Logo Asombrosa
nl Dutch

Gazpacho Vers Fris en Gezond

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN || ONTSTRESSEN

Uw droom

begint hier

En slechts 15 minuten klaar!!!

Gazpacho is koude soep en dat is echt lekker wanneer het buiten bloedheet is. Het geeft je ook extra pit. Klassieker onder het afkoelende voedsel (of drank) is de Gazpacho en een van Spaanse meest internationale recepten die in geen enkele taal vertaald hoeft te worden. Is ook een traditioneel recept dat echter in talloze variaties in de bereiding aangeboden wordt. Er zijn net zoveel gazpacho’s als regio’s. We geven hier ons eigen recept zoals wij het aan onze gasten serveren in onze BnB Casa Asombrosa.

Ingrediënten

Koude soep Gazpacho wordt gemaakt van rauwe groenten en kruiden. Meestal met tomaat, maar beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar moet ijskoud gegeten worden. Heerlijke Gazpacho stilt ook de honger. Lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. Dit gerecht wordt zowel als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje gegetenen/of gedronken. Soep Gazpacho bestaat uit tomaten, rode paprika, komkommer, uien, water, wijnazijn, knoflook, zout en crouton. Kan uit een glas/beker gedronken worden of gegeten met een lepel. Waarbij men in het tweede geval meestal (maar niet altijd) in de Gazpacho croutons, kleine gesneden uitjes en paprika doet.

Gazpacho Ingrediënten, Spaanse koude soep
Gazpacho recept Asombrosa

Gazpacho recept Asombrosa

Ons Gazpacho recept van BnB Casa Asombrosa:
 
Voor 4 personen.
 • 75 ml olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 Kg. tomaten (van goede kwaliteit)
 • 3 eetlepels rode wijnazijn
 • 1 rode ui
 • 1 komkommer
 • 1 stengel bleke selder
 • 1 sneetje oud brood
 • 1 geroosterde paprika (of geroosterde paprika poeder)
 • 0.5 rode peper (naar smaak)
 • snuf peper en zout
 • Croutons voor garnering
 • Beetje fijngesneden ajuin garnering

Verse basilium voor garnering

Variaties van Gazpacho

Beleef op Spanje.nl heeft nog niet zo lang geleden enkele variaties op hun blog gezet van dit overheerlijk verfrissend Spaans gerecht. Niet 1 recept is hetzelfde zo ook niet met het Gazpacho recept. Zij geven hier 5 variaties op het originele recept.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977