Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Sightseeing Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Vakantie Costa Blanca

Waarom een vakantie Costa Blanca?

De Costa Blanca ligt aan de oostkust van Spanje met een mediterraan klimaat en heeft lange en zomers en zeer milde winters. De Costa Blanca is daarom niet alleen een uitstekende bestemming voor een zonvakantie in de zomer, maar ook een heerlijke vakantiebestemming voor in het voorjaar, het najaar én de winter!

Lange Kustlijn

Het heeft een 244 kilometer lange kustlijn, haar stranden en baaien zijn de grootste aantrekkingskracht. Daarom zijn dan ook het uithangbord waardoor het een toeristische bestemming van nationaal en internationaal niveau geworden is. Bescheiden badplaatsen zijn Denia, Jávea, Moraira, Altea en Calpe. Deze regio is niet alleen populair als zomerzon bestemming. Ook in de wintermaanden trekken vooral de Belgen, Nederlanders en Duitsers naar dit aangenaam, gezond en zacht klimaat om te overwinteren.

Wat is er zo mooi aan de Costa Blanca?

 • Het klimaat:
  De Costa Blanca heeft een micro-klimaat.  Hierdoor geniet u het hele jaar van heerlijk weer. Jaarlijks zijn er meer dan 300 zonnige dagen. De gemiddelde temperatuur ligt op 18˚. Er is een lage luchtvochtigheid en nauwelijks luchtvervuiling. Dit maakt dit een uitstekende omgeving voor mensen die last hebben van reuma of longen.
 • De stranden:
  Paradijselijk mooie stranden. Zandstranden, kiezelstranden en prachtige baaitjes.
 • Goede bereikbaarheid:
  De vliegvelden van Alicante en Valencia liggen op een uurtje rijden. Meerdere budget vliegmaatschappijen vliegen hierop.
 • Goede gezondheidszorg: De gezondheidszorg in Spanje is prima. Vaak kunt u ook in uw eigen taal terecht.
 • Vriendelijke mensen: De Spanjaard is vriendelijk, behulpzaam en gek op kinderen en tegenwoordig ook op honden.
 • Mooie natuur:
  Stranden, bergen, valleien en wijnvelden liggen allemaal vlak bij elkaar.
 • Mooie dorpjes en steden: Witte dorpjes met kronkel-straatjes. Stadjes met hippe strandtenten. Valencia en Alicante op maar een uurtje rijden. 
 • Actief:
  Zeilen, kanoën, zwemmen, fietsen, wandelen, pretparken.
 • Lekker eten & fiestas
  O.a. tapas, paella, verse vis en wijnen. En iedere dag is er ergens wel feest.

Prachtige landschappen

Het prachtige landschap, gemarkeerd door het oranje van sinaasappels en Nisperos, en met de witte roze combinatie van de amandelbomen, maken het unieke karakter van deze regio.

De Costa Blanca biedt het hele jaar door een scala aan recreatie, sport en een mild mediterraan klimaat. Kilometers aan zandstranden, indrukwekkende kliffen, met pijnbomen begroeide bergen, velden met amandelbomen, olijfgaarden, sinaasappelboomgaarden en vele prachtige uitzichten zijn typerend voor de regio en biedt zo alles voor uw vakantie. Ook zijn er talloze wandelpaden die leiden naar prachtige uitkijkpunten. Door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is de Costa Blanca een van de beste klimaten van de planeet.

Costa Blanca is de toeristische naam die gebruikt wordt om de 200 kilometer kust te noemen die we vinden in de provincie Alicante. De Middellandse Zee raakt, met stranden en baaien, dit bevoorrechte gebied dat gaat van noord naar zuid, van Denia tot Pilar de la Horadada, en telt in totaal 19 steden.

Mooie dorpen

Waarom een vakantie Costa Blanca. Langs de kustweg van de Costa Blanca vindt je de mooiste stranden, musea, monumenten, oude stedelijke centra, natuurparken. Alle steden in het binnenland van de provincie Alicante, hebben veel plaatsen die ons zullen verrassen met hun schoonheid. Zee en bergen zijn een perfecte combinatie voor rust of een familievakantie.

Gastronomie

Een ander kenmerk van dit toeristisch fantastisch gebied is de heerlijke gastronomie. De talrijke restaurants en tapas bar langs de Costa Blanca bieden een breed scala aan producten. De provincie Alicante is het perfecte beeld van het natuurlijk mediterrane dieet. Rijst in zijn ontelbare variaties zoals paella tot de ontelbare vissoorten die de Middellandse Zee biedt. De gazpacho, de gehaktballetjes en zoveel andere heerlijke gerechten.

Wat te doen aan de Costa Blanca

Elke stad die tot de Costa Blanca behoort, biedt kilometers zandstrand waar je kan genieten van de zon die zo kenmerkend in dit toeristengebied. In de meeste van de dorpen kunt je genieten van straatmarkten waar bezoekers allerlei items kunnen vinden. Elke dag van de week is er een markt in een nabijgelegen stad  of dorp waar de toerist kan genieten of producten kan kopen. En als iets over de Costa Blanca kan worden gezegd, zijn het hun unieke “fiestas”. De meeste van zijn steden vieren de “Moren en Christenen”, sommigen van hen beschouwd als regionaal en nationaal belang. We mogen de Processies van de Heilige Week niet vergeten. Overal langs de kust dragen de broers hun beste kleren om hun heiligen te dragen, geplaatst op spectaculaire tronen.

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen. Maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977