Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Zeilen in Jávea, Costa Blanca, Alicante, Spanje, B&B Casa Asombrosa

zeilen - Jávea

Zeilen In Jávea

Wie in Jávea komt om te zeilen wordt zeker beloond. Met een gevarieerde kust van stranden en baaitjes zal zeker de verveling niet toeslaan. Vanaf de baai “Cabo de San Antonio” tot aan de baai “Cala Granadella” zeil je door een gevarieerd kustgebied omgeven door de natuurlijke charme van Jávea aan de Costa Blanca. De combinatie Van de maagdelijke baaien en uitgestrekte goudgele zandstranden en daar nog bij de echte mediterraanse restaurantjes. Alles samen vormen zij een kust die klaar is om aan haar bezoekers te verwelkomen. Informatie over zeilclubs vind je hier.

Zeilen Jávea, Alicante, Costa Blanca

Cabo de San Antonio

Het zeereservaat van de kaap van San Antonio heeft een grote rijkdom aan vissoorten. Waaronder talrijke beschermde vissoorten, zoals de langoustine, de tandbaars. Maar ook de Hoornkoralen staan op de lijst. Zeilen en onderwatersport beoefenen is in Jávea een buitengewone belevenis. Jávea heeft een groot aanbod van stranden en baaitjes. Het zijn net deze laatste die zo geliefd zijn bij de zeilers. Ze liggen daar gans het jaar door voor anker terwijl juist voor zonsondergang veilig terug naar hun haven varen.

Cala de la Granadella is een prachtige kiezel- en rots baai van ongeveer 220 meter lang met rustige golfslag waardoor baden er zeer aangenaam is. Ze ligt aan de meest zuidelijke zone van Jávea en je kan er het Kasteel van La Granadella zien. Het is een strand vol geschiedenis, de blauwe vlag is bovendien een onderscheiding die de kwaliteit van haar wateren en diensten garandeert. De baai is geschikt om er te duiken, aan onderwatersport te doen.

Cala La Portitxol

De baai Cala Portitxol ligt tussen de landpunt Punta Negra en de kaap Cabo Negro. Een indrukwekkende kliffen zone rijk aan autochtone vegetatie. Vanaf de baai, Cala del Portitxol kan men het eiland van Portitxol ontdekken. Het is een baai van circa 800 meter lang en het bestaat uit grof zand en er zijn restaurants, douches en toiletten. Een openbare telefoon en een schoonmaakdienst voor het onderhoud van de stranden en het ledigen van de prullenmanden.
La Cala de la Portitxol of Barraca ligt tegenover het eiland met dezelfde naam. Via een pad aan de linkerzijde van de baai tussen de rotsen vind je zeker de ideale plaats om te snorkelen. Je zal er zeker veel verschillende soorten vissen zien. Het is eigenlijk een gebied met veel heel kleine eilandjes. Alles wat je moet weten over Cala de la Portitxol kan hier lezen.

Cala Sardinera

Cala Sardinera in Jávea is een kleine maagdelijke baai gelegen op de noordelijke helling van Cap Prim. La Cala Sardinera strand bestaat uit kiezel en grind. Deze baai heeft een lengte van ongeveer een 200 meter en wordt, in de zomermaanden, niet druk bezocht door de toeristen. In het verleden was het hier de plaats waar de vissers hun netten, tweemaal per dag, uitgooiden om sardinen te vangen bij zonsopgang en zonsondergang.
Het is ook nog een volledig ongerepte, rustieke en natuurlijke baai en heeft nauwelijks twee oude huisjes aan het strand. La Cala Sardinera ligt een eindje van het stadscentrum van Jávea en is daarom ook een meer rustige plek is. Goed om tot rust te komen en je helemaal te ontspannen. Het wordt wel aangegeven als een perfecte plaats voor te snorkelen en duiken door het rustig zeewater.

Cala Blanca

Cala Blanca, een rots baai van 300m lang en een buitengewone baai waar men uitsluitend te voet of via de zee naartoe kan. Je geniet hier van een prachtig panoramisch uitzicht op de witte rotskliffen. Hier is het soms echt dringen met de zeilboten om toch nog een plaatsje te kunnen veroveren op dit fantastisch mooi uitzicht

Cala Tangó

Cala Tango is een baai en heeft een lengte van maar 100m. Je vindt Cala Tango vlak achter de Jachtclub van Jávea. Ook is het zeer dicht bij het zeereservaat van de kaap van San Antonio. Je vindt er ook een restaurant en vlaggen die de toestand van de zee aanduiden.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977