Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Gazpacho recept, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Gazpacho - Recept

Gazpacho Vers Fris en Gezond

In 15 minuten klaar!!!
Gazpacho is koude soep en dat is echt lekker wanneer het buiten bloedheet is. Het geeft je ook extra pit. Klassieker onder het afkoelende voedsel (of drank) is de Gazpacho en een van Spaanse meest internationale recepten die in geen enkele taal vertaald hoeft te worden. Is ook een traditioneel recept dat echter in talloze variaties in de bereiding aangeboden wordt. Er zijn net zoveel gazpacho’s als regio’s. We geven hier ons eigen recept zoals wij het aan onze gasten serveren in onze B&B Casa Asombrosa.

Gazpacho recept Asombrosa

Ingrediënten

Koude soep Gazpacho Recept wordt gemaakt van rauwe groenten en kruiden. Meestal met tomaat, maar beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd, maar moet ijskoud gegeten worden. Heerlijke Gazpacho stilt ook de honger. Lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. Dit gerecht wordt zowel als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje gegetenen/of gedronken. Soep Gazpacho bestaat uit tomaten, rode paprika, komkommer, uien, water, wijnazijn, knoflook, zout en crouton. Kan uit een glas/beker gedronken worden of gegeten met een lepel. Waarbij men in het tweede geval meestal (maar niet altijd) in de Gazpacho croutons, kleine gesneden uitjes en paprika doet.

Gazpacho Recept B&B Casa Asombrosa

Voor 4 personen.
 • 75 ml olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 Kg. Spaanse tomaten (van goede kwaliteit)
 • 3 eetlepels rodewijnazijn
 • 1 rode ui
 • 1 komkommer
 • 1 stengel bleke selder
 • 1 sneetje oud brood
 • 1 geroosterde paprika (of geroosterde paprikapoeder)
 • 0.5 roden peper (naar smaak)
 • snuifje, peper en zout
 • Croutons voor garnering
 • Beetje fijngesneden ajuin garnering
 • Verse basilicum voor garnering

Beleef op Spanje.nl heeft nog niet zo lang geleden enkele variaties op hun blog gezet van dit overheerlijk verfrissend Spaans gerecht. Niet 1 recept is hetzelfde, zo ook niet met het Gazpachorecept. Zij geven hier 5 variaties op het originele recept.

Ontbijten, lunchen en dineren bij B&B Casa Asombrosa

Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kunt je mee genieten van de dagelijkse verse Spaanse gerechten. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977