Logo Asombrosa
nl Dutch

Calpe

CALPE | BnB COSTA BLANCA | HOTELS | APPARTEMENTEN.

CALPE | Costa Blanca | Spanje

Uw droom

begint hier

Geschiedenis

De geschiedenis van Calpe gaat ver terug in de tijd. Archeologische resten tussen de rotsen El Peñón de Ifach en El Morro del Toix tonen aan dat de gemeente reeds in lang vervlogen tijden bewoond werd door verscheidene beschavingen. Het waren vooral Iberiërs, Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Arabieren en Christenen, waarbij de Romeinen degenen waren die deze streek het langst hebben bewoond. De strategische ligging van Calpe zorgde ervoor dat het doorheen haar lange geschiedenis een aantrekkingspool was. Dat blijkt op heden nog steeds het geval te zijn aangezien het nog altijd een groot aantal bezoekers aantrekt die van de zon, klimaat en de stranden komen genieten.

Calpe, Coste-Blanca,

Ligging

Op 70 km in het Noorden van de luchthaven van Alicante en op 130 km in het Zuiden van de luchthaven van Valencia, ligt Calpe. De plaats Calpe, door Spanjaarden meestal Calp genoemd, is van oorsprong een klein vissersdorp waar echter weinig meer van over is. Het Middellandse Zeeklimaat is perfect om er van de natuur te genieten en u kan er het hele jaar door activiteiten in de open lucht beoefenen. Er heersen warme zomers en zachte winters met een gemiddelde jaartemperatuur van 21 graden.

Gezellig

Als echter de avond invalt en de zon langzaam achter de bergen verdwijnt wordt Calpe zowaar best leuk. De wandelboulevard langs het strand komt dan helemaal tot leven, restaurantjes lopen vol en de verkopers van tassen, zonnebrillen en andere onvermijdelijke koopwaar komen tevoorschijn. Door het vele kunstlicht rondom de wandelboulevard worden de aanwezige betonnen complexen veel minder nadrukkelijk aanwezig waardoor er zowaar sfeer ontstaat. Zo heeft de stad een prachtig oud stadscentrum, zijn er meerdere historische plekken in de stad en vind je midden in Calpe een natuurpark van 500 hectare.

Calpe, Alicante, Costa Blanca
Penyal d'Ifac Calpe, Alicante, Costa Blanca

Penyal d'Ifac

De emblematische 332 meter hoge rots Penyal d’Ifac in de zee is meteen het hoogtepunt van Calpe genoemd, zowel letterlijk als figuurlijk. De steile krijtrots die je kunt beklimmen is een natuurgebied dat je en prachtig uitzicht geeft op Calpe en de nabijgelegen kuststreek. Voor mensen die een slechte conditie of gezondheid hebben is het niet aan te raden om deze beklimming te maken, zeker niet midden op de dag tijdens de zomermaanden. Daarnaast is Peñón de Ifach een geweldige plek om te rotsklimmen en duiken. Deze grote rots is een van vele redenen waarom Calpe jaarlijks duizenden toeristen trekt.
Ook kan je van hier uit een wandeling maken naar Benissa

Online tickets reserveren

Oude Stad, Calpe

De oude binnenstad en de wijk El Arrabal worden gekenmerkt door smalle straatjes en steegjes. Hier vind je nog stukken van de oude stadswallen, leuke restaurants en een archeologisch museum. Calpe heeft door het grote aantal toeristen meer weg van een stad dan van een dorp. Wie van strand houdt wordt hier niet teleurgesteld. De grote en vrij brede zandstranden van Calpe worden druk bezocht en zijn geschikt voor jong en oud. Het strand loopt vrij geleidelijk af in zee waardoor het ook voor gezinnen met kleine kinderen zeer geschikt is.

Oude stad Calpe, Alicante, Costa Blanca
vissershaven calpe, Alicante, Costa Blanca

Vissershaven Calpe

Het oude vissersdorpje en haar gekleurd historisch stadsgedeelte, de musea en verzorgde urbanisaties vinden de perfecte combinatie van geschiedenis en modern karakter. Vroeger was Calpe een landbouwgemeente dat amandelen, druiven en voederwikke produceerde, een kustdorp dat zich aan de visvangst en zoutontginning wijdde en zich later ontwikkelde tot een toeristische gemeente. De visveiling bestaat al lang. Momenteel is deze veiling één van de aantrekkelijkste en meest bezochte activiteiten van Calpe. Op de veiling wordt de door de vissers van Calpe gevangen verse vis in het groot verkocht. Dit wordt georganiseerd door de Vissersgilde. Deze gilde werd in 1924 gesticht en beheert tegenwoordig een totaal van 22 boten waarop ongeveer 160 mensen tewerkgesteld zijn die samen de zeefamilie vormen.

Las Salinas, Calpe

Tussen de bebouwing van Calpe in ligt het grote zoutwatermeer Las Salinas. Dit meer staat hier als gevolg van de zoutmijnen die tot aan 1970 van cruciaal belang voor de economie van de stad. Zout uit deze mijnen werd namelijk gebruikt voor de opslag van de vele vissen die in Calpe gevangen werden om ze vervolgens naar andere delen van Europa te sturen. Tegenwoordig is het meer een beschermd natuurgebied en is het thuis voor vele bijzondere soorten. Dit maakt het gebied perfect voor een ochtendwandeling of fietstocht. En met een beetje geluk spot je wel een flamingo.

Las Salinas, Calpe, Alicante, Costa Blanca
Torreó de la Peça Calpe, Alicante, Costa Blanca

Torreó de la Peça

Als je in Calpe verblijft moet je het Torreó de la Peça bezocht hebben. Deze middeleeuwse toren ligt in het centrum de stad en was rond de 15e eeuw van cruciaal belang voor de bescherming van Calpe. Deze toren de muren eromheen verkeren in goede staat en zijn in 1981 geheel gerestaureerd. Als je meer wil weten is er een museum binnen de muren.

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977