Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Cala Blanca, La Caleta, Javea, Alicante, Spanje

CALA BLANCA

Cala Blanca of La Caleta ligt aan het einde van Playa del Segon Muntanyar in Jávea. Het bestaat uit twee aaneengesloten baaien die met elkaar in verbinding staan ​​via een stenen kustlijn. Cala Blanca is een semi stedelijke inham die voornamelijk bestaat uit grind en rotsen.

Deze gezellige baai is zowat 300 meter lang en bestaat uit 3 kleinere baaitjes die naast elkaar liggen en samen dit rotsachtige stukje kust vormgeven. Ze zijn enkel te voet toegankelijk. Zo kun je naar de baai beneden langs een trap in de rotsen vanaf het uitkijkpunt op de naburige kliffen, de Mirador (uitkijkpunt) de Cala Blanca of de Mirador de les Caletes.

Kenmerken van de baai

Deze kleine baai La Caleta, aangezien de eerste baai 80 meter lang is en de tweede amper 40 meter lang, is de favoriete hoek van veel lokale bezoekers en inwoners van Jávea. Dus beide baaitjes hebben maar een gemiddelde bezettingsgraad. De naam, Cala Blanca, is afgeleid van de witachtige kleur van de rotsen van de kliffen. Vanaf deze baaitjes heb je een mooi uitzicht op kustlijn en de Montgó.

La Caleta Baai

La Caleta Baai, is een rustieke baai van grind, kiezels en rotsen. Het baaitje wordt echt gekenmerkt door zijn ruwe stenen arm die als een barrière naar de zee gaat. Het zeewater is meestal kalm en kristalhelder. De baai La Caleta is ook toegankelijk vanaf de Uitzichtpunt La Caleta, het is gewoon de een trap af lopen.

Het belangrijkste kenmerk tussen de twee baaitjes is de merkwaardige rots die ze scheidt. Maar tegelijkertijd ze verenigt en via deze toegang, door de rots heen, te voet naar elkaar kan wandelen. Het rots gat is een van de vele toeristische attracties van Jávea.

La Caleta promenade

La Caleta is een rustieke inham van grind en rots aan het einde van Av. Ultramar en is gemakkelijk bereikbaar met de auto, zie Google Maps. Het laatste gedeelte van Av. Ultramar is er een kleine gratis parking en ook een kleine promenade van ongeveer 100 meter. Het is ongeveer 3 km van het zandstrand Arenal. Vanaf de promenade kun je ook naar het uitkijkpunt Cala Blanca.

Watersporten

In de baai Cala Blanca kun je gemakkelijk zwemmen en is het ook perfect geschikt om te snorkelen. Ook zijn er vele toeristen die hun kano’s meebrengen om daarna een route beginnen langs de prachtige kustlijn van Jávea. Voor de andere watersporten te kunnen beoefenen zoals het Surfen, Windsurfen of Paddle Surfen is het beter om naar het strand van Arenal te gaan.  Daar kun je ook kano’s, kajaks of scooters te huren.

Het is ook een van de favoriete baaien van degenen die met een pleziervaartuig gaan zeilen. Het kalme en kristalheldere water maakt het de perfecte plek elke twee dagen door te brengen.

Diensten op Cala Blanca

Als de zee toegankelijk is, door het weer, wordt het in Cala Blanca aangegeven met een groene vlag. Er zijn ook beperkte gratis parkeerplaatsen. Die bevinden zich op ongeveer 100 meter van de baai Cala Blanca. Vanaf de parking kan je vervolgens te voet naar de promenade gaan. Je kunt La Caleta ook met het openbaar vervoer bereiken, aangezien er een bushalte vlak bij de parkeerplaats is.

Op ongeveer 200 meter van het strand is er een strandbar met de naam La Caleta. Het is een klein strandbarretje, maar heeft wel een zoutwaterzwembad is, maar er is geen toezicht van een redder. Meer restaurants of winkels, dan moet je naar het dichtstbijzijnde Arenal strand gaan op zo’n 3 km.

Tip!

Zoals in de meeste stranden in Jávea, is waterschoeisel essentieel om in zee te gaan door het grind en kleine steentjes. Voor je eigen comfort kan je best je eigen ligstoelen en parasols meenemen om te zonnebaden. Op Cala Blanca is er geen toezicht van redders of reddingdienst.

Plaats

Het juiste adres van Cala Blanca is Paseo de L’Escala Ampuries, zie de route van B&B Casa Asombrosa naar Cala Blancaop Google Maps hieronder,

Hoe kom op Cala Blanca?

Uitkijkpunt

Mirador of het uitkijkpunt van Cala Blanca vindt je op deze pagina.

Deze video hieronder toont het uitzicht van Mirador Cala Blanca. 

Wil jij ook de nieuwtjes uit de Costa Blanca ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de gratis nieuwsbrief.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977