Logo Asombrosa
nl Dutch

Fietsen in Javea

FIETSEN |JAVEA | DENIA | COSTA BLANCA 

FIETS | ROUTES | JAVEA | DENIA

Uw droom

begint hier

Jávea voor fietsers

Jávea is een ideale plek om te genieten van de natuur en het uitzicht. Er zijn verschillende routes die u met de fiets kunt doen hoewel er ook vele andere zijn waar u kunt wandelen. Dienst toerisme van Jávea heeft alle routes aangegeven die je per fiets kan doen met de daarvoor specifieke borden. Dankzij deze nieuwe signalering kan je de fietsroutes zeer gemakkelijk vinden en ze volgen.

aantal routes fietsen Jabvea, Alicante, Costa Blanca

Aantal routes

We hebben voor jou een aantal routes gevonden met moeilijkheid graad die per fiets kunnen worden gedaan. Hier zullen we een korte samenvatting van enkele routes en hun moeilijks graad. Maar je kan nog meer uitgebreide informatie vinden bij de toeristische website van Jávea zelf. Uiteraard beginnen met die routes die een lage moeilijkheidsgraad hebben

Familie routes

Volta Montgó, hier vertrek je van de haven van Jávea, over de Montgó tot de haven van Dénia. Dit is een rit van ongeveer 26km. Op ditzelfde niveau vinden heb je ook de Cala Blanca route. Deze loopt door de hele baai van Jávea Port tot Cala Blanca met een totaal van 11,42 km en eindigend op hetzelfde startpunt.

familieroutes fietsen Javea, Alicante, Costa Blanca
Moeilijkheidsgraad Javea fietsen Jvea, Alicante, Costa Blanca

Moeilijkheidsgraad

Wil je graag wat meer willen op de pedalen hebben we voor jou routes met gemiddelde moeilijkheidsgraden.
Zoals Ruta Tarraula waarvan de uitgang en het aankomstpunt de Via Augusta zijn. Deze diagonaal die Jávea volledig doorkruist en in totaal 18,7 km heeft. Of anders kan je de parken route nemen die ook zijn vertrek- en aankomstpunt heeft aan de Via Augusta. Fietsen doe je dan door parken zoals Cap Martí, Pou dels Albanells, Pinosol en de hellingen van Rafalet met een totaal van 20,6 km.

Moeilijk

In de middelhoge moeilijkheid vinden we de Route van Les Planes die begint en eindigt op de vismarkt van Jávea en door het natuurpark Montgó loopt voor 18,3 km. Een andere route kan zijn, de uitzichtpunten van Jávea met vertrek uit het Canal de la Fontana en aankomst in de Mirador Punta del Arenal met een totaal van 27,2 km.

moeilijk fietsen Javea, Alicante, Costa Blanca
professionals fietsen Jávea, Alicante, Costa Blanca

Professionals

Hier hebben we routes met een hoge moeilijkheidsgraad. Zoals de Capsades Bosroute Perfect voor MTB-liefhebbers. Presenteert smalle en technische paden met een totaal van 18,6 km en met vertrek en aankomst vanaf de Via Augusta.
La Granadella route die door het Granadella Forest Park loopt tijdens een 23,7 km-route.
Als laatste de moeilijkste route is de Tossal Bruto Route, het heeft vertrek en aankomst vanaf Augusta Avenue en een totaal van 21,1 km waarvan 3,5 km continu stijgen.

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977