Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Cova Tallada, Javea, Denia, Costa Blanca, B&B Casa ASombrosa

Cova Tallada

De Cova Tallada Grot

Cova Tallada is de meest indrukwekkende grot die de Costa Blanca heeft. Een echt juweel dat in Jávea niet ver is van B&B Casa Asombrosa ligt. Een uitstap die je steeds opnieuw weer zal verrassen. Na vijfenveertig minuten ben je van B&B Casa Asombrosa aan de ingang van de grot Cova Tallada. De grot is 75 meter breed en zo’n 15 meter hoog, dus best indrukwekkend. Cova Tallada heeft ook vijf grote openingen waardoor het Middellandse Zee water en licht naar binnen kan. Op YouTube zijn er verschillende video’s over te vinden. 

Cova Tallada Denia, Javea, Alicante, Costa Blanca

Een Uitgeholde Grot

De Cova Tallada grot is uitgehold en ligt direct aan de Middellandse Zee. Dat is ook de reden van het zeewater in de grot. De natuurlijk gevormde grot werd voor het eerst als steengroeve gebruikt tijdens de bezetting door de Moren. Daar zijn nog verschillende sporen van activiteit te vinden. Deze dateren nog uit 12de eeuw. Er nog wel een vertelt dat de Coca Tallade grot werd gebruikt als geheime schuilplaats Tweede Wereldoorlog. De Duitsers zouden daar hun onderzeeërs hebben schuilgehouden. Een echte bevestiging van dit verhaal vindt je nergens terug.

Kinderen Zijn Er Dol Op

De Cova Tallada grot is een geweldig avontuur voor de kids. Dit wonder bevindt zich in het natuurpark Montgó en aan de voet van de Kaap van San Antonio. Opmerkelijk aan deze grot dat ze een paar meter de berg in steekt. Voor de echte avonturiers biedt deze grot een echt wonderbaarlijk en onvergetelijk ervaring. Binnenin zijn er verschillende grote donkere doorgangen. Hier hebt u zeker een zaklamp nodig om te verkennen.

Steengroeve

Toen dit gesteente gewonnen werd uit de Cova Tallada grot gebruikte de Moren en de Romeinen dit voor de bouw van hun belangrijke gebouwen. Een voorbeeld daarvan is het Kasteel van Jávea en de kerk van San Bartolomé in Jávea. Je vindt er interessante bezienswaardigheden. Zoals de merktekens van verschillende generaties steenhouwers. Bij de ingang van de grot’ is een inscriptie die aangeeft dat koning Filips II hier in 1599 een bezoek bracht.

Hoe Bereiken

Je kunt op verschillende manieren de grot bereiken. Maar langs welke weg of manier je ook gaat, je zult een heus avontuur beleven! Een mogelijkheid is om het via een wandeling vanuit Jávea of Denia te doen. Wat je zeker niet niet moet doen, is dit avontuur op een warme dag te doen. Tijdens je avontuurlijke wandeling zal je dan ook genieten van de mooiste uitzichten over de Middellandse Zee en de prachtige kliffen van Jávea.

Kajak of Paddle

Een andere mogelijkheid is om de grot te bezoeken is vanuit de Middellandse Zee. Dat kunt je zowel met een Kajak als een ervaren Paddle surfer. Het bedrijf Ok Adventures biedt deze excursies aan om de grot te ontdekken. Op deze manier heb je nog groter avontuurlijk moment. Als je voor deze excursie zou kiezen zie je de grot ook vanuit een ander standpunt. Eens je aan de grot Cova Tallada aankomt met je kano is zeker voldoende plaats. Je kunt zo met je Kano naar binnen te kanoën.

Zwemmen En Snorkelen

Dankzij een rotsachtig uitsteeksel dat als golfbreker fungeert kunt je er gemakkelijk zwemmen. Het omliggende gedeelte is kalm zeewater en het is dan ook ideaal om er te snorkelen. Het ondiepe zeewater ligt tussen het zeegebied en de grot Cova Tallada. het is als het ware een kleine verzonken rots barrière. Zo wordt het ook beschermd tegen alle mogelijke golven vanuit de zee. Zo is er als het ware een natuurlijk transparant zwembad ontstaan. Voor de snorkel liefhebbers kunnen zo de schoonheid van de middellandse zee bewonderen.

Overnachten in Jávea

Als je een verblijf wil, en niet onmiddellijk in het centrum, kunt je overnachten bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtige Jávea. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977