Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Cala de la Granadella

Cala de la Granadella

Waarom dit het beste en mooiste strand van Spanje is gekozen.

La Cala de la Granadella in Jávea staat met reden op nummer 1 in onze mooiste stranden van Jávea. Het werd al meermaals tot ‘Beste en mooiste strand van Spanje gekozen en is dan ook het strand dat je op zijn minst 1 keer gezien moet hebben!

La Cala de la Granadella dankt haar naam aan een klein 18de eeuwse gebouwd fort. De resten van het fort zijn nog steeds zichtbaar op de neus van de Cala. Als je tot aan het fort wandelt kom je ook tot 1 van de mooiste uitzichten van Jávea. La Cala de la Granadella is dan ook 1 van baaien waar de Middellandse Zee bijna altijd rustig is. Daarom is deze Cale dan ook perfect geschikt om te snorkelen en duiken.

Cala de la Granadella

Mooiste strand van Spanje

Playa de la Granadella is liefst tot twee keer na elkaar door Spanjaarden tot ‘beste en mooiste strand van Spanje’ gestemd. Dit achtereenvolgens in het jaar 2012 en 2013, op de website van een Spaanse televisiezender. Eigenlijk is dir niet zo verwonderlijk, want La Cala de la Granadella ligt in een pittoreske hoefijzervormige baai met helder turquoise water, omgeven door grillige rotsen en pijnbomen. Het is gewoon wondermooi, honderden foto’s worden hier iedere dag opnieuw genomen. Ieder jaar opnieuw wordt Cala de la Granadella erkend met een blauwe vlag, net zoals alle andere baaitjes en stranden van Jávea. De blauwe vlag betekend dat de kwaliteit van het zeewater optimaal is.

Een prachtig en natuurlijk zwembad

Cala de la Granadella bestaat uit mooie witte ronde keien en grind. Maar vanaf dat je enkele meters in het water bent krijg je een zachte zandbodem onder hun voeten. Dat deze Cala omtovert tot een prachtig en natuurlijk zwembad. Doordat het baaitje omarmd is door klif hellingen, is het water heerlijk rustig en mooi om te zwemmen

Een snorkel en een duikparadijs

Deze rustieke Cala is de perfecte plek voor duikers of snorkelaars die graag zeegrasvelden en kleurrijke vissen bewonderen in kristalhelder water. Voor duikers zijn er diverse mooie routes, waaronder een gemakkelijke route direct toegankelijk vanaf het strand en minder dan 10 meter diep.
Ook vanaf een bootje of kajak zul je trouwens de visjes zien zwemmen!

Een fantastisch microklimaat

Het bijzondere microklimaat maakt dit een van de beste plekjes van de hele kustlijn voor zachte zeebriesjes, en dat terwijl het omarmd is door hoge klif hellingen. Een fris windje (maar nooit storend hard) is er een fijne verademing in de warme zomermaanden! Ook het water blijft er lekker fris.

Hoe ziet La Granadella er verder uit?

La Cala de la Granadella ligt in de provincie Alicante in het noorden van de Costa Blanca, ten zuiden van de verrukkelijke badplaats Jávea. Velen noemen het terecht een verborgen parel, dat vanaf de hellende weg geleidelijk opduikt en elke bezoeker bekoort.
Hoewel het strand uit grind bestaat, is het zeer populair bij zowel zonaanbidders als fervente duikers en snorkelaars.
Het is ongeveer 220 meter lang en 24 meter breed, en dus behoorlijk klein te noemen in verhouding tot haar populariteit. Er vroeg bij zijn is hier zeker de boodschap!

Gratis parkeerterrein is voorzien, maar die is zeer beperkt. In de maanden juli en augustus raakt die in een minimum van tijd vol. Dan moet je parkeren waar je plaatsvindt langs de hellende weg en soms moet je dan een heel eind lopen. Om een gratis parkeerplaats te vinden waar je achteraf geen boete krijgt, is het op drukke zomermaanden dus de boodschap, vooral ‘s morgens vroeg te vertrekken. Op Google Maps tonen we hoe je van B&B Casa Asombrosa naar Playa del Portitxol of Cala Barraca het snelst kan rijden.

Faciliteiten

Dit is een aangenaam schoon strandbaaitje. Er zijn vuilnisbakken en het strand is duidelijk goed verzorgd.

Veiligheid:

 • In de zomer zijn er strandwachten aanwezig, elke dag van 15 juni tot 15 september van 11.00 tot 19.00 uur.
 • Vlaggen geven de toestand van de zee aan.
 • Er is een medische post van het Rode Kruis

Comfort:

 • Verhuur van ligzetels en parasols (09.00-19.00u), aan dit soort kiezelstrand extra aangewezen voor zorgeloos comfort.
 • Goedkoop zijn ze aan deze exclusieve Cala echter niet. De prijs bedraagt 9 euro per ligzetel, en 28 euro voor 2 ligzetels en een parasol. Die laatste prijs is 10 euro meer dan bijvoorbeeld aan Playa La Grava bij de vissershaven en jachthaven van Jávea.
 • Houten wandelpaden voor het gemak van de strandgangers.

Tip:

 • Ben je niet dol op keien en grind in het algemeen, dan zijn waterschoenen aan dergelijke strandjes altijd handig. 
 • Er zijn publieke toiletten, gratis te gebruiken.
 • Kraantjes om de voeten te spoelen.
 • Douches zijn in de zomer te gebruiken tegen een bijdrage van 50 eurocent, omwille van de waterschaarste in de omgeving en om zo een bewustzijn hiervan te creëren.
 • Er is zijn 2 parkeerterreinen vlak aan het strand (met parkeerplaatsen voor andersvaliden

Parkeertip:

Vroeg aankomen is de boodschap – het feit dat ligzetels al vanaf 9 uur ‘s morgens te huur zijn, geeft je al een idee. Het moeilijkst om te parkeren in de zomer is het tussen 12 en 16u. Je kunt er dus ook voor opteren een heel stuk later in de dag te komen, maar houd er rekening mee dat er dan al snel schaduw valt van de kliffen, en je dan dus minder tijd in de zon hebt.

Wat te doen

 • Vanaf het strand kun je langs rotsige paden verder langs de zee lopen om zo een spetterend uitzicht op de omringende kliffen te krijgen.
 • Vanaf de parkeerplaats start een mooie wandelroute met spectaculaire uitzichten over de cala. Ze leidt naar de Castell de la Granadella, de overblijfselen van een 18de-eeuws fort ter verdediging tegen piraten. Het is het wandelpad rechts van de Cala naar ‘Morro del Castell’ (CV-354), goed aangeduid. Vanaf het kasteel kun je gewoon via dezelfde weg naar het strand terugkeren. Deze wandelroute neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.
 • In het water zijn er drijvende platforms tijdens de zomer, om er te zonnen, spelen of vanaf te duiken in het water. Leuk ook voor kinderen!
 • Verder zijn er kajaks te huur om heerlijk langs de kliffen mee te varen. Waterski kan ook.
 
 • Let wel: Omdat de Cala beschut is tegen veel wind, is ze niet geschikt voor surfsporten (windsurf, stand-up Paddle, golfsurfen). Daarvoor ga je het best naar de Playa del primer Muntanyar. Ook zandstrand Arenal biedt hiervoor de nodige faciliteiten.

  Opgelet: Honden zijn aan dit strand niet toegelaten. Kamperen ook niet.

Hoe kom je op Cala de la Granadella?

La Cala Granadella is toegankelijk via de weg met dezelfde naam, de ‘carretera de la Granadella’. Je kunt dus gewoon die straatnaam in je gps invoeren en tot het einde van deze weg rijden, doorheen de Parque Forestal de la Granadella, tot je bij de Cala uitkomt.
De Granadella weg kun je nemen vanaf de Carretera Cabo de la Nao, ongeveer 2 km voor je bij het strand aankomt. Je volgt daartoe gewoon de aanwijzingen langs de Carretera Cabo de la Nao.

Zo kom je als je van bij B&B Casa Asombrosa vertrekt

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977