Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Font de l'Algar​ verkoelend water, Alicante, Benidorm, Althe, Calpe, Costa Blanca

FONTS DE l’ALGAR

Ligging Fonts De L'Algar

Ken je dit geheime plekje al? Een prachtige omgeving met veel groen, prachtige bloemen en de betoverende watervallen. “Les Fonts de l’Algar”, of de watervallen van Algar. Het heldere water komt naar beneden geslingerd. Het bronwater vindt zo een weg tot bij Fonts de l’Algar waar het water zich verzameld samen met de indrukwekkende watervallen. Het zijn verschillende watervallen die verbonden zijn door kleine waterkanalen van rivieren. Het is in de zomermaanden de beste plek om verkoeling te zoeken van heel de Costa Blanca. Deze natuurlijke zwembaden zijn een grote toeristische trekpleister in de provincie Alicante. Maar ook in de andere maanden van het jaar is het zeker de moeite waard op dit natuurspektakel te komen bewonderen.

Als je met de wagen naar Fonts de l’Algar rijd moet je niet vrezen voor een parkeerplaats. Er zijn er zeker voldoende parkeerplaatsen. De prijs om te parkeren kost je enkel euro’s, maar je ticket kunt je ook gebruiken als kortingsbon.  Deze kunt je zowel bijhorende restaurant of zwembad gebruiken.
Adres: Parking Center Fonts de l’Algar, 03510 Callosa d’en Sarrià, Alicante

beschrijving Font-d- l'Algar, watervallen, Benidorm, Calpe, Altea, Javea, Costa Blanca

Commercieel Uitgebaat

Les Fonts de l’Algar word commercieel uitgebaat en is tegen betaling toegankelijk voor het grote publiek. Vlak bij de ingang vind je ook de cafetaria, de souvenirwinkel en de toiletten. Eenmaal je de ingang voorbij bent, kan je via houten trappen en het aangegeven pad van de ene waterval naar de andere wandelen. Op verschillende plaatsen zijn er houten leuningen aangebracht die je een stevig houvast geven. Dit is geen overbodige luxe aangezien de paden behoorlijk glad kunnen zijn.

Bronwater Fonts De L'Algar

Bij Les de L’Fonts de l’Algar borrelt het water vanuit verschillende bronnen uit het kalkgesteente omhoog. Het kristalheldere water vormt een kleine bergriviertjes die zich via de watervallen en kleine meertjes een weg naar beneden baant. Langs de oevers zult je hier en daar schaduwrijke plekjes vinden. Wil je zonnebaden dan heb je een keuze tussen de grote verscheidenheid aan bloemen en planten.  Hoe warm het ook is, hier zult je altijd verkoeling vinden. Het bronwater heeft het hele jaar door een temperatuur van bij de 17 à 18 graden. Durf jij een duik nemen in dit koude en verfrissende water? Misschien nog een tip. Wandelschoenen of beter nog waterschoenen kan je hier niet missen. De ondergrond in en rond het water bestaat uit rotsen en kan best ruw en glad zijn. 

Populair Bij Toeristen

Ook de Spanjaarden van over het hele land komen hier ook verkoeling zoeken tijdens de zomermaanden. Als je naar les Fonts de l’Algar komt om in alle rust op te genieten van de mooie natuur, dan doe je dat het best in het voor- of najaar. Heb je niet de mogelijkheid om in het voor- of najaar de watervallen te bezoeken, kom dan zo vroeg mogelijk in de ochtend. Tijdens de zomermaanden juli en augustus is Fonts de L’Algar een overrompeling van toeristen van over de hele wereld. Het is het zeker niet overdreven om te zeggen dat je dan over de koppen kan lopen. De openingsuren variëren dan weer volgens het seizoen.

Fauna en Flora

De watervallen van Algar hebben er ook voor gezorgd dat  er een prachtige natuur rond de verschillende bergriviertjes is ontstaan. Per seizoen zie je hier een wisselend van samenstelling van bloemen. Je kunt een 1,5 kilometer lange wandeling langs de bergriviertjes doen. Je zult ook verbaasd zijn over de eeuwen oude bomen en de bijzondere planten en bloemen die zowel in als rondom de bergriviertjes te zien zijn. 

Verkoelende Duik

Het mooie aan dit stukje beschermd natuurgebied is dat je nadien ook daadwerkelijk in het verkoelende water kan duiken. Zowel bij de Spanjaarden als bij de toeristen is dit al jaren een populaire trekpleister. Het zeer goed onderhouden natuurpark en het kraakheldere bronwater zorgt voor een prachtige foto’s. Het bronwater is het hele jaar door zo’n 17 á 18 graden waardoor het met name in zomermaanden heerlijk verkoelend zwemwater is. 

Overnachten Valencia

Fonts de l’Algar is gemakkelijk te bereiken vanaf de B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtige watervallen. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Wil jij ook de nieuwtjes uit de Costa Blanca ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de gratis nieuwsbrief.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977