Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Jávea, snorkelen, duiken, Costa Blanca

snorkelen - duiken

Zeereservaat

Jávea heeft prachtige baaitjes en stranden. Maar we moeten ook de schoonheid van de Middellandse zeebodem benadrukken. Met een kustlijn van 25 kilometers waar je volop kan genieten van het snorkelen en duiken. De Middellandse Zee is een wonder door zijn kalmte, waardoor je op elke plaats kunt genieten van de wonderen die erin verborgen zijn. De schoonheid van zee in Jávea is niet alleen boven de zeespiegel, maar speelt zich ook of op de zeebodem. Hoewel het voor niemand echt zichtbaar is geweest, toch voor iedereen toegankelijk.

zee reservaat, Duiken - snorkelen in Jávea, Alicante, Costa Blanca

Cova Tallada

De Cova Tallada ligt aan de grens van Jávea en Denia. De grot bevindt zich in het zeereservaat Pet Sant Antoni en dus onder bewind van Natuurpark Montgó. Het dus het is essentieel om de regels te respecteren en de aanbevelingen op te volgen om het gebied te bezoeken. Het is een prachtige plaats om te snorkelen. Je kan in de zee vanuit de grot zelf. Er zijn twee gaten in de wand van de grot waardoor je een gemakkelijke toegang hebt tot de Middellandse Zee. Door de rotsachtige tong heb je hier een kalme zee en het zeewater heeft hier een turquoise kleur.

Cala Tangó

Het Tangó- of Pausstrand in Jávea is een oude inham die onder de kliffen van de Cabo de San Antonio naast de golfbreker Levante in de haven van Jávea. Generaties lang was dit een emblematische plek voor de lokale bevolking, die genoot van kristalhelder en kalm water. Deze hoek van Jávea werd beschouwd als een van de meest charmante plekken van de Valenciaanse Gemeenschap, maar helaas heeft de natuur dit laten verdwijnen. Zwemmen is momenteel niet toegestaan ​​omdat slechts een deel van de rots overblijft en er gevaar voor aardverschuivingen bestaat. Deze baai is zeer dicht bij het zeereservaat Cabo de San Antonio en is een ideale plek om te snorkelen of duiken. In feite is een van de vele duikroutes die in Jávea aanwezig zijn.

Deze baai is bekend bij de locals als Cala Blanca. Ze is gelegen in het verlengde stuk van Playa del Arenal in Jávea en is gemakkelijk toegankelijk. Al wandelend door de Middellandse Zee bereik je de tweede plaats Cala la Caleta. Deze baai ligt tussen de rotsen en kliffen.  Cala la Caleta wordt vooral bezocht door kleine zeilboten of motorboten. Maar is ook de ideale plek om te snorkelen en te genieten van de wonderen van de zeebodem van Jávea. Wil je alles te weten komen van La Cala Blanca, volg dan deze link.

Cala Sardinera

Cala Sardinera in Jávea is een kleine maagdelijke baai gelegen op de noordelijke helling van Cap Prim. La Cala Sardinera strand bestaat uit kiezel en grind. Deze baai heeft een lentgte van ongeveer een 200 meter en wordt, in de zomermaanden, niet druk bezocht door de toeristen. In het verleden was het hier de plaats waar de vissers hun netten, tweemaal per dag, uitgooiden om sardinen te vangen bij zonsopgang en zonsondergang.
Het is ook nog een volledig ongerepte, rustieke en natuurlijke baai en heeft nauwelijks twee oude huisjes aan het strand. La Cala Sardinera ligteen eindje van het stadscentrum van Jávea en is daarom ook eem meer rustige plek is. Goed om tot rust te komen en je helemaal te ontspannen. Het wordt wel aangegeven als een perfecte plaats voor te snorkelen en duiken door het rustig zeewater.

Cala de la Portitxol

La Cala de la Portitxol of Barraca ligt tegenover het eiland met dezelfde naam. Via een pad aan de linkerzijde van de baai tussen de rotsen vind je zeker de ideale plaats om te snorkelen in Jávea. Je zult er zeker veel verschillende soorten vissen zien. Het is eigenlijk een gebied met veel heel kleine eilandjes. Alles wat je moet weten over Cala de la Portitxol kan hier lezen.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977