Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Visser dorpje Denia, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Denia

De Ligging

Denia is een schilderachtig typisch Mediterraan vissersplaatsje. Het stadje Denia zelf is genoemd naar de Godin Diana. Desondanks leeft het nog steeds op het ritme van de natuur en de zee. De stad ligt ten zuiden van Valencia en ten noorden van Alicante aan de Costa Blanca. Het is ook het dichtstbijzijnde punt op het vasteland met het eiland Ibiza. Het klimaat is er mild met een aangenaam klimaat met zachte temperaturen. Dénia is gezegend met zo’n 300 zonnige dagen en 60% luchtvochtigheid. Windsurfers en kit- surfers zijn de vaste bezoekers van Denis. Naast tal van sportcentra en sportscholen is er een manege, 12 km van de stad. Denia heeft ook nog 3 golfbanen in de onmiddellijke buurt. 
Denia

Gezellige Straatjes

Of het nu laat in de avond is of overdag slenteren door de gezellige straatjes van authentiek, Denia is al een vakantie op zichzelf. Ben je nog zoekt naar dat echte Spanje? Dan zul je in deze streek zeker aan je trekken komen. Wat je hier zeker niet vindt, is het massatoerisme! Je kan een mooie wandeling maken door de oude visserswijk richting de kasteel wijk die Les Roques genoemd wordt. Starten kunt je bij Plaza San Antonio beneden bij de boulevard aan de voet van het kasteel. Ook aan de Plaza San Antonio is een klein pleintje met mooie palmbomen. De authentieke Spaanse huizen zijn er nog opgebouwd uit oude keien die een mooi contrast vormen met de verschillende fel gekleurde barretjes er om heen. 

Het Kasteel Van Denia

Op de heuvel naast de haven ligt ‘El Castillo’, of gewoon het kasteel van Denia. Tussen de 11e en 12e eeuw is het kasteel gebouwd en heeft daarom een die opmerkelijke islamitische stijl. Er zijn al vele aanpassingen gebeurt aan het kasteel. Daardoor zie je ook de andere invloeden uit de Renaissance. In 1859 is het kasteel bijna helemaal vernietigd, maar later terug in stijl hersteld. In de zomeravonden worden er regelmatig concerten in het kasteel gehouden. Het museum van het kasteel herbergt daarnaast de archeologische resten van de Romeinse nederzetting genaamd ‘Diannium’. Als je rond de kasteelmuur van de 11de eeuw wandelt, zie je nog overal overblijfselen uit de Romeinse tijd. Je kunt ook het kasteel van Denia bezoeken. De inkom kost je enkel euro’s, maar je krijgt er wel een mooi uitzicht over de oude stad en de nieuwe jachthaven voor.

De Zandstranden

Denia biedt meer dan 20 kilometer aan strand. Zoals (“Las Marinas” of “Les Marines”). Ook vind je de 4 kilometer lange rotskust. “Las Rotas” of “Les Rotes”. Verderop vind je dan het kustgedeelte van de Cabo San Antonio, evenals de Montgó natuurreservaat. Dit kustgedeelte biedt je verbluffende uitkijkpunten op. 

Natuurparkt Montgó

Op een paar kilometer afstand van de stad ligt het ongerepte natuurgebied Montgó. Dit natuurgebied heeft een beschermde flora van ongeveer 650 verschillende soorten bloemen en planten. Heb je zin om naar de top van de Montgó berg van Denia te klimmen? Dan kun je parkeren op de schietbaan de Plana om vandaar naar de top van de Montgó te gaan. Aan de andere zijde van de Montgó berg ligt het authentieke vissersdorp Jávea. De wandeling brengt een beetje klauteren met zich mee, dus wees voorbereid. Zorg ervoor dat je een lunchpakket bij je hebt en draag goede wandelschoenen. Als je de top van de Montgó berg hebt bereikt zit je op een hoogte van 753 meter boven zeeniveau. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en je voelt je energiek, het is absoluut een reis waard.

Overnachten Denia

Als je een verblijf wil en niet onmiddellijk in het centrum van Denia dan kan je overnachten bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtige road trips die je aan de Costa Blanca kan doen. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Wil jij ook de nieuwtjes uit de Costa Blanca ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de gratis nieuwsbrief.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977