Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Kiezelstrand La Grava, Javea, Costa Blanca, Spanje

Playa La Grava

Het kiezelstrand in Jávea ligt in het stedelijke centrum van de jacht- vissershaven van Jávea. In de buurt aan de Middellandse Zee die ook bekend staat als Aduanas del Mar. Het strand van La Grava is een stadsstrand dat ten noorden is gelegen van Jávea. Het heeft een oppervlakte van 290m2 en er is altijd voldoende plaats. Met de wagen van onze B&B Casa Asombrosa is het een 7 minuten rijden.

Het kiezelstrand La Grava, Javea, Alicante, Costa Blanca, Spanje

De Naam

Playa de la Grava, zoals de naam al doet vermoeden, is een kiezelstrand, hoewel in sommige kleine plekken zand met kiezel en rotsen de boventoon voeren. Een ideaal strand met kinderen maar moeten wel strandschoentjes dragen.

La Grava is omgeven door twee promenades, die in die in elkaar zijn geweven. Daarom is deze plek populair om te wandelen en een drankje te drinken op een terras. Je kan er ook lekkere tapas eten in de zovele tapas barretjes of de beroemde vismarkt bezoeken. Playa de la Grava wordt vooral bezocht, mede door zijn ligging, door de lokale bevolkingen Spaanse weekend toeristen. Ook het groot gastronomisch aanbod heeft hier zijn invloed op de bewoners van Jávea zelf.

Schilder Paseo Marítimo

De wandelboulevard krijgt, ondanks dat hij langs het strand loopt, twee verschillende namen. Het zuidelijke deel van de promenade, dat van de monding van de rivier de Gorgos naar het midden van de boulevard loopt, heet Paseo Marina Española. Terwijl het gedeelte dat van het midden van de boulevard naar de vissershaven loopt, de naam Paseo Joaquín Sorolla heeft gekregen sinds begin 2022. Dit als erkenning als persoon en voor zijn talrijke werken over en van Jávea. Sindsdien is er ook een levensgroot standbeeld te bewonderen van hem op de wandelpromenade.

Het kabelhuis

Ook aan het zuidelijk deel van de wandelboulevard van Playa de la Grava, ligt de Cable House Expositiehal, die het hele jaar door tentoonstellingen aanbiedt. Hier was vroeger het zogenaamd telegrafische station via een onderzeese kabel in verbinding stond met het nu populaire vakantie-eiland Ibiza.

Vismarkt La Lonja

De jacht- vissershaven van Jávea vind je op een paar meter van het strand van La Grava. Een toeristische trekpleister waar de zeilboten en de vismarkt van Jávea liggen. De jacht- vissershaven van Jávea, Duanes de la Mar, is een levendig stukje Jávea met het komen en gaan van vissersboten. Die op hun beurt dagelijks zorgen voor de aanvoer van verse vis. Het is ook daar waar de lokale bevolking en de talrijke visrestaurants het hele jaar door hun verse vis aankopen.
De vismarkt La Lonja is geopend van maandag tot vrijdag van 09u tot 13u en van 16:30u tot 20u. Zaterdag van 09u tot 13u. Zondag en feestdagen is vismarkt La Lonja gesloten. Een bezoek aan de vismarkt La Lonja is dan ook een aanrader. 

Duanes de la Mar

Naast de vissershaven is er ook een jachthaven te vinden in Duanes de la Mar. In de jachthaven kunt u terecht voor watersporten, zoals vissen, duiken of het huren van boten. Duanes de la Mar is gedurende het hele jaar het drukste plekje van Jávea. Er is altijd bedrijvigheid. Ook dankzij de vissersboten die elke ochtend aan wal komen om hun vis af te leveren. Net als in het oude centrum van Jávea vieren de bewoners van Duanes de la Mar ook erg veel feesten. In de knusse omgeving van de haven bevinden zich diverse winkeltjes en vele restaurantjes die de vers gevangen vis voor u serveren tijdens een heerlijke lunch of diner.

Kerk Virgen del Loreto

Op enkele meters van de Jacht- vissershaven van Jávea bevindt zich de zeemanskerk Virgen del Loreto. Het is een modern gebouw dat ingehuldigd is geweest in 1967. Het is zeer origineel religieuze gebouw omdat het dak binnenin de kerk in de vorm van een omgekeerde boot is. De parochie, ook wel del Mar genoemd, bevindt zich nu op de plaats waar een oude kleine kapel stond die gebouwd was in 1914, gewijd aan Nuestra Señora de Loreto. De Kerk Virgen del Loreto is een belangrijk voorbeeld van avant-garde religieuze architectuur. Het is het werk van de architecten García Ordóñez, Dexeus Beatty, Bellot Port, Herrero Cuesta en de ingenieur Gómez Perreta.

Toeristische dienst

De toeristische dienst bevindt zich aan Plaza President Adolfo Suárez. Bij het toeristische bureau kan je het hele jaar terecht zowel in de ochtend als in de namiddag en je vindt er allerlei materiaal en informatie. Zowel routes, gidsen, kaarten als de activiteiten zodat het bezoek aan Jávea ideaal is.

Kristalhelder water

Het zeewater is het ganse jaar door helder, zelfs kristalhelder.  Playa La Grava is een van de drie stranden in Jávea met de blauwe vlag die het milieu kwaliteitscertificaat symboliseert.  Dat sinds 1987 door de FEE is ontwikkeld en dat de optimale omstandigheden garandeert waaronder het water telt.

Diensten

Het strand van La Grava biedt verschillende diensten voor de bezoekers. Het is belangrijk om te weten dat het zwemmen met honden op playa La Grava niet is toegestaan.

  • Redders en Rode kruis: Tijdens het zomerseizoen wordt dit strand bewaakt door de redders van het Rode Kruis, Er is ook een gezondheidspost om eventuele kleine incidenten te verzorgen.
  • Verhuur van ligbeden en parasols: Een andere service is de verhuur van ligbedden en parasols. Zo kunnen de zonnebaders lekker luieren in de zon zonder zich zorgen te maken over kiezelsteentjes. Deze service is er enkel tijdens de zomermaanden.
  • SportactiviteitenDit strand is ideaal om met de ganse familie te gaan zwemmen en te genieten van het heerlijk zeewater van de kalme middellandse zee. Ja kan er ook natuurlijk gewoon genieten van je vakantie.
  • Watersporten: Nog een andere manier om te genieten van je vakantie is gebruik te maken van de diverse watersporten die hier worden aangeboden. Duiken, snorkelen, zeilen maar ook een boot huren behoren tot de mogelijkheid.

Je kan terecht via de verschillende bedrijven die zich op het strand bevinden.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977