Logo Asombrosa
nl Dutch

Uw droom

begint hier

Waarom een vakantie Costa Blanca

De Costa Blanca ligt aan de oostkust van Spanje met een mediterraan klimaat en heeft lange en zomers en zeer milde winters. De Costa Blanca is daarom niet alleen een uitstekende bestemming voor een zonvakantie in de zomer, maar ook een heerlijke vakantiebestemming voor in het voorjaar, het najaar én de winter!

Wat is er zo mooi aan de Costa Blanca

 1. Het klimaat:
  De Costa Blanca heeft een micro-klimaat.  Hierdoor geniet u het hele jaar van heerlijk weer. Jaarlijks zijn er meer dan 300 zonnige dagen. De gemiddelde temperatuur ligt op 18˚. Er is een lage luchtvochtigheid en nauwelijks luchtvervuiling. Dit maakt dit een uitstekende omgeving voor mensen die last hebben van reuma of longen.
 2. De stranden:
  Paradijselijk mooie stranden. Zandstranden, kiezelstranden en prachtige baaitjes.
 3. Goede bereikbaarheid:
  De vliegvelden van Alicante en Valencia liggen op een uurtje rijden. Meerdere budget vliegmaatschappijen vliegen hierop.
 4. Goede gezondheidszorg: De gezondheidszorg in Spanje is prima. Vaak kunt u ook in uw eigen taal terecht.
 5. Vriendelijke mensen: De Spanjaard is vriendelijk, behulpzaam en gek op kinderen en tegenwoordig ook op honden.
 6. Mooie natuur:
  Stranden, bergen, valleien en wijnvelden liggen allemaal vlak bij elkaar.
 7. Mooie dorpjes en steden: Witte dorpjes met kronkel-straatjes. Stadjes met hippe strandtenten. Valencia en Alicante op maar een uurtje rijden. 
 8. Actief:
  Zeilen, kanoën, zwemmen, fietsen, wandelen, pretparken.
 9. Lekker eten & fiestas
  O.a. tapas, paella, verse vis en wijnen. En iedere dag is er ergens wel feest.

Het prachtige landschap, gemarkeerd door het oranje van sinaasappels en nisperos, en met de witte  roze combinatie van de amandelbomen, maken het unieke karakter van deze regio.

De Costa Blanca biedt het hele jaar door een scala aan recreatie, sport en een mild mediterraan klimaat. Kilometers aan zandstranden, indrukwekkende kliffen, met pijnbomen begroeide bergen, velden met amandelbomen, olijfgaarden, sinaasappelboomgaarden en vele prachtige uitzichten zijn typerend voor de regio en biedt zo alles voor uw vakantie. Ook zijn er talloze wandelpaden die leiden naar prachtige uitkijkpunten. Door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is de Costa Blanca een van de beste klimaten van de planeet.

Costa Blanca is de toeristische naam die gebruikt wordt om de 200 kilometer kust te noemen die we vinden in de provincie Alicante. De Middellandse Zee raakt, met stranden en baaien, dit bevoorrechte gebied dat gaat van noord naar zuid, van Denia tot Pilar de la Horadada, en telt in totaal 19 steden.

DORPEN

Waarom een vakantie Costa Blanca. Langs de kustweg van de Costa Blanca vindt u stranden, musea, monumenten, oude stedelijke centra, natuurparken. Alle steden in het binnenland van de provincie Alicante, hebben veel plaatsen die ons zullen verrassen met hun schoonheid. Zee en bergen zijn een perfecte combinatie voor rust of een familievakantie.

WAT TE DOEN

Elke stad die tot de Costa Blanca behoort, biedt kilometers zandstrand waar je kan genieten van de zon die zo kenmerkend in dit toeristengebied. In de meeste van de dorpen kunt je genieten van straatmarkten waar bezoekers allerlei items kunnen vinden. Elke dag van de week is er een markt in een nabijgelegen stad  of dorp waar de toerist kan genieten of producten kan kopen. En als iets over de Costa Blanca kan worden gezegd, zijn het hun unieke “fiestas”. De meeste van zijn steden vieren de “Moren en Christenen”, sommigen van hen beschouwd als regionaal en nationaal belang. We mogen de Processies van de Heilige Week niet vergeten. Overal langs de kust dragen de broers hun beste kleren om hun heiligen te dragen, geplaatst op spectaculaire tronen.

Hier vindt u vele leuke activiteiten om te doen, zoals golfresorts, zee-activiteiten, daguitstappen, wandelingen enz.

Gastronomie

Een ander kenmerk van dit toeristisch fantastisch gebied is de heerlijke gastronomie. De talrijke restaurants en tapas bar langs de Costa Blanca bieden een breed scala aan producten. De provincie Alicante is het perfecte beeld van het natuurlijk mediterrane dieet. Rijst in zijn ontelbare variaties zoals paella tot de ontelbare vissoorten die de Middellandse Zee biedt. De gazpacho, de gehaktballetjes en zoveel andere heerlijke gerechten.

Je vakantie boeken

B&B Casa Asombrosa is een ideale vakantiebestemming voor gasten die toe zijn aan zon, rust en wandelaars. Die van orginaliteit en comfort houden en vooral hygiene bovenaan op hun lijst hebben staan. Logeren in onze bed and breakfastis mee genieten van een fantatische plek aan de middellanse zee van de provicie Alicante. Geen storende geleuiden, alleen de geluiden van de natuur, waar maak je dat nog mee op vakantie!

Waarom en vakantie Costa Blanca. Jávea een een gemeente aan de middelandse kust die bij het groot publiek nog niet ontdenkt is. Ooit woonden hier boeren die olijven, amandelen en druiven teelden en daar hun dagelijks brood mee verdienden. Ook de wijn en het medriaanse keuken was in die tijd al heel bekend in Europa. We nodigen je nu uit om te komen genieten van de zon, natuur en de enorme rust in een van onze gastenkamers of vakantie appartement.

Online Tickets Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Costa Blanca weetjes, Blog, BnB Casa Asombrosa, Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977