Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
wandelen, Jávea, Costa Blanca, wandelroutes

wandelen in jávea

De Vogeltjes Fluiten

Er zijn zoveel wandelroutes in Jávea teveel om op te noemen eigenlijk. Ze allemaal op noemen is niet mogelijk. Maar één ding is zeker, als je van wandelen houd, zal je ervan houden om in Jávea op vakantie te komen. Je vindt in Jávea dan ook wandelroutes van verschillende niveaus en lengte. Voor jong en oud, maar ook voor de echte doorwinterde wandelaars. Van een gezellig rondje met de hond tot een route met meer hoogteverschil en echt klimwerk. Zo is er voor iedere wandelaar wel iets! De wandelroutes lopen altijd door prachtige natuurgebied waar je kunt genieten van de nog ongerepte natuur. Prachtige en mooie uitzichten over de verschillende landschappen, waaronder soms een echt spectaculair uitzicht krijgt op de Middellandse Zee. Je hoort in Jávea letterlijk de vogeltjes fluiten tijdens het wandelen.

Cap San Antonio wandelen in Javea, Alicante, Costa Blanca

De Populairste Wandeling

Vanuit de jacht- vissershaven van Jávea is er een wandeling waarbij je aanvankelijk een beetje moet klauteren. Naargelang je verder bent vlakt het af tot je een lange lus maakt rond het klif. Uiteindelijk kom je dan boven aan bij San Antonio-kaap of Cap De San Antonio. Dit is de plaats waar de vuurtoren van Jávea staat en waar je een prachtig uitzicht hebt over Jávea en Denia. Het is een korte wandeling van ongeveer 1,5 km, maar je kan het ook in een trager tempo doen en dan heb je minstens 45 minuten nodig. Dit is een behoorlijk steile wandeling, op de nogal korte afstand ga je 200 meters berg op. Maar als je de eerste 100 meters achter de rug hebt je het steilste gedeelte  achter de rug en wordt het opnieuw wandelen.

De Montgó Wandeling

Vanaf Cap de San Antonio zijn er dan verschillende andere wandelingen en trektochten. Langs de Plana kunt je afdalen naar de prachtige zeegrotten van Cova Tallada of de imposante Montgo berg eens opklimmen. Als je beslist om naar de top van de Montgó berg te klimmen dan kan je best je wagen parkeren op de schietbaan “Plana” Daarom kan je dan vertrekken en rustig naar boven wandelen. Zorg er zeker voor dat je een lunchpakket bij je hebt en vergeet niet je beste wandelschoenen aan te trekken. Boven op de top van de Montgó zit je dan op een hoogte van 750 meter boven het zeeniveau. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en je voelt je energiek. Het is zeker absoluut de moeite waard.
Een andere mogelijkheid is gewoon terug naar de jacht- en vissershaven van Jávea gaan. Daar kun je dan een lekkere tapas eten met een glas bier of een heerlijke tas koffie drinken.

Cala Blanca een plaats die regelmatig terug komt op onze website van B&B Casa Asombrosa. Je kunt hier niet alleen snorkelen of lekker zwemmen, je kunt hier ook een heel leuke wandeling doen. Wil jij de schoonheid ervaren van de kust van Jávea, maar het ook een rustig aan doen. Dan kun je een wandeling doen langs de promenade bij Playa del Arenal en even doorwandelen naar Cala Blanca. Met de Middellandse Zee voor je kunt je genieten van frisse zeelucht en het prachtige uitzicht. Zelfs ben je fysiek niet 100% dan kunt je zelfs deze wandeling nog aan. Mocht je toch op het eind van de promenade van Cala Blanca nog energiek zijn dan kunt nog enkele treden nemen leiden naar een mooi uitzichtpunt van Jávea. Het is een mooie korte wandeling, maar toch zeker de moeite waard om met vrienden en familie een keertje de promenade te bewandelen als op bezoek zijn. Hier lees je nog meer over Cala Blanca

Ermita Santa Llucia Wandeling

Van net buiten het oude centrum van Jávea is er een mooie kleine wandeling van de kerk naar de Ermita San Llucia op de heuvel. Het duurt ongeveer 20 minuten omhoog en 20 minuten omlaag en je kunt de ene kant op lopen en de andere weer naar beneden, dus je hebt een korte lus gemaakt. Vanaf Santa Llucia heb je uitzicht over het grootste deel van de skyline van Jávea. Het is ook echt een aanrader.

Mocht je eens een keer naar het uitkijkpunt Cabo La Nao gaan, dan zijn er onderweg verschillende mooie uitkijkpunten. Een daarvan is La Falzia. Je kunt er parkeren en een kleine wandeling maken om zo van het prachtig uitzicht gaan genieten. In het begin van de wandeling kan het bedrieglijk overkomen omdat het net geen uitzichtpunt lijkt te zijn. Maar als je bijna op het einde naar rechts toe gaat in het bos loop je nog een flink stuk door langs een klifrand. Daar op het einde is dan het prachtig uitzicht van La Falzia. Lees hier wat je er allemaal te zien krijgt.

Jávea heeft enkele prachtige natuurparken waaronder “Parque natural de la Granadella” waar je heerlijk kunt wandelen. 1 van de routes gaat tot aan de baai van Granadella. Een prachtig kiezelstrand dat tussen twee hoge rotsen in ligt en met kristalhelder water. Deze mooie wandeling naar het kasteel van Granadella begint bij het strand beneden. Dit is een mooie wandeling, maar het kan gemakkelijk 4 uur duren. Dus je moet echt een picknick bij je hebben, zodat je even kunt pauzeren zodra je het kasteel bereikt. Zeker de moeite waard om te bezoeken en de wandeling ernaar toe leidt u langs prachtige landschappen en door een droge rivierbedding. La Granadella is meer dan enkel een wandeling. Je kunt er zwemmen, snorkelen, een kano huren en er is ook een restaurant. Lees hier verder om alles te weten te komen over La Granadella

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977