Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Sightseeing Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Calpe

Geschiedenis Van Calpe

De geschiedenis van Calpe gaat ver terug in de tijd. Archeologische resten tussen de rotsen El Peñón de Ifach en El Morro del Toix tonen aan dat de gemeente al in lang vervlogen tijden bewoond werd door verscheidene beschavingen. Het waren vooral Iberiërs, Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Arabieren en Christenen. Waarbij de Romeinen degenen waren die deze streek het langst hebben bewoond. De strategische ligging van Calpe zorgde ervoor dat het doorheen haar lange geschiedenis een aantrekkingspool was. Dat blijkt op vandaag nog steeds het geval te zijn aangezien het nog altijd een groot aantal toeristen aantrekt die van de zon, zee en strand komen genieten.

Penyal d'Ifac Calpe, Alicante, Costa Blanca

De Ligging

Op 70 km in het Noorden van de luchthaven van Alicante en op 130 km in het Zuiden van de luchthaven van Valencia, ligt deze toeristische badplaats. De plaats Calpe, door Spanjaarden meestal Calpe genoemd, was van oorsprong een klein vissersdorp waar echter nog maar weinig is van over gebleven. Het Middellandse Zeeklimaat is perfect om er van de natuur te genieten en je kunt er het hele jaar door activiteiten in de open lucht beoefenen. Er heersen warme zomers en zachte winters met een gemiddeld zachte temperaturen en een aangenaam klimaat.

Het Gezellige Calpe

Als de avond valt en de zon langzaam achter de bergen verdwijnt wordt Calpe zowaar best leuk. De wandelboulevard langs het strand komt dan helemaal tot leven. Restaurantjes lopen vol en de verkopers van tassen, zonnebrillen en andere onvermijdelijke koopwaar komen tevoorschijn. Door het vele kunstlicht rondom de wandelboulevard worden de aanwezige betonnen complexen veel minder nadrukkelijk aanwezig waardoor er zowaar sfeer ontstaat. Zo heeft Calpe een prachtig oud stadscentrum, zijn er meerdere historische plekken in de stad. En vind je midden in Calpe een natuurpark van 500 hectaren.

De Berg Penyal d'Ifac

De emblematische 332 meter hoge rots Penyal d’Ifac in de zee is meteen het hoogtepunt van Calpe genoemd, zowel letterlijk als figuurlijk. De steile krijtrots die je kunt beklimmen is een natuurgebied dat je en prachtig uitzicht geeft op Calpe en de nabijgelegen kuststreek. Voor mensen die een slechte conditie of gezondheid hebben is het niet aan te raden om deze beklimming te maken, zeker niet midden op de dag tijdens de zomermaanden. Daarnaast is Peñón de Ifach een geweldige plek om te rotsklimmen en duiken. Deze grote rots is een van vele redenen waarom Calpe jaarlijks duizenden toeristen trekt.
Ook kan je van hier uit een wandeling maken naar Benissa

Historisch Calpe

Historisch Calpe en de wijk El Arrabal worden gekenmerkt door smalle straatjes en steegjes. Hier vind je nog stukken van de oude stadswallen, leuke restaurants en een archeologisch museum. Calpe heeft door het grote aantal toeristen meer weg van een stad dan van een dorp. Wie van strand houdt, wordt hier niet teleurgesteld. De grote en vrij brede zandstranden van Calpe worden druk bezocht en zijn geschikt voor jong en oud. Het strand loopt vrij geleidelijk af in zee waardoor het ook voor gezinnen met kleine kinderen zeer geschikt is.

Bekende Vissershaven Calpe

Het oude vissersdorp Calpe en haar gekleurd historisch stadsgedeelte, de musea en verzorgde urbanisaties vinden de perfecte combinatie van geschiedenis en modern karakter. Vroeger was Calpe een landbouwgemeente dat amandelen en druiven produceerde. Een kustdorp dat zich aan de visvangst en zoutontginning wijdde en zich later ontwikkelde tot een toeristische gemeente. De visveiling bestaat al lang. Momenteel is deze veiling één van de aantrekkelijkste en meest bezochte activiteiten van Calpe. Op de veiling wordt de door de vissers van Calpe gevangen verse vis in het groot verkocht. Dit wordt georganiseerd door de Vissersgilde. Deze gilde werd in 1924 gesticht en beheert tegenwoordig een totaal van 22 boten waarop ongeveer 160 mensen tewerkgesteld zijn die samen de zeefamilie vormen.

Overnachten Calpe

Als je er niet voor kiest in het centrum van Calpe te overnachte, kunt je voor B&B Casa Asombrosa kiezen in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtige plaatsen die je nog kan bezoeken aan de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Wil jij ook de nieuwtjes uit de Costa Blanca ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de gratis nieuwsbrief.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977