Logo Asombrosa
nl Dutch

Wandelen in Javea en omgeving

Wandelen in Javea en overnachten in BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

WANDELEN | JAVEA | B&B COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Vogeltjes fluiten

Er zijn zoveel wandelroutes in Jávea, het is moeilijk om ze allemaal te noemen. Maar één ding is zeker, als je van wandelen houdt, zult je ervan houden om in Jávea op vakantie te komen. Er zijn wandelroutes van verschillende niveaus en tijdsduur. Van een gezellig rondje met de hond tot een route met wat meer hoogteverschil en klimwerk. Zo is er voor iedere wandelaar iets! Deze routes lopen door het prachtige natuurgebied waar u kunt genieten van de natuur. Mooie uitzichten waaronder enkele keren op zelfs op zee, de rust en de ruimte. U kunt hier letterlijk de vogeltjes horen fluiten tijdens uw wandeling.

Vogeltjes fluiten tijdens het wandelen in Javea, Alicante, Costa Blanca
populaire wandeling in Jávea, Alicante, Costa Blanca

Populaire wandeling

Vanuit de haven van Jávea is er een wandeling waarbij je aanvankelijk een beetje klautert, maar afvlakt tot een lange lus rond de klif. Uiteindelijk kom je dan bij San Antonio-kaap of Cap De San Antonio. Dit is waar de vuurtoren is staat die je een prachtig uitzicht geeft aan de ene kant over Jávea en Denia aan de andere. Het is een korte wandeling van ongeveer 1,5 km maar kan in een trager tempo minstens 45 minuten duren. Dit omdat het behoorlijk steil kan zijn op plaatsen met een hoogte van bijna 200 meters van start tot finish. Als je de eerste 100-meters kunt nemen die het steilst is, dan heb je geen probleem met de rest.

Cap San Antonio

Vanaf Cap San Antonio zijn er vele andere wandelingen en trektochten die in verschillende richtingen aflopen. Langs de Plana kun je afdalen naar de prachtige zeegrotten van Cova Tallada of de zeer imposante Montgo-berg op. Een andere mogelijkheid is gewoon terug naar de haven van Jávea gaan en lekker zitten in een café, bar of restaurant en relaxen na een lonende wandeling. Als je zin hebt om naar de top van de Mongtó berg van Jávea te klimmen dan kan je parkeren op de schietbaan op de Plana en naar boven lopen. Zorg ervoor dat je een lunchpakket bij je hebt en draag goede wandelschoenen. Op de top is de Montgó ongeveer 753m boven zeeniveau. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en je voelt je energiek. Het is zeker absoluut een reis waard.

Cap San Antonio wandelen in Javea, Alicante, Costa Blanca
Wandelen aan Cala Blanca Javea, Alicante, Costa Blanca

Cala Blanca

Wil jij de schoonheid willen ervaren maar ook het rustig aan willen doen? Dan kan je een wandeling maken langs de promenade bij Cala Blanca. Met de zee voor je kun je genieten van de frisse zeelucht en het prachtige landschap. Zelfs met die familieleden die niet zo fysiek in orde zijn. Mocht je toch op het einde van het pad energiek voelen kan je enkele treden nemen leiden naar een korte rondwandeling met uitzicht op de zee van hogerop. Het is een mooie korte wandeling en zeker de moeite waard om vrienden en familie mee te nemen die op bezoek komen.

Ermita Santa Llucia

Van net buiten het oude centrum van Jávea is er een mooie kleine wandeling van de kerk naar de Ermita San Llucia op de heuvel. Het duurt ongeveer 20 minuten omhoog en 20 minuten omlaag en je kunt de ene kant op lopen en de andere weer naar beneden, dus je hebt een korte lus gemaakt. Vanaf Santa Llucia heb je uitzicht over het grootste deel van Jávea. Het is echt heel spectaculair.

Ermita Santa Llucia wandelen Javea, Alicante, Costa Blanca
La Falzia Viewpoint, wandelen in Javea, Alicante, Costa Blanca

La Falzia Viewpoint

Terwijl je naar het uitkijkpunt Cabo La Nao gaat, zijn er onderweg verschillende andere uitkijkpunten. Een daarvan is La Falzia. Je kunt erbuiten parkeren en het uitzicht gaan bekijken. In het begin kan het bedrieglijk zijn omdat het net een uitzichtpunt lijkt, maar als je naar rechts het bos in gaat, kun je een flink stuk door het bos en langs de klifrand lopen. Het is een mooie wandeling en leuk voor spelende kinderen in het bos.

Natuurpark Granadella

Jávea heeft enkele prachtige natuurparken waaronder “Parque natural de la Granadella” waar je heerlijk kunt wandelen. 1 van de routes gaat tot aan de baai van Granadella. Een prachtig kiezelstrand dat tussen twee hoge rotsen in ligt en met kristalhelder water. Deze mooie wandeling naar het kasteel van Granadella begint bij het strand beneden. Dit is een mooie wandeling maar het kan gemakkelijk 4 uur duren. Dus je moet echt een picknick bij je hebben, zodat je even kunt pauzeren zodra je het kasteel bereikt. Zeker de moeite waard om te bezoeken en de wandeling ernaar toe leidt u langs prachtige landschappen en door een droge rivierbedding.

 

natuurpark Granadella, wandelen Javea, Alicante, Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977