Logo Asombrosa
nl Dutch

Sinterklaas

B&B CASA ASOMBROSA | JAVEA | COSTA BLANCA |SPANJE

WAAR WOONT SINTERKLAAS | SPANJE | Costa Blanca

Uw droom

begint hier

Waar woont Sinterklaas?

Sinterklaas komt volgens de legende uit Spanje vanwaar hij met zijn stoomboot richting België of Nederland komt. Ieder jaar opnieuw onderneemt de oude man die lastige reis opnieuw om alle brave kindjes opnieuw te belonen omdat zij heel het jaar zo braaf zijn geweest. Hij blijft dan enkele weken om dan al die brave kinderen hun cadeautjes te brengen meestal in de nacht van 5 op 6 december. Volledig uitgeput vertrekt de oude man dan opnieuw met zijn pieten terug naar zijn vaderland Spanje. Wij zien zijn boot dan ook varen op de Middellandse zee vanop ons terras van BnB Casa Asombrosa. Maar waar woont Sinterklaas eigenlijk, in Spanje ja maar waar juist?

waar woont Sinterklaas met zijn pieten, Spanje, Costa Blanca
waar woont Sinterklaas, in Madrid

Madrid

De meeste onder ons denken automatisch aan Madrid gewoon omdat een grote stad en ook de hoofdstad is van Spanje. Voor een oudere man zoals Sinterklaas is dit niet onmiddellijk de beste plaats om te overwinteren of de zomer door te brengen. In de winter kan het daar behoorlijk koud zijn en in de zomer ondragelijk warm. Dus Madrid ligt niet zo onmiddellijk voor de hand, maar waar dan wel? Misschien Gran Canaria?

Gran Canaria

Misschien heeft de heilige man wel een warm eiland gekozen in plaats van het vaste land te kiezen. Tenslotte ligt Gran Canaria niet zo ver van Afrika en heeft heel zachte winters en aangename zomers. 1 van die plaatsen daar op het eiland zou wel eens La Aldea de San Nicolás kunnen zijn. Het kan zomaar zijn dat de Sint daar woont in het “Casa del Balcón” het eerste huis dat in het dorpscentrum werd gebouwd. De Zwarte Pieten zouden kunnen wonen in de “Casas Blancas” of de “Casa del Corredor” … wie weet. Of zou hij in de provincie Alicante wonen?

waar woont Sinterklaas, in Madrid

Sinterklaas en zijn zotte toeren

Alicante, Costa Blanca

Als Sinterklaas van lekker weer houdt zou hij ook kunnen kiezen voor een vast verblijf aan de Costa Blanca. Het is trouwens ook volgens het World Health Organisation het gezondste gebied van Europa om te leven! Het hele jaar door is er een heerlijk klimaat met zachte winters en aangename zomers. Het ideaal klimaat voor mensen met astma, reuma en andere gezondheidsproblemen. Dus ideaal voor een oudere man zoals Sinterklaas. Het nadeel van die regio is dan weer dan er heel veel toeristen vanuit België en Nederland komen en hij wel eens zou kunnen erkend worden op straat.

Palencia

Het kan ook zijn dat Sinterklaas toch gekozen heeft voor een rustige plaats. Bijvoorbeeld in het binnenland van Spanje. In het ongeveer 80 inwoners tellende dorp San Nicolás del Real Camino in de provincie Palencia. Dit dorp is strategisch gelegen aan de Camino de Santiago. Dus het kan goed zijn dat de Sint met (of zonder) zijn paard Amerigo de pelgrimswandeling loopt.

Waar woont Sinterklaas, in Palencia
Waar woont Sinterklaas, in Sevilla

Sevilla

Heeft Sinterklaas misschien toch voor een tweede woning gekozen in het meer warmere deel van het Spaanse vasteland? Zoals in de provincie Sevilla in Andalusië en woont hij in het dorp San Nicolás del Puerto. Dit dorp met zo’n 590 inwoners ligt op slechts 93 kilometer van de hoofdstad Sevilla.  Waar de Sint kan genieten van de Feria en de tapas. Heerlijk de winter en zomer kan leven in Andalusië en in de zomer kan zonnen op het Playa de San Nicolás, zijn eigen strand dus!

Granada

Of in Granada misschien? Dat is immers een prachtige stad om te wonen waar de Sint kan genieten van de kust aan de Costa Tropical. En in de winter kan skiën op de pistes van de Sierra Nevada. Waarom Granada? Omdat daar een Mirador de San Nicolás is met uitzicht op het Alhambra. Dit is de beste plaats om het Moorse bouwwerk te bewonderen en wellicht woont de Sint daar wel in de buurt.

Waar woont Sinterklaas, In Granada
Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977