Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Guadalest, Alicante, Costa Blanca,

Guadalest

Geschiedenis Van Guadalest

Het middeleeuws dorp Guadalest, de absolute top van de mooiste dorpjes van Costa Blanca en zelfs Spanje. Het in 715 na Chr. gestichte dorp Guadalest dankt zijn naam aan de Moren. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar dit rustige dorpje was ooit het strijdtoneel tussen de Christenen en de Moren. Guadalest werd gesticht door de moslims om zich vanuit hier strategisch te kunnen verdedigen. Vanuit de rotsen kregen ze een goed overzicht van de volledige omgeving. Nadat de Christenen het dorpje weer hadden heroverd, bleef de moslimpopulatie wel erg hoog. Wil je in de omgeving van dit middeleeuws dorp Guadalest  overnachten? Bij B&B Casa Asombrosa zijn er twee gastenkamers met iedere hun eigen badkamer. Maar ook een vakantieappartement dat geschikt is voor vier of vijf personen

Ligging Guadalest, Alicante Costa Blanca

De Ligging

I Castel de Guadalest, in het Spaans, of ook wel het Adelaarsnest genoemd. Langs het mooie binnenland van de Costa Blanca kan je van Jávea naar Guadalest rijden. Het is een rit van ongeveer een uur. Je rijdt langs prachtige landschappen en nog authentieke dorpjes. Op een hoogte van 586 meter ben je dan aangekomen aan het middeleeuws dorp Guadalest. El Castell de Guadalest is, maar bewoond door 200 inwoners die het hele jaar wonen. 

Dit authentieke middeleeuws dorp ligt op de top van een berg en je kijkt uit op de Vallei van de Guadalest. Onbegrijpelijk is het hoe de Moren hier Guadalest hebben kunnen bouwen op zo’n hoge rots. Als je het middeleeuws dorp wil binnengaan moet je eerst langs die ene poort. Het lijkt wel op een kleine tunnel. De ingang waar ze de houten poort hebben in vastgezet is uitgehouwen uit de rotswand. Je wagen kan je parkeren op het lagergelegen Dorpsplein. Er zijn verschillende bewaakte parkings voorzien.

Een Historisch Monument

In het jaar 1974 werd Guadalest uitgeroepen tot kunsthistorisch monument. Dat heeft dan ook niemand verwonderd! Je ziet het middeleeuws dorp Guadalest al van ver. Onmiddellijk herkenbaar door zijn klokkentoren die op een massieve granieten rots Staat Op diezelfde rots is dan nadien ook het  dorp gebouwd. Het unieke dorp Guadalest is niet alleen een historisch monument, maar ook officieel uitgeroepen tot nummer 1 van de mooiste dorpen van de Costa Blanca. In de loop van de eeuwen is het middeleeuws dorp uitgedijd tot buiten haar natuurlijke grens die vroeger door de rotsen bepaald werd. Je vindt de bezienswaardigheden binnen in de oude kern van het dorp Guadalest. Noemenswaardig zijn behalve het kasteel het sfeervolle Marktplein, het stadhuis en de in barokstijl gebouwde kerk. De toeristische aantrekkingskracht is hier heel hoog, dit natuurlijk ook vanwege de korte afstand vanaf Jávea.

Het Stuwmeer

Als je het middeleeuws dorp Guadalest bezoekt, krijg je bovendien een spectaculair uitzicht. Het in de vorige eeuw aangelegde stuwmeer, dat al decennia een groot deel van de provincie Alicante van drinkwater voorziet. Als je het dorp Guadalest wil bezoeken houdt er dan rekening mee dat er nogal wat hoogteverschillen te zijn. Ben je slecht ter been is een bezoek aan het middeleeuws dorp Guadalest niet aan te raden.

Casa Orduña

Het huis met de naam “Casa de los Orduñawerd gebouwd na de aardbeving van 1644. Het werd gebouwd in opdracht van de Baskische familie Orduña. In totaal was de familie 300 jaar slotvoogd van het fort Guadalest. Het huis bestaat uit 4 verdiepingen en een kelder. Je kunt de verschillende kamer bezoeken, zoals de Bogenzaal, de wachtkamer, de keuken en de eetkamer. Je zult zien hoe rijkelijk die familie leefde in de 16de en 17de eeuw. Er hebben achteraf nog verschillende families gewoond. De meeste van de bewoners van Casa Orduña waren advocaten, militairen en gouverneurs.

Musea van Guadalest

Middeleeuws dorp Guadalest telt iets meer dan 200 inwoners die het hele jaar hier wonen. Toch is het een opmerkelijk gegeven dat over het ganse jaar er bij benadering 2 miljoen toeristen het Adelaarsnest komen bezoeken. Dat is evenveel als de stad Antwerpen in België om het, maar even te vergelijken. ben je met vakantie aan de Costa Blanca moet je  het zeker komen bezoeken. In de zomermaanden juli en augustus kunt je het best vroeg in de morgen doen, mits het warme weer dan. Beneden het middeleeuws dorp zijn er ook nog een aantal musea, restaurants en souvenirwinkeltjes.

In De Buurt Van Guadalest

Als je plaats zoekt voor een overnachting kan je bij B&B Casa Asombrosa in Jávea terecht. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtig middekeews dorp Guadalest. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Wil jij ook de nieuwtjes uit de Costa Blanca ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de gratis nieuwsbrief.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977