Logo Asombrosa
nl Dutch

Mooiste stranden Jávea

WITTE STRANDEN | COSTA BLANCA

STRANDEN JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

Uw droom

begint hier

Dit Middelands zeegebied dankt zijn naam aan de kilometerslange witte stranden. De meer dan 2.000 zonuren per jaar en het kristal heldere water van de Middellandse zee. Als je wil, kun je tijdens vakantie in Jávea bijna iedere dag naar een ander strand. Voor watersporters is Jávea een paradijs op aarde bij de Montgo kan je zelfs de onderwatergrotten verkennen. ’s Avonds staan de tapas klaar bij bij BnB Casa Asombrosa want na zo’n dag vol waterpret maakt je hongerig.

Hieronder vind je de 9 mooiste  stranden Jávea en van de hele omgeving van Costa Blanca. De beste en mooiste zwemplekjes liggen verscholen tussen de baaien maar de meeste zijn gemakkelijk bereikbaar. Zelfs in de drukste maanden zoals juli en augustus vindt men hier snel een GRATIS parkeerplaats

Patja Del Portixol

Ook wel Cala Barraca genoemd, ligt verscholen in de Bahia del Portixol. Juist voor het klein eilandje Illa del Portixol. Het eiland zelf is onbewoond, maar vroeger was dat nog anders. Hier en daar zie er nog overblijfselen van vroegere tijden. Zoals de meeste stranden tussen Moraira en Denia is het ook hier geen zandstrand. Het glashelder zeewater heeft als voordeel dat deze plaats perfect is om te snorkelen. Het leuke is dat er twee prachtige gelegen restaurants zijn. Ideaal voor een lunch, aperitief of voor een avondmaal. Beide restaurants hebben een vriendelijke bediening en een prachtig uitzicht op de baai. Behoort zeker tot de mooiste stranden van Javea.

PLATJA DEL PORTIXOL, mooiste stranden in Javea, Alicante, Costa Blanca
Cala Blanca, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca

Cala Blanca

Zonder GPS zal deze rots- kiezelstrand wat moeilijk te vinden zijn. Strand kan je het eigenlijk niet noemen want er zijn enkel rotsen om op te zitten. Toch hoort dit in onze lijst “de stranden van Jávea” Best breng je van die goedkope strandstoeltjes mee die overal voor enkele euro’s te koop zijn. Ze zijn zeker hun prijs waard hier. Het zwemgedeelte lijkt op een grote tas met kristalhelder water met heel veel visjes. Het ideaal snorkel plek voor zowel de beginner als de meer ervaren snorkelaars. Om in en uit het water te gaan is er een trap voorzien.

Caleta De Dins

Dit keienstrand ligt juist onder Mirador de las Caletes en is bereikbaar op dezelfde manier alsof je naar Cala Blanca zou gaan. Dit keienstrand ligt iets verder en bereik je te voet langs een wandelpad vanaf Cala Blanca. Het zwemgedeelte ligt beschermd tegen de golven door het kleine schiereilandje. Leuk om van te springen.

Cala de Dins, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca
Cala de Granadella, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca

La Granadella

Playa de la Granadella is al 2 keer na elkaar door Spanjaarden tot ‘beste strand van Spanje’ gestemd. Dus mogen we dit strand zeker bij de categorie “De mooiste stranden van Javea” plaatsen. Het wordt wel beschreven als één van de mooiste stranden van Jávea en zelfs van Spanje. Voor de allerkleinste onder ons is dit niet echt het veiligste strand. Het strand zelf is een klein en prachtig grind en rots baai gelegen in het meest zuidelijke deel van Jávea. Een ideale plek om te duiken vanwege de gemakkelijke toegang en het  kristalhelder water.  Om toegang te krijgen tot het strand is er een klein steile weg, die beetje bij beetje de schoonheid vertoont die het strand verbergt. 

Online Tickets

La Grava

Playa de la Grava heeft één van de weinige zandstranden in Jávea. Het ligt vlak naast de haven van Jávea. Het is er aangenaam om een paar uurtjes te vertoeven. Aan de ingang van de haven is een duikschool waar je ook een SUP kan huren per uur. Er zijn weinig plaatsen waar dat kan zonder eerst een cursus te moeten volgen.

Cala la Grava, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca
Arenal, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca

Playa L'Arenal

Playa L’Arenal is één van de bekendere zandstranden uit de buurt. Het is er dan ook iets drukker en commerciëler dan de andere pittoreske stranden. Met zijn 480-meters lang is het een strand met ondiep water en grof zand. Het is het meest toeristische strand. Dit omdat het een promenade heeft vol met restaurants, cafetaria’s en uitgaansgelegenheden. Zowel overdag als ’s nachts te genieten.

Cala D'Ambolo

Cala D’Ambolo is zo één van die pittoreske strandjes. Het ligt vlak onder Mirador Ambolo bereikbaar via Carrer Torre Ambolo. Soms kan je er niet naar toe. Omdat er dan gevaar is voor vallende rotsen. Je kan te voet naar het keienstrand (met de auto via Calle Igor Stravinsky en Calle Giuseppe Verdi). Cala D’Ambola mag zeker niet ontbreken in het lijste “De stranden van Jávea”.

Cala Ambolo, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca
Cale de Rotes, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca

Cala Les Rotes

Cala les Rotes zijn eigenlijk “stranden van rotsen” gemaakt. Het ligt ten zuiden van Denia op maar 10 km van Jávea en is te bereiken via Carretera Provincial del Barranc del Monyo. Je kan er parkeren tussen restaurant Mena en reastaurant Ca Nano. Cala les Rotas is eigenlijk een natuurgebied. Vanaf hier worden soms walvissen gezien en in het gebied mag niet worden gevist. Er is een klein keienstrand aan het kleine ronde punt vlak aan restaurant Ca Nano.

Cala De Aigua Dolq

NAAKTSTRAND

Ga je vandaar nog iets zuidelijker, dan kom je aan Cala de Aigua Dolç. Dat zwemplekje is gedeeltelijk een naaktstrand. Als je een wandeling maakt van Cova Tallada naar Torre del Gerro kan je vanaf Mirador Las Rotas duidelijk het verschil zien.

Mooiste standen Javea

Cala Ambolo, mooiste stranden van Javea, Alicante, Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977