Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Genieten aan de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Genieten Costa Blanca

Genieten aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is echt genieten van je vakantie met zijn mediterraans klimaat, heeft niet alleen mooie witte zandstranden, maar heeft ook nog tientallen authentieke dorpen. Vele ligging onmiddellijk aan het Middellandse Zeegebied, andere liggen verscholen meer in het achtergelegen binnenland. Tenslotte gaan we allemaal op reis op te relaxen en te genieten. Plaatsen zoals Benidorm, Calpe en Altea hebben niet veel uitleg meer nodig, ze zijn al jaren gekend en sommige zelfs berucht. Waarom is niet een keertje je verblijfplekje verlaten en eens een dagtripje doen naar 1 van die minder gekende plaatsen. Er zijn uiteraard nog meerdere leuke plekken te bezoeken dan die we hier opnoemen. Om te beginnen starten we in Jávea want dat is onze thuisbasis voor onze Bed en Breakfast.

Bed and breakfast Casa-Asombrosa, Javea, Costa-Blanca

Azuurblauwe baaitjes

Het mooiste deel van de Costa Blanca is ongetwijfeld de rotsige kustlijn van Jávea of door de locals Xábia genoemd. Hier kun je heel een hele dag rondtoeren met je wagen en van het ene uitkijkpunt naar het andere gaan. Steeds opnieuw word je verrast van de mooie uitzichten die je krijgt. Stop bijvoorbeeld bij Cap de la Nao voor een fantastisch uitzicht of rijd naar de vuurtoren bij Cabo San Antonio voor een fenomenaal uitzicht op Jávea. Vergeet vooral niet een stop te houden aan 1 van de 2 gezellige wandelboulevards met hun gezellige terrasjes en tapasbarretjes met uitzicht op de Middellandse Zee. Voor een overnachting of een volledig verblijf kunnen we natuurlijk altijd onze Bed and Breakfast aanbieden die centraal is gelegen.

Montgó- gebergte

Als je dan toch in Jávea bent doet dan zeker eens een uitstap naar het natuurpark Montgó. Met zijn hoogte van 753 meter pronkt hij echt boven het landschap uit. Er zijn verschillende wandelingen die je kan ondernemen om de top te bereiken, we hebben er ook een blog over geschreven. Eens je de top hebt bereikt is het genieten en heb je een magnifiek uitzicht, je ziet de volledige kustlijn van Denia en Jávea. Een andere mogelijkheid is om met kano’s naar dat andere pareltje te varen de zeegrot La Cova Tallada. Zeker in de zomermaanden een activiteit die Top Of The List mag staan.

Imposante rots van Calpe

Blikvanger van de kustplaats Calpe is de kalkstenen rots die steil uit de zee oprijst. Peñon de Ifach is een imposante brok natuurschoon met een magische uitstraling. Beklim deze 332 meter hoge kanjer en je wordt beloond met een fenomenaal uitzicht op de baaien van Calpe. Als je een wandeling naar de top wil maken trek dan wel stevige wandelschoenen aan want het is echt klauteren naar de top. En dan de flamingo’s aan het zoutmeer in Calpe, ook zeker de moeite eens om een wandeling te doen rond dit mooi natuurgebied. Wat je zeker is moet doen als je in Calpe bent is een visveilig bijwonen. Elke maandag en vrijdag om 5 uur op de vismarkt in de haven is er een visveilig. Je ziet allerlei vissoorten in kratjes voorbij komen. Er is ook voldoende horeca voorzien om te genieten van dit schouwspel. 

Hangend kasteel

Als je dit jaar een vakantie boekt aan de Costa Blanca moet je zeker een keertje het binnenland in trekken.  Bezoek eens het kasteel van Guadalestook wel het hangend kasteel genoemd. Het is eigenlijk een fort dat gebouwd stegen een steile rots met binnenin een ongeschonden middeleeuws dorpje. Binnen het kasteel is het genieten van enkele musea en souvenirwinkeltjes. Op het Marktplein heb je dan weer het panoramisch uitzicht op het smaragdgroene stuwmeer en de vallei van Guadalest. Ben je fotograaf dan is dit kasteel een plek waar je u helemaal kunt uitleven. Vooral de klokkentoren op de top van het kasteel is zeker alleen foto’s waard uit verschillende hoeken. Hou je van kastelen bezoeken moet je zeker ook eens de kastelen van Xátiva bezoeken

Plonzen in Fons d’Algar

ls je het kasteel van Guadalest zou bezoeken moet je zeker doorrijden tot de watervallen van l’AlgarVergeet je badpak niet mee te nemen want zeker in de zomer is een duik in het water een aangename verfrissing. Zeker voor de kids is het genieten, de watervallen zijn een wereld vol waterpret tussen de rotsen. Je betaalt wel een inkom van enkele euro’s, maar het is de moeite waard.  
Er is voldoende parkeergelegenheid en er is zeker verschillende horecagelegenheid waar je achteraf iets kan drinken of eten. De meeste hebben ook een groot zwembad dat gevuld is met dat natuurlijk bronwater van de watervallen.

Volkswijk ‘El Barrio’

De mooiste wijk van Alicante is zonder twijfel Barrio de Santa Cruz, door de inwoners ook wel El Barrio genoemd. Slenter door een doolhof van smalle straatjes en trappetjes langs kleurrijke huisjes met schilderachtige voordeuren en vrolijke bloempotten. Opvallend, hier kom je weinig of geen toeristen tegen. El Barrio is genieten van nog een echte authentieke Spaanse volkswijk. De locals beweren dat ze nog afstammen van de oude piraten en Roma die honderden jaren geleden tegen de berg Monte Benacantil hun toevlucht zochten. Deze charmante wijk Santa Cruz begint zodra je vanaf Plaza de la Santa Faz, achter het stadhuis, bergopwaarts begint te lopen. Als je dan toch in Alicante bent moet je zeker een bezoek aan Castillo de Santa Bárbara mee inplannen. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de zee.

Het kleinste bewoond eiland

Je kunt vanaf verschillende plaatsen de boot nemen naar het eiland Tabarca. Voor uren tijden kun je best het even opzoeken via Google. Je kunt een keuze maken uit verschillende boten toch is de optie met de catamaran met een glazen bodem de beste optie vinden we. Met de boot vaar je in een uur naar het kleinste bewoonde eiland van Spanje. Wat je daar aantreft? Grillige rotsen, onweerstaanbare vergezichtendromerige slenterstraatjes, kleurrijke huisjes, geurende bloemetjes en pannen paella. Ik schreef er een blog over met veel foto’s om even bij weg te dromen.

Genieten op vakantie

Genieten op vakantie aan de Costa Blanca. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977