Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
De geschiedenis van de Bed and Breakfast

Geschiedenis - B&B

De eerste Bed en Breakfast ontstonden al langs de zijderoutes “de karavanserais” in Centraal-Azië in de 10e eeuw. De poort moest breed genoeg zijn om de kamelen door te laten. In de gebouwen bevonden zich kleine kamertjes waar zowel reizigers als dieren konden slapen. Vaak sliepen de mensen op de eerste verdieping, de dieren op de begane grond, maar dat was niet altijd het geval. Soms lagen er simpele matrassen in de kamers. Overnachten was gratis, maar men moest zijn eigen eten en kookgerei meenemen. (Bron Wikipedia). Ook kloosters bieden al eeuwen logies met ontbijt aan en ze doen dat op sommige plaatsen nog steeds.

Geschiedenis B&B

Ook in de vorige eeuw was het niet ongewoon dat reizigers bleven overnachten bij particulieren. Het waren vooral de handelsreizigers die een logies en ontbijt namen door hen weg door Europa. Europese kolonisten op hun beurt namen daarna het principe mee naar de Verenigde Staten. Wel was het zo dat de sociale stand van degene die onderdak zocht overeen moest komen met die van zijn gastheer. In de jaren 30 van vorige eeuw waren er veel mensen die een kamer ter beschikking stelden voor reizigers om zo een extra inkomen te bekomen. Na de 2de wereldoorlog, met de komst van de snelwegen, nam de populariteit af van de lowbudgetaccommodatie in het voordeel van de hotels en motels. Zo heeft de geschiedenis B&B al een hele weg afgelegd.

Begrip Bed en Breakfast

Sinds het begin van deze eeuw is het begrip Bed and Breakfast herontdekt. B&B’s worden niet langer gezien als een low budget verblijf accommodatie, maar als een aantrekkelijk alternatief voor de gewone hotel- of motelkamer. Een van de meest aantrekkelijke en aansprekende redenen die BnB’s in het begin 2000 populair maakten, is het feit dat je meer te weten komt over de lokale cultuur. Door mee in huis bij mensen thuis te verblijven op de bestemming krijgt te zien hoe ze hun dagelijks leven is. Enkele van de voordelen van slapen in een Bed en Breakfast is de geweldige klantenservice en all-inclusive betaalbare opties. Maar ook een unieke en algehele authentieke ervaring waar velen zelfs extra voor zouden betalen!

Beste van de wereld

In de infographic, GRATIS DOWNLOAD, die is samengesteld door B&B Casa Asombrosa, zien we dat BnB eigenlijk nog steeds een geweldige en levensvatbare vorm van accommodatie is met veel voordelen. Meer specifiek worden Europese Bed and Breakfast sinds 2016 beschouwd als de beste ter wereld. Ook laat de infographic het verschil zien tussen een BnB en een Hotel. Er zijn BnB’s die voorzieningen aanbieden die niet onderdoen voor de meest luxe verblijf accommodaties. De term BnB is een wereldwijd standingvol begrip geworden.

Vakantie in een Bed en Breakfast

Om voort te gaan van de geschiedenis B&B kan je eens een vakantie bij B&B Casa Asombrosa boeken in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je eens verwennen in hun bed en breakfast. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977