Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Jalon, valei, B&B Casa ASombrosa in Javea aan de Costa Blanca

Jalón Vallei

Geschiedenis Jalón

Je ziet hier nog steeds de historische overheersing van de Moren. Je kunt het herkennen aan de smalle straatjes met de typisch Moorse huisjes. In de tijd van die Moorse overheersing stond er in het stadje Jalón twee kastelen, beide op het Marktplein. De neoklassieke kerk Santa Maria met haar blauwe koepel pronkt nog altijd op het Marktplein. Maar in de tijd van de moren stond er een moskee. Iedere dinsdag wordt er rond de Fontijn op het Marktplein een kleine markt gehouden voor de plaatselijke inwoners. Verder vind je nog de twee stadsbruggen die over de rivier Gorgos lopen.

Ligging Jalón

Jalón is gekend door de groene vallei Vall del Pop en de rivier Goros. Maar je hebt er ook de er bergen, zoals de Sierra de Bernia, Penyo de la Mica, Sierra del Forner en de Castellet (608m). Deze bergen zijn het geliefkoosd traject voor de provisionele en vooral door de amateurwielrenners. Deze laatste zijn vooral diegene die de weg toe-eigenen, waarschijnlijk omdat ze anders onvoldoende aandacht krijgen. Maar je kunt er ook voor kiezen de natuur al wandelend te verkennen

In de maanden februari en begin maart is het hier een pracht door de amandelbloesems. Het is ook de streek waar je veel wijngaarden zal tegen komen, vooral gekend door de Muscadet druif. Daarom is de streek van Jalón ook gekend voor zijn lekkere wijnen. Verder vind je nog een veelvoud aan appelsien- en citroenbomen.

De Wijnen Van Jalón

De geschiedenis van wijn, in Jalón, gaat al terug uit de tijd van de Moren eind van de 15e eeuw. Toen stuurden zij hun wijnen naar het Valenciaanse hof. De wijnproductie in Jalón heeft nog steeds een belangrijke functie, net zoals in de vroegere jaren. De vele verschillende wijnbodegas uit de streek produceren vooral de Moscatel en de Mistela wijn. Ook worden er rosé en rode wijnen gemaakt maar minder. Wil je eens een wijn bodega bezoeken in Jalón kunnen we de Bodegas Xalo aanraden. Je kunt daar ook altijd terecht om een wijntje te proeven of te kopen. Je kunt ook onze blogs lezen De wijnroute van Alicante of Wijnen en wijngaarden uit de Costa Blanca.

Vlooienmarkt Op Zaterdag

Iedere zaterdagmorgen kunt je naast de rivier een vlooien- of rommelmarkt bezoeken. De Spanjaarden noemen het Rastro de Jalón. Het is de grote trekpleister van Jalón. Duizenden mensen over heel de streek, zowel locals als toeristen, komen naar deze markt in de hoop hun slag te slaan. Je zult er meer dan tweehonderd kraampjes, met de meest uiteenlopende artikelen, kunnen vinden. Hou er vooral rekening mee dat de handelaars gewoon zijn om met de toeristen te werken, dus de prijzen liggen hier wel wat aan de hoge kant. Afbieden kunt je proberen, maar dan best tegen het afsluiten van de vlooienmarkt. Een ander probleem dat zich voordoet op zaterdagmorgen is het vinden van een parkeerplaats. Je hebt wel enkele privéparkings waar je tegen een kleine vergoeding je wagen kwijt kan.

Overnachten Jalón

Wil je liever aan de middellandse zee je vakantie door brengen dan kunt je kiezen voor B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtige streek Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Wil jij ook de nieuwtjes uit de Costa Blanca ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de gratis nieuwsbrief.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977