vanuit dit punt heb je een geweldig uitzicht op heel Jávea. Hun functie was tarwe te malen. Ze zijn ongeveer 7 meter hoog en een diameter van meer dan 6 meter. Deze molens bestaan uit 2 verdiepingen. Een begane grond die gebruikt werd als magazijn. De bovenste verdieping werd ondersteund door een 1/4 Tosca Ashlar kluis met bol. Daarin zat een robuuste ratel met houten mechanismen die de zware stenen bewogen. Deze weerkwijze verdween aan het einde van de 19e eeuw.

Els Molins, Jávea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa
strand Calets, Jávea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa

Caletes

Hier zie je bijna de hele kustlijn van Xàbia of Jávea. Aan de ene kant zie je de twee Montanyars en Cap de Sant Antoni en anderzijds de Cap Prim. Om toegang te krijgen tot dit deel van Jávea kan je te voet tot Cala Blanca of Caleta gaan. Je moet wel door de gaten gaan die in de rots zijn uitgehouwen.

Punta de l'Arenal

Vanaf hier heb je een volledig panorama zicht met Montgó op de achtergrond. Dit is de plaats waar een grote archeologische vondsten zijn gedaan. Deze vondsten dateren uit de tijd van de 1ste eeuw voor Christus. Bekend als de baden van de koningin. Deze nederzetting bevindt zich in de huidige Cala del Ministre, net achter de National Parador.

Punta Arenal, Jávea, BnB Casa Asombrosa, Alicante, Costa Blanca
Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977