nl Dutch

Moraira

MORAIRA | COSTA BLANCA | ALICANTE | SPANJE

MORAIRA | COSTA BLAMCA

Uw droomvakantie begint hier

Ligging

Op 120 kilometer ten zuiden van Valencia, aan de Costa Blanca, is het vissersdorpje Moraira gelegen. Het telt slechts 1.600 inwoners en is de moeite waard om eens te bezoeken tijdens een trip vanuit Casa Asombrosa. Het heeft een vissershaven, strand en gezellige beachclubs. Heerlijk om een dagje naar toe te trekken! 

centrum

Geschiedenis

De eerste bekende cijfers van het aantal huizen in de kern van Moraira dateren uit 1860.. Het aantal legale inwoners voor het jaar 2019 was geteld op 247. De mediterrane mix van culturen en een brug tussen beschavingen is al eeuwenlang het gezicht van Moraira. Zo is er een Iberische cultuur geweest maar ook een Arabische. Heel waarschijnlijk hebben de Arabieren het dorp Moraira genoemd. Lang kwamen de meeste inkomsten van Moraira door de vishandel. Pas later ontwikkelde het dorp zich economisch, mede door de rozijnenhandel en nu vooral door de toeristen

Moraira's Likeur

Nog iets later, rond de tweede helft van de twintigste eeuw, kwam de economische troef, namelijk de Moscatel druif. Hiervan werd het populaire likeurtje Mistela gemaakt dat bekend staat om de onwijs zoete smaak. Dit was het begin van het toerisme in Moraira. Behalve de fijne Mistela, genieten de reizigers vooral van het milde klimaat, fijne stranden en de rustgevende natuur in de omgeving.

Mistela likeur, Moraira, Costa Blanca, Alicante

Moraira

Castillo

Het Castillo (kasteel) de Moraira wordt ook wel eens Castillo de la Mar genoemd. Dit komt door de ligging van het kasteel, vanuit hier kijk je uit op het strand en de zee. Het kasteel werd gebouwd in de achttiende eeuw met als doel Moraira te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Het is een statisch gebouw. Bovenin zijn zeven kantelen waar de kanonnen geplaatst werden. Al met al is het kasteel 1 van de bezienswaardigheden van Moraira. Je vindt het kasteel bij het L’Ampolla strand

Kerkjes

In Moraira zijn twee kerken (waaronder de Parroquia de Nuestra Señora en drie hermitages te vinden. Een hermitage is een klein klooster met alleen één monnik of zuster. In deze kun je een kijkje nemen, maar ook de buitenkant is de moeite waard om te bewonderen.

Javea, Oude-stad_Kerk
Cala LAndragó, Costa Blanca, Alicante

Stranden

Moraira heeft drie stranden en er zijn vier baaien. De strandjes El Portet, L’Ampolla en Les Platgetes zijn zandstranden met blauw en helder zeewater. Houd er rekening mee dat vooral Les Platgetes erg toeristisch is. Bij deze strandjes is er wateractiviteiten te beleven en te sererveren. Bij het Platgetes strand is er bijvoorbeeld een bananenboot en bij El Portet kan je kanoën. Verder zijn er vier baaitjes: Cala Cap Blanc, Cala L’Andragó, Cala Portixol en Cala Llebeig. De meeste van deze baaitjes zijn alleen met de auto bereikbaar. Vooral Cala Lleibeg is erg mooi. Witbeige rotsen van ruim tien meter hoog en bedekt met veel groen en prachtige bloemen. Hier en daar zie je misschien een lokale visser op zijn boot.

BNB CASA ASOMBROSA

Adres:
Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 648 787 299