Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Cala Portitxol of Cala Barraca

De mooiste stranden

De Costa Blanca of dit middellands zeegebied dankt zijn naam aan de kilometerslange witte stranden. Meer dan 2.000 zonuren per jaar en het kristal heldere zeewater. In de badplaats Jávea kan je alle dagen naar een ander strand of baaitje indien je dat wenst. Welke badplaats kan je dat aanbieden? Voor watersporters is Jávea een paradijs op aarde. Bij de Montgó berg kan je zelfs de onderwatergrotten verkennen. En als de avond valt, dan staan de overheerlijke  tapas klaar bij bij BnB Casa Asombrosa. Wat heb je nog meer nodig bij een dagje waterpret.

Hieronder vind je de door ons gekozen mooiste  stranden Jávea. De beste en mooiste zwemplekjes, die meestal enkel door de locals bezocht worden, liggen verscholen tussen de baaien.  Maar geen nood, ze zijn gemakkelijk bereikbaar ook met de auto. En zelfs in de drukste zomermaanden zoals juli en augustus vindt je hier GRATIS parkeerplaats

Arenal, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca

Playa del Arenal

Playa L’Arenal is het bekendste  zandstranden van Jávea. Het is er dan ook drukker en commerciëler dan de ander, minder bekende, pittoreske stranden. Met zijn halve klimmer en 140 meter breed, is het Place te bè voor vele families met kinderen. Het is het meest toeristische strand en heeft een gezellige wandelpromenade. Deze promenade heeft restaurants, cafetaria’s, ijssalons, winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Zowel overdag als ‘s nachts is het genieten op Playa del Arenal. Lees hier alles wat je moet weten over het gezellige Playa del Arenal.

Playa La Grava

Playa de la Grava heeft een kiezelstrand in het stadscentrum van Jávea. Het ligt vlak naast de jacht- en vissershaven. En het is er zeker aangenaam te vertoeven. Aan de ingang van de jacht- en vissershaven is een duikschool waar je ook boten kan huren. Op Playa La Grave valt veel te beleven. We hebben er een mooie video over gemaakt, lees daarom alles over Playa La Grava hier verder en bekijk ook de video.

Cala Blanca

Zonder GPS zal deze rots- kiezelstrand wat moeilijk te vinden zijn. Strand kan je het eigenlijk niet noemen want er zijn enkel rotsen om op te zitten. Toch hoort dit in onze lijst “de mooiste stranden van Jávea” Best breng je van die goedkope strandstoeltjes mee die overal voor enkele euro’s te koop zijn. Ze zijn zeker hun prijs waard hier. Het zwemgedeelte lijkt op een grote tas met kristalhelder water met heel veel visjes. Het ideaal snorkelplek voor zowel de beginner als de meer ervaren snorkelaars. Om in en uit het water te gaan is er een trap voorzien. Bekijk de video en lees alles over Cala Blanca hier.

Playa del Portitxol?

Voor de natuurliefhebbers is Playa Portitxol een paradijs voor een dagje uit. Er geen hotels noch winkels noch andere gebouwen in de omgeving. Maar er is wel 1 restaurant met een prachtig uitzicht op het eilandje La Isla del Portitxol. Tijdens de zomermaanden is het restaurant ‘s middags en ‘s avonds open. De rest van het jaar enkel tijdens het weekend.  Je er ook een prachtige zonsondergang en maneschijn bewonderen! Met slechts 1 restaurant aan Playa del Portitxol kun je op een warme zomerdag wachtrijen verwachten. Alle informatie en video vindt je hier

Playa de la Granadella

Playa de la Granadella is al 2 keer na elkaar door Spaanse televisie zender tot  het beste en mooiste strand van Spanje gestemd. Dus mag je dit strand zeker bij de categorie “De mooiste stranden van Javea” plaatsen. Voor de allerkleinste onder ons is dit niet echt het veiligste strand. Playa de la Granadella zelf is een prachtig grind en rots baai gelegen op het meest zuidelijke deel van Jávea. Een ideale plek om te duiken en te snorkelen vanwege de gemakkelijke toegang en het kristalhelder water.  Om toegang te krijgen tot het strand is er een klein steile weg, die beetje bij beetje de schoonheid vertoont die het strand verbergt. Hier kom je alles te weten over Playa La Granadella.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977