Logo Asombrosa
nl Dutch

Cova Tallada

COVA TALLADA DENIA | JAVEA | ALICANTE | B&B COSTA BLANCA

COVA TALLADA | KINDEREN |

Uw droom

begint hier

Cova Tallada

Cova Tallada is de meest indrukwekkende grot in de Costa Blanca. Een echt juweel dat in Jávea niet ver van onze villa Casa Asombrosa ligt en die je elke keer weer opnieuw zal verrassen. Je kan gemakkelijk van het appartement of de B&B te voet gaan het is ongeveer een 45 minuutjes stappen. De grot zelf is zo’n 75 meter breed en zo’n 15 meter hoog. Heeft ook vijf grote ‘deuren’ waardoor de zee en licht naar binnen kunnen. Om hier meer een visueel beeld mee te geven hebben we gekozen voor 2 YouTube filmpjes en de nodige foto’s natuurlijk.

Cova Tallada Denia, Javea, Alicante, Costa Blanca

Uitgeholde grot

De Cova Tallada is uitgehold en ligt direct aan de zee om deze reden stroomt er ook water in. De natuurlijk gevormde grot werd voor het eerst als steengroeve gebruikt tijdens de bezetting door de Moren. Er zijn nog sporen van activiteit aangetroffen uit maar liefst de 12deeeuw. Er gaat ook een gerucht dat de grot werd gebruikt als geheime schuilplaats voor Duitse onderzeeërs in de Tweede Wereldoorlog.

Voor kinderen

Cova Tallada, in het Spaans, deze grot is geweldig om te ontdekken met kids! Dit wonder bevindt zich in het natuurpark aan de voet van de Kaap van San Antonio. Opmerkelijk aan deze grot dat ze een paar meter de berg in steekt. Voor de echte avonturiers biedt deze grot een echt wonderbaarlijk en fantastische ervaring. Binnenin zijn er verschillende grote donkere doorgangen. Hier hebt u zeker een zaklamp nodig om te verkennen.
voor kinderen Cove-Tallada Denia, Javea, Alicante, Costa Blanca

Steengroeve

Toen dit gesteente gewonnen werd uit de grot gebruikte de Moren en de Romeinen dit voor de bouw van verschillende belangrijke gebouwen. Een voorbeeld daarvan is het Kasteel van Jávea en de kerk van San Bartolomé in Jávea. Er zijn verschillende interessante bezienswaardigheden zoals de merktekens van verschillende generaties steenhouwers. Bij de ingang van een van de ‘vertrekken’ is een inscriptie die aangeeft dat koning Filips II hier in 1599 een bezoek bracht.

Hoe bereiken

Er zijn verschillende manieren om de grot te bereiken. Maar hoe dan ook, je zal een echt avontuur beleven! Je kunt via een wandeling vanaf Jávea of Denia deze grot bereiken. Wat we zeker niet aanraden dit avontuur op een warme dag te doen. Tijdens deze avontuurlijke wandeling geniet van geweldige uitzichten op de Middellandse Zee en de kliffen van Jávea.

kayak of Paddle Cove-Tallada Denia, Javea, Alicante, Costa Blanca

Kajak of Paddle

Een andere mogelijkheid is om de grot te bezoeken vanuit de middellandse zee. En dit zowel met een Kajak als Paddle surfen. Het bedrijf “Ok Adventures” biedt deze excursies aan om de grot te ontdekken om een nog meer avontuurlijke manier. Tijdens zo’n excursie bekijk je de grot vanuit een ander standpunt. Er is zeker voldoende ruimte om naar binnen te kanoën.

 

Zwemmen en snorkelen

Voor de grot is geschikt om te zwemmen dankzij een rotsachtig uitsteeksel dat als golfbreker fungeert. Het omliggende gedeelte is normaal gezien kalm is en ideaal om te snorkelen. Het zijn ondiepe wateren in het zeegebied tussen de Cova Tallada en een kleine verzonken rots barrière. Dit gebied wordt beschermd tegen alle mogelijke golven. Zo is er een natuurlijk transparant zwembad ontstaan. Ideaal voor de snorkel liefhebbers die zo de schoonheid van de middellandse zeebodem kunnen ontdekken en bewonderen.

zwemmen snorkelen Cove-Tallada Denia, Javea, Alicante, Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977