Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Playa del Artenal, Javea, Costa Blanca, Spanje

Playa del arenal

Playa del Arenal is het enige zandstrand in de heel Jávea. Van de 9 stranden en baaitjes dat Jávea heeft is Playa del Arenal het meest geliefd. Het is ongeveer een halve kilometer lang en 140 meter breed en dat maakt het ook meteen het grootste zandstrand van Jávea. Daarom is het ook het drukstbezocht strand door de toeristische bezoekers. Het strand loopt heel geleidelijk af in de rustige Middellandse Zee, daarom is het ook een ideaal strand om met kleine kinderen te komen. Schaduwplekjes vind je door de verschillende palmbomen die op het strand zijn ingeplant. Playa del Arenal is echt een strand om met heel de familie een heerlijke vakantiedag door te brengen.

 

Playa del Arenal, Javea, Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa

Waarom Playa del Arenal

De vele bezoekers komen niet enkel voor het zandstrand en de zon, Playa del Arenal heeft veel meer te bieden. Zo heeft een prachtige en gezellige promenade met vele restaurants, winkels, tapas bars, souvenirshops en loungebars. Ook als je het uitgangsleven van Jávea wil meemaken is Playa del Arenal, placet to be. De naam van de wandelpromenade heeft de naam gekregen, Paseo del Tenista David Ferrer, de bekende tennisser uit Jávea. Playa del Arenal is samen met Cala La Granadella en Playa La Grava één van de drie stranden met een Blauwe Vlag erkenning voor hoge kwaliteit. Helder, rustig zwemwater speelt daar duidelijk in mee. Een belangrijke opmerking is wel dat er hier het ganse jaar geen honden zijn toegelaten op het strand.

Diensten

Het Arenal strand, met een hoge bezettingsgraad, tijdens de zomermaanden, biedt toch een verscheidenheid van diensten aan voor bezoekers en de vakantiegangers. Zo zijn er houten toegangspaden die van de promenade naar het strand gaan vergemakkelijken. Ook zijn er vele verschillende voorzieningen voorzien voor kinderen, oudere, en mindervaliden. Naast zwemmen kunt je er ook aan watersport doen, en van jetski, waterski tot duiken en zelfs windsurfen als er voldoende wind is. Dit strand is ook ideaal voor de jeugdige bezoekers omdat er verschillende uitgaansgelegenheden zijn.

Verhuur Ligbedden en Parasols

Een andere dienst dat aangeboden wordt tijden de zomermaanden is verhuur van ligbedden en parasols. Ook zijn er langs het strand voetbaden geïnstalleerd zodat bezoekers het zand kunnen verwijderen voordat ze hun schoenen aantrekken.

Een dagje uit om niet snel te vergeten!

Eerste Hulp

Vanaf het paasverlof heeft het strand toezicht van redders en strandwachten. Deze dienst, die aangeboden wordt door het Rode Kruis, zijn verdeeld over drie verschillende posten op het strand. Je kan daar ook terecht voor eventuele noodgevallen en/of kleine incidenten. Verder zijn er nog verschillende torens waar de redders de zwemmers in de gaten houden.

Sportactiviteiten

Langs het gehele strand zijn er vijf verschillende spelfaciliteiten om de kleine kindjes te vermaken en hun vrije tijd te vermaken. Ook aan de sportievelingen is gedacht aan het Playa del Arenal. Zo zijn er plaatsen voorzien voor te voetballen, volleybal, handbal en nog vele andere balsporten. In de zomermaanden is het ook mogelijk om de sport van het pendelen te beoefenen. Langs de promenade worden op regelmaat ook lessen in aerobics gegeven.

Toeristische Dienst of VVV

Aan de noordkant van de promenade op Playa del Arenal vind je ook de toeristische dienst of VVV om je te informeren over welke vraag ook die je zou hebben over Jávea.

Watersporten

Aan het Arenal strand van Jávea zijn in de zomermaanden enkele strandbars geïnstalleerd in het noordelijke deel die de verhuur van jetski’s voor excursies mogelijk maken. Evenals de verhuur van waterscooters voor amusement voor kinderen en volwassenen in het afgebakend gebied. Dit is om de veiligheid te waarborgen van de spelende kinderen en zwemmers in het water.

Parkeergelegenheid

Openbare parkeerplaatsen zijn er zeker voldoende aan het Arenal strand. Zo vind je er duizenden gratis parkeerplaatsen op straat en aan het strand. Mocht je dan toch wegens de grote drukte geen gratis parkeerplaats vinden dan is er ook een ondergrondse betaalde parkeerplaats aan de Calle Nancy, 3.

Video op YouTube van Playa del Arenal

De video geeft je een volledig overzicht wat Playa del Arenal te bieden heeft. Zowel als strand, souvenirwinkels, restaurants, winkels als de wandel-promenade.

Hoe kom op het Arenal strand

Playa del Arenal ligt in het centrum van de baai van Jávea. Aan de Paseo del Tenis David Ferrer. Op Google Maps zie je de weg die je moet volgen van B&B Casa Asombrosa naar Playa del Arenal. Let op want ernaast ligt een kanaal is dat toegang geeft tot de Middellandse Zee aan kleine plezierboten.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977