Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Ciudad de Las Artes Y La Ciencias Valencia, Spanje

Valencia

Geschiedenis Valencia

De geschiedenis begint in de tweede eeuw voor Christus door de Romeinen. Het was in deze periode dat de stad zijn eigen Romeins circus zou krijgen. In de vierde eeuw na Christus werd de eerste katholieke samenleving in de stad gevormd. En werden enkele oude Romeinse tempels omgebouwd tot kerken. De vijftiende eeuw wordt gezien als de gouden eeuw van Valencia. In deze eeuw werden er tal van belangrijke paleizen en kerken gebouwd. De bekendste is waarschijnlijk La Lonja de La Seda die terug is te vinden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In deze eeuw wordt ook het eerste Spaanse boek in Valenciaans gedrukt. In 1502 opende de Universiteit in Valencia zijn deuren dan weer.

geschiedenis Valencia Spanje

De Ligging

De luchthaven bevindt zich op ongeveer 100 km van B&B Casa Asombrosa in Jávea. De stad ligt aan de oostelijke kust van Spanje. Het is zowel een historische als een hippe shopping stad. Samen met Alicante is Valencia één van de twee toegangspoorten tot de populaire vakantieregio van de Costa Blanca. Bij de groep mensen die graag een citytrip maken komt Valencia ook steeds vaker op hun shortlist voor. Het is niet lastig om goedkope vliegtickets naar Valencia te kopen op verschillende sites. De stad heeft alles in zich wat je tijdens een gevarieerde citytrip zoekt.

Ciudad de Las Artes Y La Ciencias

Eén van de hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze stad van kunst en wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava. Deze kunstwerken bestaat nu inmiddels uit zes onderdelen. Oceanografic, L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora. De gebouwen zien er futuristisch uit. Het water rondom de gebouwen maakt het nog spectaculairder.

Catedral Y Rl Miguelete

Wanneer je de kathedraal Catedral Y Rl Miguelete van verschillende kanten goed bekijkt dan zie je dat er verschillende stijlen zijn gebruikt. Zowel zul je de Romaans, Gotisch en Moors stijl vinden. Dit komt door de veroveringen van al de jaren vroeger. Binnen in de kathedraal iCatedral Y Rl Miguelete kunt je echt veel kunst en geschiedenis ontdekken. Zoals het hoofdaltaar en de kapittelzaal. De hoge gotische klokkentoren heet El Miguelete. Deze toren kunt je beklimmen waar je, eens je boven bent, van een prachtig uitzicht over de stad Valencia kan genieten.

Ardines De Turia

De Jardines de Turia is de voormalige rivierbedding van de Turia rivier. Aangezien de rivier in 1957 ernstig overstroomde, besloot de regering de rivier om te leiden. Er waren meerdere mogelijkheden met de uitgedroogde rivier, maar uiteindelijk is ervoor gekozen om er een park van te maken. De Jardines de Turia heeft een totale lengte van zo’n negen kilometer. Het is een toeristische attractie op zichzelf.

Plaza Ayuntamiento

Grenzend aan het Plaza Ayuntamiento liggen het Ayuntamiento en het Palacio de Correos y Telégrafos (hoofdpostkantoor). Beide gebouwen kunt je ook bezoeken en bij iedere de geschiedenis bekijken. Vergeet vooral niet naar boven te kijken in Palacio de Correos y Telégrafos want daar zie je het wapen van Valencia hangen.

Shopping Valencia

Valencia is een stad waar je al winkelend kan genieten van je Citytrip. Als je echt van shoppen houdt, kunt je in Valencia je hart ophalen. Ook hier vind je de belangrijkste internationale merken in de winkels. Maar je vindt hier ook een aanbod van jonge ontwerpers. Handgemaakte kleding en de beste mode op het gebied van vintage. Het historische centrum is het winkelgebied bij uitstek. Cultuur, avant-garde, traditie en mode gaan hand in hand. In de omgeving van Calle Colón, Poeta Querol, Don Juan de Austria, Jorge Juan, Cirilo Amorós, La Paz en de omringende straten vindt je zeker je keuze. 

Als je meer van alternatief houdt, moet je naar de wijken El Carmen en Ruzafa. Daar kunt je op je gemak kleine winkeltjes en ateliers te ontdekken. In El Carmen raden we je de Mercado de Tapinería aan, een creatieve plek met winkels en gastronomie en tijdelijke marktkraampjes. Wil je handgemaakte souvenirs. Of wil je typisch Valenciaanse producten meenemen als herinnering dan heb je de klassieke stalletjes met keramiek en kloskant op de Plaza Redonda. 

Overnachten Valencia

Als je een verblijf wil, niet onmiddellijk in het centrum, kan je overnachten bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtige stad Valencia. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977