Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Wandeldijk Moraira, Alicante, Costa Blanca

Moraira

Geschiedenis Moraira

De eerste bekende cijfers van het aantal huizen in de kern van Moraira dateren uit 1860. Het aantal legale inwoners voor het jaar 2019 was geteld op 247. De mediterrane mix van culturen en een brug tussen beschavingen is al eeuwenlang het gezicht van Moraira. Zo is er een Iberische cultuur geweest maar ook een Arabische. Heel waarschijnlijk hebben de Arabieren het dorp Moraira genoemd. Lang kwamen de meeste inkomsten van Moraira door de vishandel. Pas later ontwikkelde het dorp zich economisch, onder andere door de rozijnenhandel en nu vooral door de toeristen

Wandeldijk Moraira, Alicante, Costa Blanca

De Ligging

120 kilometer ten zuiden van de luchthaven Valencia en 80 km van de luchthaven Alicante ligt de in de zomer drukke badplaats Moraira. Niet ver van het authentiek Jávea dat amper op 15 km afstand ligt. In de wintermaanden telt het slechts 1.600 inwoners en ligt er dan maar verlaten bij. Tegenover het levendig Jávea heel het jaar door zijn bezoekers trektMoraira heeft een vissershaven, strand en gezellige Beach Clubs. In de zomermaanden is het oké om er een dagje naar toe te trekken! 

Castillo Moraira

Het Castillo (kasteel) de Moraira wordt ook wel eens Castillo de la Mar genoemd. Dit komt door de ligging van het kasteel, vanuit hier kijk je uit op het strand en de zee. Het kasteel werd gebouwd in de achttiende eeuw met als doel Moraira te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Het is een statisch gebouw. Bovenin zijn zeven kantelen waar de kanonnen geplaatst werden. Al met al is het kasteel 1 van de bezienswaardigheden van Moraira. Je vindt het kasteel bij het L’Ampolla strand.

De Stranden Van Moraira

Moraira heeft drie stranden en er zijn vier baaien. De strandjes El Portet, L’Ampolla en Les Platgetes zijn zandstranden met blauw en helder zeewater. Houd er rekening mee dat vooral Les Platgetes erg toeristisch is. Bij deze strandjes is er wateractiviteiten te beleven en te reserveren. Bij het Platgetes strand is er bijvoorbeeld een bananenboot en bij El Portet kan je kanoën. Verder zijn er drie baaitjes: Cala Cap Blanc, Cala L’Andragó en Cala Llebeig. De meeste van deze baaitjes zijn alleen met de auto bereikbaar. Vooral Cala Lleibeg is erg mooi. Wit beige rotsen van ruim tien meter hoog en bedekt met veel groen en prachtige bloemen. Hier en daar zie je misschien een lokale visser op zijn boot.

Overnachten Moraira

Als je niet je vakantie wilt doorbrengen in Moraira kan je er voor kiezen je vakantie te boeken bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de over dit prachtig gebied. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Wil jij ook de nieuwtjes uit de Costa Blanca ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de gratis nieuwsbrief.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977