Logo Asombrosa
nl Dutch

Guadalest - Alicante

BnB GUADALEST | OVERNACHTEN, COSTA BLANCA

GUADALEST | BnB COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Geschiedenis Guadalest

Guadalest behoort tot 1 van de mooiste dorpjes van Costa Blanca en zelfs Spanje. Het in 715 na Chr. gestichte dorp dankt zijn naam aan de Moren. Je kunt het bijna niet voorstellen, maar dit rustige dorpje was ooit het strijdtoneel tussen de Christenen en de Moren. Guadalest werd gesticht door de moslims om zich vanuit hier strategisch te kunnen verdedigen. Vanuit de rotsen kregen ze namelijk een goed overzicht van de omgeving. Nadat de Christenen het dorpje weer hadden heroverd, bleef de moslimpopulatie wel hoog. Wil je in dit prachtige dorp overnachten dan is de villa Casa Asombrosa in Jávea een aanrader

Geschiedenis Guadalest, Alicante, Costa Blanca
Ligging Guadalest, Alicante Costa Blanca

Ligging

I Castel de Guadalest of ook wel het Adelaarsnest genoemd. Bevindt zich op een uurtje rijden van ons vissersdorp Jávea en ligt op een hoogte van 586 meter. Het wordt in het Valenciaans El Castell de Guadalest genoemd en heeft ruim 200 inwoners. Dit authentieke dorpje is heeft een schitterende ligging boven de Vallei van de Guadalest. Het eeuwen oude dorpje is door de Moren op een hoge rots gebouwd. Om toegang tot het dorpje te krijgen moet je door die ene poort of via een tunnel. De ingang waar de houten poort in vastgezet is hebben ze toen uitgehouwen uit de rotswand. Voor uw auto te parkeren is op het lagergelegen dorpsplein een parking voorzien.

Historisch monument

In 1974 werd Guadalest uitgeroepen tot kunsthistorisch monument. Geen wonder! Guadalest is al van ver te zien met zijn klokkentoren en het massieve granieten rots waarop het dorp ooit werd gebouwd. Dit unieke dorp Guadalest is nu niet alleen een historisch monument! Maar ook officieel uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van de Costa Blanca. In de loop der eeuwen is het dorpje uitgedijd tot buiten de natuurlijke grens die door de rotsen bepaald werd. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich echter nog steeds binnen de oude kern van Guadalest. Noemenswaardig zijn behalve het kasteel het sfeervolle marktplein, het stadhuis en de in barokstijl gebouwde kerk. De toeristische aantrekkingskracht is hier heel hoog dit natuurlijk ook vanwege de korte afstand vanaf Jávea.

Historisch monument Guadalest, Alicante, Costa Blanca

Online tickets reserveren

Stuwmeer Guadalest, Alicante, Costa Blanca

Stuwmeer

Wie Guadalest bezoekt, krijgt tevens een fraai uitzicht op het in de vorige eeuw aangelegde stuwmeer, dat al jarenlang een groot deel van de provincie Alicante van drinkwater voorziet. Wie Guadalest wil bezoeken zal er rekening mee moeten houden dat er nogal wat hoogteverschillen te overbruggen zijn. Voor mensen die slecht ter been zijn is een bezoek aan Guadalest af te raden.

Casa Orduña

Het huis noemt “Casa de los Orduña” en werd gebouwd na een aardbeving in 1644. Het werd gebouwd in opdracht van de Baskische familie Orduña. In totaal was de familie 300 jaar slotvoogd van het fort. Het huis bestaat uit 4 verdiepingen en een kelder. Je kan de verschillende kamer bezoeken, zoals de Bogenzaal, de wachtkamer, de keuken en de eetkamer en zien hoe rijkelijk die familie leefde in de 16de en 17de eeuw. Er hebben verschillende families gewoond. De meeste van de bewoners waren Advocaten, militairen en gouverneurs.

Casa Orduña Guadalest, Alicante, Costa Blanca
Musea Guadalest, Alicante, Costa Blanc

Musea

Guadalest telt 220 inwoners. Opmerkelijk is toch dat elk jaar er ongeveer 2 miljoen toeristen het Adelaarsnest bezoeken. Ben je in de buurt dan is een stop het zeker waard. Beneden het Fort zijn een aantal museums, restaurants en souvenirwinkeltjes. Het dorp is blijkbaar gespecialiseerd in miniatuurmusea, want er zijn er een tiental.

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977