Logo Asombrosa
nl Dutch

Valencia

VALENCIA BED AND BREAKFAST COSTA BLANCA

VALENCIA | CITYTRIP | CULTUUR | SHOPPING

Uw droom

begint hier

Geschiedenis Valencia

De geschiedenis begint in de tweede eeuw voor Christus door de Romeinen. Het was in deze periode dat de stad zijn eigen Romeins circus zou krijgen. In de vierde eeuw na Christus werd de eerste katholieke samenleving in de stad gevormd. En werden enkele oude Romeinse tempels omgebouwd tot kerken. De vijftiende eeuw wordt gezien als de gouden eeuw van Valencia. In deze eeuw werden er tal van belangrijke paleizen en kerken gebouw. De bekendste is waarschijnlijk La Lonja de La Seda die terug is te vinden op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In deze eeuw wordt ook het eerste Spaanse boek in Valenciaans gedrukt. In 1502 opende de Universiteit zijn deuren dan weer.

geschiedenis Valencia Spanje
Airport, luchthaven, Alicante, Valencia

Ligging

De luchthaven bevindt zich op een 100 km van onze villa Casa Asombrosa in Jávea. De stad ligt aan de oostelijke kust van Spanje. Het is zowel een historische als een hippe shopping stad. Samen met Alicante is Valencia één van de twee toegangspoorten tot de populaire vakantieregio Costa Blanca. Bij de groep mensen die graag een citytrip maken komt Valencia ook steeds vaker op hun shortlist voor. Het is niet lastig om goedkope vliegtickets naar Valencia te kopen op verschillende sites. De stad heeft alles in zich wat je tijdens een gevarieerde citytrip zoekt.

Ciudad de Las Artes Y La Ciencias

Eén van de hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze Stad van kunst en wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava. Deze kunstwerken bestaat nu inmiddels uit zes onderdelen. Oceanografic, L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora. De gebouwen zien er futuristisch uit. Het water rondom de gebouwen maakt het nog spectaculairder.

Ciudad de Las Artes Y La Ciencias Valencia, Spanje
Catedral Y Rl Miguelete Valencia, Spanje

Catedral Y Rl Miguelete

Wanneer je de kathedraal van verschillende kanten goed bekijkt dan zie je dat er verschillende stijlen zijn gebruikt. Zoals Romaans, Gotisch en Moors dit komt door de veroveringen door de jaren heen. Binnen in de kathedraal is er veel te zien. Zoals het hoofdaltaar en de kapittelzaal. De hoge gotische klokkentoren heet El Miguelete. Deze toren kun je beklimmen waarna je een prachtig uitzicht over de stad Valencia hebt.

Ardines de Turia

De Jardines de Turia is de voormalige rivierbedding van de Turia rivier. Aangezien de rivier in 1957 ernstig overstroomde, besloot de regering de rivier om te leiden. Er waren meerdere mogelijkheden met de uitgedroogde rivier maar uiteindelijk is ervoor gekozen om er een park van te maken. De Jardines de Turia hebben een lengte van zo’n negen kilometer.

Ardines de Turia Valencia, Spanje
Plaza Ayuntamiento Valencia, Spanje

Plaza Ayuntamiento

Grenzend aan het Plaza Ayuntamiento liggen het Ayuntamiento en het Palacio de Correos y Telégrafos (hoofdpostkantoor). In beide gebouwen kun je ook binnenin een kijkje nemen. Vergeet vooral niet naar boven te kijken in het postkantoor; daar zie je het wapen van Valencia.

Shopping stad Valencia

Valencia is een stad om winkelend van te genieten. Als je van shoppen houdt, kun je in Valencia je hart ophalen. Want in de winkels vind je de belangrijkste internationale merken. Maar ook een aanbod van jonge ontwerpers, handgemaakte kleding en de beste mode op het gebied van vintage. Het historische centrum is het winkelgebied bij uitstek. Cultuur, avant-garde, traditie en mode gaan hand in hand. In de omgeving van Calle Colón, Poeta Querol, Don Juan de Austria, Jorge Juan, Cirilo Amorós, La Paz en de omringende straten vindt je zeker je keuze. Als je meer van alternatief houdt, moet je struinen in de wijken El Carmen en Ruzafa om op je gemak kleine winkeltjes en ateliers te ontdekken. In El Carmen raden we je de Mercado de Tapinería aan, een creatieve plek met winkels en gastronomie en tijdelijke marktkraampjes. Wil je handgemaakte souvenirs of typisch Valenciaanse producten wilt meenemen als herinnering dan heb je de klassieke stalletjes met keramiek en kloskant op de Plaza Redonda. 

shopping stad Valencia, Spanje
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977