Logo Asombrosa
nl Dutch

Sport-Activiteiten

BnB Casa Asombrosa || Jávea || Costa Blanca || Spanje

SPORT-ACTIVITEITEN IN JAVEA

Uw droom

begint hier

Er zijn veel leuke sport-activiteiten te beleven aan de Costa Blanca. Je kan er wandelen, fietsen, golf, zelen, duiken en snorkelen en nog zoveel meer. We proberen hier u zoveel mogelijk een overzicht te geven van de meest beoefende sporten in de buurt van onze villa Casa Asombrosa.

De Costa Blanca heeft een uitgebreid aanbod en het bied liefst achttien golfbanen aan. Eveneens beschikken ze over een grote verscheidenheid in moeilijkheidsgraad. Zowel de gevorderde als de echte beginner komt hier aan zijn trekken.

De ‘witte kust’ aan de middellandse zee telt oneindig veel stranden. Deze zijn over het algemeen bedekt met fijn, goudkleurig zand. Natuurfans kunnen aan de Costa Blanca hun hart ophalen. In het binnenland is de natuur in veel delen nog totaal ongerept. Het beschikt over een van de mooiste nationale parken van Spanje genaamd ‘Cabo de Gata’.

De Costa Blanca staan bekend voor zowel de professionele wielersport. Maar ook voor amateur- wielrenners en mountainbikers. Ieder jaar wordt deze streek bekender en populairder. Door onder andere het zachte winter klimaat trekt het veel fietsclubs voor kilometer training.

Vanuit de haven van Jávea is er een prachtige wandeling waarbij je aanvankelijk een beetje moet klauteren. Maar het vlakt af tot een lange lus rond de klif. Uiteindelijk kom je dan in Cap de San Antonio. Dit is maar 1 van de zovele wandelingen in de buurt.

Je kan prima zowel snorkelen als duiken aan de Costa Blanca. De temperatuur van het zeewater is het gehele jaar door aangenaam. Bovendien komt de  gemiddelde temperatuur nooit onder de 17 graden. Dit komt vooral door de stroming in de Middellandse Zee.

Paddle-surfen, Paddle SUP, Paddle Surf … noem maar wat je wilt! Maar start met een kleine cursus er zijn verschillende clubs te vinden in Jávea. Verbetert je zelfrespect en maak een verbinding met de natuur al is deze laatste soms moeilijk te overwinnen is. Het is een van de beste en de plezantste wateractiviteiten in Jávea die je kunt doen tijdens je vakantie. Bovendien is het een sport die je alleen of met het hele gezin kan beoefenen
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977