Logo Asombrosa
nl Dutch

Dag Uitstappen Costa Blanca

BnB Casa Asombrosa || Javea || Costa Blanca

DAG UITSTAPPEN

Uw droom

begint hier

Even een dagje niet naar het strand?

De Costa Blanca is vooral bekend omwille van het zonnige klimaat en de vele prachtige stranden, maar heeft ook een enorm aanbod aan bezienswaardigheden.
Dus niet enkel de zonnekloppers kunnen hun gading vinden in dit paradijs. Deze mediterraanse kust biedt een tal van leuke en afwisselende daguitstappen. Cultuur samen met witte stranden, typische mediterrane keuken en prachtige shopping steden zij de dag uitstappen Costa Blanca een place to be. Ga van de stad, naar het strand en van vissersplaatsje naar eennatuurgebied. De Costa Blanca heeft het allemaal.

Denia, één van de oudste dorpen. De geschiedenis van het charmante dorpje gaat terug naar de tijd voor Christus. Toen vestigde de eerste Griekse kolonie zich hier. Daarom is het meest bezocht het Romeinse kasteel van Denia. Zo werd het kasteel in de 11e en 12e eeuw gebouwd. Ook heb je van het kasteel trouwens een prachtig uitzicht over de omgeving

Het centrum van Moraira bestaat uit ongeveer twintig straten die vooral gevuld zijn met restaurants, bars en winkels. De straten zijn deels alleen toegankelijk voor voetgangers, wat ten goede komt aan de sfeer van het centrum. Wie door Moraira loopt voelt dat de sfeer hier gemoedelijker is dan in grotere plaatsen in de omgeving zoals Calpe, Benidorm en Altea. Je merkt ook dat de restaurants hier gemiddeld van een hoger prijs niveau zijn, zowel wat betreft het eten als de prijzen die je ervoor betaalt.

Wanneer je een dag uitstap naar Calpe doet, dan zie je hoe prachtig de Costa Blanca kan zijn. Je ervaart er het blauwe water, de witte stranden, het eeuwige zonnetje en de geur van de zee. Calpe is een geweldige badplaats om de mediterrane cultuur te ervaren! De stad wordt in tweeën opgedeeld door het zoutwatermeer Las Salinas dat middenin Calpe ligt. Een erg bijzonder aanzicht! Het oude vissersdorp Calpe heeft een gezellig historisch centrum.

Het stadje Altea is gelegen aan de kust in de provincie Alicante. Vanwege het lekkere mediterrane klimaat, de mooie stranden en het karakteristieke centrum is deze plek erg populair om op vakantie te gaan.Eenmaal je in Altea bent aangekomen is het eventjes kijken waar je naartoe wilt. Want hier ligt de oude binnenstad niet langs de kust maar op een heuvel.

Het dorp Xaló, in het Spaanse ook vaak aangeduid als Jalón, is een vrij rustig dorp gelegen in het binnenland van de Costa Blanca. Xaló is vooral bekend vanwege de wijnteelt die rondom het dorp plaatsvindt en de wekelijkse vlooienmarkt die iedere zaterdag gehouden wordt. Een goede reden om Xaló op een gewone weekdag te bezoeken is een bezoek aan de wijncoöperatie te doen. Hier kun je de smaakvolle streekwijnen proeven en kopen.

Valencia, dé Spaanse stad voor een leuke dag uitstap. Dit is een stad net als Barcelona en steeds populairdere wordt. In deze stad is voor iedereen wat te doen, of je nu voor de bezienswaardigheden gaat wilt schoppen of van de mooie stranden wilt genieten. Het kan allemaal in de bijzondere heerlijke stad.

Alicante is een stad vol leven, begeleid door de heuvel Benacantil met ongeveer 300.000 inwoners en trots op haar gastvriendelijke mensen. Het grootste en ook rustigste strand is dat van San Juan met fijn en goudkleurig zand.  Het meest populaire strand is dat van “El Postiguet”. Je kan aangenaam en gezellig wandelen langs de mooie boulevard beplant met palmbomen en in de goed verzorgde parken vol vegetatie. Parallel gelegen met de haven van Alicante, bevindt zich het bekende “Explanada de España”, waar het hele jaar door ambachtelijke markten gehouden worden.

Guadalest is vanuit onze villa Casa Asombrosa een heel leuke dag uitstap. Met de gehuurde wagen de bergen intrekken en na anderhalf uur ben je klaar om Guadalest te ontdekken. Met zijn pittoresk straatjes, het kasteel, het kerkje. Maak u bezoek niet te kort en blijf je wat langer en maak van de gelegenheid gebruik om zeker een aantal van de musea bezoeken. Een van de bezoeken die zeker de moeite waard zijn als je in de omgeving van Jávea verblijft is een uitstap naar Guadalest.

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse Costa Blanca. Bovendien ligt op veertig kilometer de luchthaven van Alicante.
Echter vroeger was deze stad een klein vissers-dorpje. Desondanks  is het nu een van de bekendste badplaatsen in Europa is. Hieruit volgt dat de bevolking hierdoor kan oplopen tot boven het half miljoen mensen in de zomer maanden. 
Alles te weten komen over de bekendste stad van de Costa Blanca, lees dan verder hier

Je bent geen “fan” van het strand. Al dat zand tussen je tenen vind je maar niets. Maar je houdt wel van een frisse duik midden in een prachtig stukje groene natuur. Dan is een uitstap naar het beschermde natuurgebied les Fonts de l’Algar of Fuentes d’Algar de moeite waard.
Vanuit onze Villa is het een uurtje rijden met de wagen.

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977