Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Historisch centrum Javea, Alicante, Costa Blanca

Herfstvakantie Costa Blanca

Waarom een vakantie in de herfst?

De Costa Blanca heeft verborgen schatten tussen de vele heuvels en bergen. Je kunt reizen door middel van wandelroutes die je nooit zal vergeten. Het zijn nu precies die wandelroutes die je kunt ontdekken tijdens je vakantie in het najaar.

Herfstvakantie aan de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Waarom in de herfst op vakantie aan de Costa Blanca.

Nu er geen overvolle stranden meer zijn, de drukte weg is uit de horeca en de hoge temperaturen verdwenen zijn is het ideaal moment voor een vakantie aan de Costa Blanca. De herfstvakantie is voor vele vakantiegangers het ideale moment om de Costa Blanca te komen opzoeken. Het ideaal seizoen om gezellig te wandelen langs het strand of op een van vele wandelpromenades langs de Middellandse Zee. Maar er zijn nog meer redenen om de Costa Blanca te bezoeken in het najaar.

De herfstkleuren

Aan de Costa Blanca vindt je nog grote stukken ongerepte natuur en grote bossen. Ook hier veranderd de bladeren van kleur in de herfst en leggen een mooi goudbruin tapijt op de grond. Maak jij ook al eens graag een originele foto op vakantie? Dan is de herfstvakantie aan de Costa Blanca het moment om jouw exclusieve foto of video te maken. De prachtige ongerepte natuur is een streling voor al je zintuigen. Zin in een workshop fotografie, dan kan je altijd terecht bij Etienne van BnB Casa Asombrosa. Stuur gewoon een mailtje voor een afspraak. Ben je meer geïnteresseerd om een mooie wandeling te doen, raadpleeg dan onze blog.

Wijnoogst

September en oktober zijn de maanden dat de druiven plukken aan de Costa Blanca. Met deze smaakvolle druiven worden daarna de heerlijke Spaanse wijnen of Cava’s uit de streek van de Costa Blanca gemaakt. En wist je dat hier de druiven nog met de hand worden geplukt, dat is nog eens ambachtelijk. Een heel gekend wijngebied is de Jalón vallei. Daar vind je verschillende wijn bodega’s waar je zeker eens kan binnenstappen om te proeven. Een activiteit die je enkel kan doen in een vakantie in het najaar.
Wil je alles te weten komen over wijn en de productie hiervan? We hebben er al verschillende blogs over geschreven: De wijnroute van Alicante
en wijnen en wijngaarden uit de Costa Blanca.

Er zijn vele natuurparken en duizenden wandelpaden die in de herfst zeker de moeite waard zijn om te bewandelen. Het weer is nog aangenaam warm in de herfst en in de ochtenden en avonden is het nog aangenaam om zelfs nog buiten te zitten. In de wandelgebieden is het veel rustiger dan tijdens de drukke zomers en daardoor ervaar je de natuur uiteraard veel beter.

Cultuur

Als wandelen niet zo jouw ding is, kun je er altijd nog voor kiezen om naar een van de culturele hoogtepunten te gaan. Over het algemeen is het in de herfstvakantie veel rustiger dan in de drukke zomermaanden. Daardoor zijn de wachttijden minder lang en ook vooral de prijzen lager zijn. Het bezoeken van een museum is dan ook zeker aan te raden in deze periode van het jaar. Dan heb je die honderden toeristen niet die om je heen lopen om je te verdringen om foto’s te maken. Musea’s bezoeken is echt leuk om te doen in je vakantie in het najaar.

En dan heb je nog die heerlijke gevarieerde gastronomie aan de Costa Blanca. Iets wat natuurlijk niet alleen in de herfst lekker is maar eigenlijk het hele jaar door. In de herfstvakantie lijkt het echter wel of het eten nog lekkerder is. Zo kan je genieten van de paddenstoelen, kastanjes en nog veel seizoensgerechten. Laat je eens verrassen door de veelzijdigheid culinaire Spaanse keuken. Kijk eens verder dan de typische tapas, en paella. Wist je dat er aan de Costa Blanca veel Michelinrestaurants zijn en verschillende topkoks hun intrek hier hebben genomen. Spanjaarden zijn er voor gekend dat ze weten wat goed eten is.

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen in de herfst, maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees ook onze andere blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977