Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Ibiza vakantie, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Ibiza

Ibiza Midweek vakantie met de boot

Mocht je nog geen beslissing genomen voor je vakantie dan hebben we misschien voor je de gouden tip. Een weekje vakantie, 2 dagen genieten in Jávea, een midweek op Ibiza en daarna terug 2 dagen Jávea om terug te bekomen. De ideale mix zou je het kunnen noemen. Ibiza is een van de leukste, mooiste en fijnste eilanden die ik gezien heb. De stadjes, de stranden, de mensen en het eten.

Noorden van Ibiza

Midweek naar Ibiza

Je hebt waarschijnlijk al veel verhalen gehoord over Ibiza, wel ik kan je vertellen het is allemaal waar. Juli en augustus zijn druk en het is nog altijd de uitgelezen plaatst voor de hippies en je kunt er feesten zoals de beesten. Maar Ibiza is meer dan dat, het wordt terecht beschreven als 1 van de mooiste eilanden van de wereld. Wondermooie zonsondergangen, typische Ibiza dorpjes en baaitjes die je alleen in de romantische films ziet. Nu het mooie van dit alles, het is maar een 3 uur varen en je bent van de haven van Denia in Ibiza!

Stranden van Ibiza

Ibiza is niet alleen gekend voor zijn berucht nachtleven, maar ook voor zijn wondermooie stranden. In totaal moeten het een 70-tal zijn, de ene al mooier dan de andere. Je kunt er zonnen op een ligbedje, zwemmen, snorkelen en genieten aan 1 van de gezellige strandbarretjes met een geweldig uitzicht op de Middellandse Zee. Diezelfde strandbarretjes hebben dan ook elk hun eigen typische drankjes, tapas en gerechtjes, je moet er zeker enkele uitproberen.

Cala d'Hort

Zet het strand van Cala d’Hort sowieso op je to-dolijstje om te doen. Hier heb je ook nog eens het beste uitzicht op Es Vedra, de mystieke rots die voor de kust van Ibiza ligt. Vanaf het strand van Cala d’Hort kun je de rots goed zien liggen, maar voor het beste uitzicht is de wachttoren Torre des Savinar en Cova des Mirador (de hippiegrotten).

Voor het mooiste deel van het eiland tussen de amandelbomen en olijfbomen ben je verwijderd van de drukte in het zuiden. Dit deel van het eiland is vrij van discotheken en massatoerisme, het is ongerept, puur en aangenaam rustig. Portinatx en Cala Xaracca zijn echt de allermooiste strandjes en deze plekjes wil je echt met eigen ogen zien! Onderweg kom je langs typische dorpjes zoals Santa Gertrudis of San Juan met kerkjes, witgekalkte huizen en bloemen die altijd in bloei staan. Es Portixol is misschien wel het best bewaarde geheim van Ibiza, een schitterende baai die je alleen te voet kunt bereiken. Het is de wandeling van een half uurtje meer dan waard.

Ibiza staat natuurlijk ook bekend om de hippiecultuur uit de jaren 60. Die cultuur heeft het eiland Ibiza nooit verlaten. Op enkele plekken op Ibiza vind je dan ook hippiemarkten om je volledig onder te dompelen in deze levensstijl. Op de hippiemarkt van Punta Arabi kun je niet alleen rondstruinen op zoek naar leuke spulletjes en accessoires in Ibiza-stijl, maar vlak bij is ook een prachtig strandje waar je heerlijk kunt eten. Punta Arabi is de grootst hippiemarkt en is zeker ook een aanrader.

Dalt Vila

De Dalt Vila is het historische deel van Ibiza Stad dat sinds eind jaren 90 ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een flinke klim sta je binnen de stadsmuren van de schitterend bewaard gebleven vesting uit de Renaissance, een van de meest bijzondere en sfeervolle plekken van het eiland. Rondstruinen in Dalt Vila is heerlijk, maar niet op het warmst van de dag. Een bezoek aan Dalt Vila moet dus zeker op je to-dolijst voor een midweek op Ibiza. Verdwaal in de smalle steegjes van de stad om winkeltjes, terrasjes en oude kerkjes te ontdekken.

Overnachten in Jávea.

Wil je, maar voor enkele dagen naar het eiland Ibiza gaan, kunt je daarvoor of daarna enkele dagen in Jávea vakantie nemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977