Logo Asombrosa
nl Dutch

Snorkelen - Duiken in Javea

SNORKELEN – DUIKEN IN JAVEA

SNORKELEN | DUIKEN | BnB JAVEA | BnB COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Zee Reservaat

Jávea heeft prachtige baaien en stranden in zicht van iedereen maar we moeten ook de schoonheid van de zeebodem benadrukken. Met een kustlijn van 25 kilometers waar je kan genieten van het snorkelen en onderwaterduiken en het zee reservaat. De Middellandse Zee is een wonder voor zijn kalmte. Waardoor je op een enkele plaatsen kunt genieten van de wonderen die erin verborgen zijn. Maar de schoonheid van Jávea is niet alleen boven de zeespiegel maar ook op de zeebodem. Hoewel het voor niemand dagelijks zichtbaar is toch is het voor iedereen beschikbaar.

zee reservaat, Duiken - snorkelen in Jávea, Alicante, Costa Blanca
Cova Carved, snorkelen - duiken in Javea, Alicante, Costa Blanca

Cova Carved

Zonder twijfel is deze plek ideaal voor te snorkelen. Deze grot is per kajak of kano te bereiken via zee of via paden door de Montgó. Aan de rand van de rotsachtige berg kun je genieten van een unieke zeebodem.

Cala Tangó

Gelegen na Kaap San Antonio richting de haven van Jávea. Cala Tangó is een gebied waar u op slechts drie meter onder water al de eerste wonderen zal ontdekken. In deze baai kunt u zich visualiseren naast een dieptepunt en de octopus en scholen vissen.

JCala Tangó, snorkelen - duiken in Javea, Alicante, Costa Blanca
Cala Blanca, snorkelen - duiken in Javea, Alicante, Costa Blanca

Cala Blanca

Deze baai, bekend als Cala Blanca en is gelegen aan het einde van het kustgebied van Jávea en gemakkelijk toegankelijk. Wandelend door de zee bereik je de tweede plaats Caleta. Een strand gelegen tussen rotsen en bergen en vooral wordt bezocht door kleine zeilboten of motorboten. De ideale plek om te genieten van de rust en de wonderen van de zeebodem.

Cala Sardinera

Cala Sardinera, hoewel het een wat meer moeilijke toegang heeft is een perfecte plek. Na een wandeling van 15 minuten bergafwaarts bereikt je dit kleine strand. Een ideale baai om te snorkelen en te duiken. Het kalme water en de afwezigheid van zwemmers geeft de mogelijkheid om de vissen in alle rust in zee te laten zwemmen. Een uitgelezen plaats om de wonderen van de middellandse zee te bewonderen.

Cala Sardinera, snorkelen - duiken in Javea, Alicante, Costa Blanca
Cala de la Barraca, snorkelen - duiken in Javea, Alicante, Costa Blanca

Cala de la Barraca

La Cala de la Barraca of Portitxol. Het ligt tegenover een eiland met dezelfde naam en heeft twee verschillende delen. Via een pad aan de linkerzijde van het strand tussen de rotsen vind je de ideale plaats om te snorkelen. Veel verschillende soorten vissen zitten daar met scholen bij elkaar. Het is eigenlijk een gebied met veel heel kleine eilandjes.

Cala Ambolo

Het heeft een maximale diepte van zes meter. In het begin verschijnt een rotsachtige bodem. Eens je dieper gaat er werkelijk een nieuwe zee- wereld open. Een paradijs voor de gevorderde duikers en snorkelaars. Het liefst verken je deze wonderbare plek met meerdere personen voor je eigen veiligheid.

Cala Ambolo, snorkelen - duiken in Javea, Alicante, Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977