Logo Asombrosa
nl Dutch

Denia

 EL CASTILLO | DENIA | COATA BLANCA

BnB COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Ligging

Denia is een schilderachtig typisch Mediterraan vissersplaatsje. Het stadje Denia zelf is genoemd naar de Godin Diana. Desondanks leeft het nog steeds op het ritme van de natuur en de zee. De stad ligt ten zuiden van Valencia en ten noorden van Alicante aan de Costa Blanca. Het is eveneens het dichtstbijzijnde punt op het vasteland met het eiland Ibiza. Het klimaat is mild met een gemiddelde temperatuur van 21 graden. Dénia is gezegend met zo’n 300 zonige dagen en 60% luchtvochtigheid. De kust van Dénia wordt vaak bezocht door windsurfers en die het kitesurfen beoefenen. Naast tal van sportcentra en sportscholen is er een manege, 12 km van de stad en zijn er 3 golfbanen in de buurt. 
 
 
Denia Jachthaven, Alicante, Costa Blanca
Barrio de Santa Cruz​, Alicante, Costa Blanca

Gezellige straatjes

Of het nu laat in de avond is of overdag slenteren door de gezellige straatjes van authentieke vissersplaatsje is al een vakantie op zichzelf. Kortom keuze ten overvloed maar alleen voor diegene die op zoek zijn naar het echte Spanje en het massatoerisme willen mijden.

Witte zandstranden

Denia biedt meer dan 20 kilometer witte zandstranden zoals (“Las Marinas” of “Les Marines”). Ook vind je de 4 kilometer lange rotskust. “Las Rotas” of “Les Rotes”. Verderop vind je dan het kustgedeelte van de Cabo San Antonio, evenals de Montgó natuurreservaat. Dit kustgedeelte biedt u verbluffende zeezichten op verschillende uitkijkpunten. 

Online tickets

Kasteel Denia, Alicante, Costa Blanca

Het kasteel van Dénia

Op de heuvel naast de haven ligt ‘El Castillo’. Dit kasteel is gebouwd tussen de 11e en 12e eeuw en heeft daarom een islamitische stijl. Sindsdien zijn er vele aanpassingen gedaan aan het kasteel, waardoor deze ook onder andere invloeden uit de Renaissance kent. Het kasteel is grotendeels vernietigd in 1859, maar later in eren hersteld. Er worden ’s zomers in de avonden vaak concerten in het kasteel gehouden. Het museum van het kasteel herbergt daarnaast de archeologische resten van een Romeinse nederzetting genaamd ‘Diannium’ die in het gebied zijn gevonden.

Montgo

Op een paar kilometer afstand van de stad ligt het ongerepte natuurgebied Montgó, met een beschermde flora van ongeveer 650 verschillende soorten bloemen en planten. Heb je zin om naar de top van de Mongtó-berg van Jávea te klimmen? Je kan parkeren op de schietbaan op de Plana en naar boven gaan. De wandeling brengt een beetje klauteren met zich mee, dus wees voorbereid. Zorg ervoor dat je een lunchpakket bij je hebt en draag goede wandelschoenen. Op de top is de Montgó ongeveer 753 meter boven zeeniveau. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en je voelt je energiek, het is absoluut een reis waard.

Montgó, Denia, Alicante, Costa Blanca
fietsen wandelen in Denia, Alicante, Costa Blanca

Denia is erg groen en biedt prachtige natuur gebieden zoals het eerder genoemde Montgo natuurpark. Er zijn meerdere wandel en fietsroutes welke staan aangegeven door bordjes en markeringen. Op korte afstand landinwaarts liggen de vlakten en bergen waardoor het gebied een ideale wandel locatie is. Ongeveer 15 minuten van Dénia zijn de warmwaterbronnen van Font Salada te vinden, deze bronnen zijn het hele jaar door geopend. In het gebied rondom de stad vindt u rijstvelden en sinaasappelboomgaarden, waarvan de laatsten de lucht met heerlijke aroma’s vullen.

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977