Logo Asombrosa
nl Dutch

Fonts de l’Algar watervallen

FONT DE L’ALGAR | ALICANTE | OVERNACHTEN bij een BnB

FONTS DE l’ALGAR | BnB COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Ligging

Kent u dit geheime plekje op slechts 40 minuten rijden van onze BnB Casa Asombrosa in Jávea al? Een prachtige omgeving met veel groen, prachtige bloemen en betoverende watervallen. “Les Fonts de l’Algar”, oftewel de watervallen van Algar. Het heldere water komt uit verschillende bronnen omhoog en heeft zich al slingerend door de bergen een weg naar beneden gevonden. Het is een reeks watervallen die verbonden zijn door kleine waterkanalen van rivieren.  Het is 1 van de beste plekken om verkoeling te zoeken en van de Costa Blanca te genieten. Deze natuurlijke zwembaden gelegen in de provincie Alicante zijn een grote toeristische trekpleister.  Dit mag echter geen belemmering voor u zijn om deze unieke plaats te leren kennen. Aangezien het de moeite waard is en er altijd wel een vrije ruimte is langs de bronnen om van dit natuur spektakel te genieten.

Beschrijving, Font-d- l'Algar, watervallen,
beschrijving Font-d- l'Algar, watervallen, Benidorm, Calpe, Altea, Javea, Costa Blanca

Beschrijving

Les Fonts de l’Algar worden commercieel uitgebaat en zijn tegen betaling toegankelijk voor het publiek. Het voordeel hiervan is dat aan de voet van de watervallen verschillende parkeerplaatsen voorzien zijn. Dichter bij de ingang bevinden zich ook een cafetaria, souvenirwinkel en toiletten voor als de nood het hoogst is. Eenmaal je de ingang voorbij bent, kan je via houten trappen en een aangegeven pad van de ene waterval naar de andere wandelen. Hier en daar werden houten leuningen aangebracht die je een stevig houvast geven. Dit is geen overbodige luxe aangezien de paden best glad kunnen zijn. 

De bronnen

Bij les Fonts de l’Algar borrelt het water vanuit verschillende bronnen uit het kalkgesteente omhoog. Het kristalheldere water vormt een kleine bergrivier die zich via watervallen en kleine meertjes een weg naar beneden baant. Langs de oevers bevinden zich schaduwrijke plekjes. Leuke plekjes om te zonnebaden en een grote verscheidenheid aan bloemen en planten.  Hoe warm het ook is, hier vind je altijd verkoeling. Het bronwater heeft het hele jaar door een temperatuur van 17 à 18 graden. Durf jij een duik nemen in dit koude en verfrissende water? Wandelschoenen of beter nog waterschoenen zijn aan te raden. De ondergrond in en rond het water bestaat uit rotsen en kan best ruw zijn. 

De bronnen, Font-de-l'Algar, Benidorm, Calpe, Altea, Javea, Alicante, Costa Blanca

Online tickets reserveren

Font de l'Algar​ Populair bij toeristen​, Benidorm, Altea, Calpe, Javea, Alicante, Costa Blanca

Populair bij toeristen

Les Fonts de l’Algar zijn niet alleen populair bij de toeristen. Ook de Spanjaarden komen hier verkoeling zoeken. Wanneer je naar les Fonts de l’Algar komt om in alle rust op te genieten van de oh zo mooie natuur kom je best in het voor- of najaar. Heb je niet de mogelijkheid om in het voor- of najaar les Fonts de l’Algar te bezoeken, zorg dan dat je zo vroeg mogelijk aanwezig bent. Tijdens de zomermaanden juli en augustus is deze plaats heel drukbezocht. Toeristenstromen met volle bussen toe. Het is het niet overdreven te zeggen dat je over de koppen kan lopen.

Flora en fauna

De watervallen van Algar hebben gezorgd voor een prachtige natuur rond de verschillende bergriviertjes, per seizoen wisselend van samenstelling. De 1,5 kilometer lange looproute langs de bergrivier zal je doen verbazen over de eeuwen oude bomen en de bijzondere planten die zowel in als rondom de bergriviertjes leven. 

Flora en fauna Font de l'Algar​, Benidorm, Calpe, Alicante, Altea, Javea, Costa Blanca
Font de l'Algar​ verkoelend water, Alicante, Benidorm, Althe, Calpe, Costa Blanca

Verkoelend water

Het mooie aan dit stukje beschermd natuurgebied is dat de bezoekers ook daadwerkelijk het verkoelende water in mogen. Zowel bij de Spanjaarden als bij de toeristen is dit al jaren een populaire trekpleister. Het zeer goed verzorgde park en het kraakheldere water zorgt voor een prachtige plaatjes. Het bronwater is het hele jaar door zo’n 17 á 18 graden waardoor het met name in zomermaanden heerlijk verkoelend zwemwater is. 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977