Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK

Over Ons

Nadia en Etienne

Onze namen zijn Nadia en Etienne en wonen nu in Jávea, aan de Costa Blanca in Spanje. De beste beslissing die we ooit hebben genomen sinds 2018. 
Het is hier niet alleen veel rustiger leven, maar Jávea heeft ook nog eens het gezondste klimaat van Europa! En niet alleen het gezondste klimaat, maar ook nog eens minimaal 300 dagen zon per jaar. Daar komt nog eens bovenop dat het leven hier stukken goedkoper is dan in België of Nederland.

Na enkele maanden aan de Costa Blanca te wonen begon stilaan de verveling toe te slaan, vooral bij Etienne dan. In het verleden heeft hij altijd horeca of openbare markten gedaan, dus altijd tussen het volk. Etienne is dan ook een echt sociaal beestje, hij moet zijn babbel hebben!

Nadia die ook nood heeft aan sociale contacten en daarbovenop ook nog eens graag creatieve gerechtjes maakt moest toch ook iets om handen hebben. Je moet echt haar ontbijten eens komen proeven.

Om ons beide tevreden te stellen hebben we er dan voor gekozen on toch een kleinschalige bed en breakfast te zoeken. We zijn trouwens ook alle twee bezige bijtjes :-).

B&B Casa Asombrosa

In mei 2020 zijn we dan open gegaan met B&B Casa Asombrosa in Jávea. De authentieke villa die in 1964 is gebouwd, door de bekende architect Manuel Jorge, en die actueel gerenoveerd is biedt alle comfort en moderne voorzieningen. De villa heeft 2 gastenkamers met ieder hun eigen privé badkamer. Maar er is ook een volledig ingericht vakantie appartement, voor 4 a 5 personen, dat bovenop de villa staat. Het maakt de villa kompleet.

Het is rustig gelegen en toch ben je overal kort bij, zo ligt het oude centrum op amper 10 minuten wandelen. De jacht- en vissershaven, met het strand La Grava, bereik je al na een ritje met de auto van minder dan 5 minuten. 

Onze slogan “Je komt als een vreemde, maar je vertrekt als een vriend”

Toekomst

We hopen nog lang B&B Casa Asombrosa te kunnen uitbaten. Natuurlijk zal de gezondheid hier een grote rol spelen. Het onderhoud van het huis en tuin is een hele bezigheid, maar het voornaamste is, we doen het graag.

Nadia vult haar dag met wandelingen met ons Pralina, haar creatief ontbijt en gezellige babbeltjes met de gasten. Maar ook als de gasten de kamer verlaten of het vakantieappartement zorgt Nadia dat alles weer piekfijn is tegen dat de volgende gasten eraan komen. Ze had er in begin een beetje schrik van, maar nu…. 🙂

Etienne is nog altijd veel bezig met zijn hobby fotografie en sinds kort ook videografie. Regelmatig vragen de gasten dan ook om eens een vakantievideo te maken. Verder maakt Etienne ook al eens wat tapas voor de gasten, en Fideua met vis en schaaldieren of met kip, konijn en ribbetjes. Indien de gasten het wensen maakt Etienne ook het diner klaar.

Jávea is de plaats waar we nog lang zullen blijven en nog veel gasten zullen ontvangen van over heel de wereld. 

Onze Hond

Pralina

Nadia die vooral graag grote wandelingen doet heeft met ons Pralina een metgezel gevonden. Etienne kan spijtig geen grote wandelingen meer doen, wegens een ongeval een tijd geleden. Pralina is een Podenco Ibizenco, een van de oudste hondenrassen op deze wereld. Ons Pralina zelf is geen volbloed, maar heeft wel het eigenzinnig karakter van een Podenco :-).
We hebben haar geaborteerd in 2019 uit het plaatselijk asiel APASA in Jávea. In totaliteit heeft ze meer dan vijf jaar daar doorgebracht. Haar lang verblijf in het asiel had er alles mee te maken dat een Podenco Ibizenco dagelijks minimaal 2 × per dag een flinke grote wandeling moet doen. Een tweede oorzaak was dat Pralina enorm schuw was van alles en iedereen.

Nu is ons Pralina een echte folder geworden en een vriend van iedere gast. Soms doet ze nog eens onverschillig, maar dat is de eigenschap van een Podenco. Tegenwoordig gaat Nadia iedere morgen en avond met ons flink meisje een grote wandeling maken. Soms wel meer dan 2 uur.

Pralina. Podenco Ibizenco, Casa Asombrosa,

Dit is het einde van de Over ons pagina. Wil je ons nog beter leren kennen… reserveer dan snel enkele relaxte dagen vakantie bij B&B Casa Asombrosa in Jávea.

Wil je op de hoogte blijven van onze B&B Casa Asombrosa of van de nieuwtjes over de Costa Blanca. Schrijf je dan snel hieronder in op onze nieuwsbrief. Tot dan.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977