Logo Asombrosa
nl Dutch

Bezienswaardigheden Javea

JAVEA | COSTA BLANCA | ALICANTE

HOME | BEZIENSWAARDIGHEDEN

Uw droom

begint hier

Wat zijn de bezienswaardigheden in Jávea

Javea kan grofweg worden ingedeeld in drie gedeeltes. Het oude historisch dorp, de vissers- jachthaven en playa El Arenal. (het zandstrand, winkel en restaurant boulivars, toeritisch gebied).

Wandeling door het dorp:

Het oude historisch centrum ademt heden ten dage nog steeds een Middeleewse sfeer. Dit vanwege de smalle straatjes met hun huizen van ‘toca’ (een typische plaatselijke zandsteen) met witte facades, gotische ramen en kozijnen. De kerk ‘Iglesia de San Bartolomé’ gebouwd in gotische stijl, is in het oude centrum gelegen. De kerk wordt geflankeerd door de ene kant de gemeentelijke, dagelijkse markt (Mercadona Municipal de Abastos). En aan de andere kant het gemeentehuis (Ayuntamiento) een gebouw daterend uit de 18deeeuw en geronoveerd in de 20ste eeuw. Rondslenteren in de buurt en rond de kerk is een aanrader bij een bezoen aan Javea. In dit gedeelte bevinden zich ook allerlei lokale tapa bars en restaurants. Lees verder om meer bezienswaardigheden

Wandeling door het dorp, bezienswaardigheden in Javea, Alicante, Costa Blanca

Uitkijkpunten

Javea heeft verschillende zogenoemde ‘miradores’ het Spaanse woord voor uitzichtpunten, of bezienswaardigheden in Javea. Cap de la Nau is een mirador met een vuurtoren op een steile klif met mooi uitzichten op de naast ligende baaitjes. Cap de la Nau is vanuit Cada Asombrosa amper tien minuten rijden met de wagen. Of voor de sportievelingen ongeveer een vijfenveertig minuten stevig klimmen. Hij bevindt zich op de grens van de Golf van Valencia en die van Alicante. De punt op het Iberrisch schiereiland is het dichts gelegen bij Ibiza.

Bezienswaardigheden van Jávea

Een manier om Xàbia te leren kennen, is via zijn panoramische beelden. De uitzichten, vanuit verschillende punten van de gemeente geven een spectaculair uitzicht op het landschap, stranden, baaien, etc. De uitkijkpunten zijn een van de belangrijkste attracties en Xàbia (Jávea) heeft in totaal vijftien. De 15-scenario’s gelegen tussen de 25-km kustlijn die gemakkelijk toegankelijk is en zelfs te voet kan worden bezocht en de wonderen van deze gemeente nog beter kent.

Cap de Sant Antoni, Javea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa

Cap de Sant Antoni

Vanaf hier kunt u een groot deel van de baai van Jávea zien en het havengebied en de jachthaven van dichtbij bekijken. In dit gezichtspunt is er een vuurtoren, die ooit een uitkijktoren bleek te zijn. Deze vuurtoren bevindt zich op een klif met twee plantaardige micro-reserves, één op de noordklif en een andere op L’Illot de la Mona, aan de voet van de Kaap. De Cabo de San Antonio ligt tussen de gemeenten Jávea en Dénia en maakt deel uit van het natuurpark Montgó. Op dezelfde plaats is een vuurtoren, nog steeds in bedrijf, van tweede orde, daterend uit 1855 toen deze voor het eerst werd ingeschakeld. De hoogte van de vuurtoren boven zeeniveau is 175 meter.

Excursie naar de Montgó

Het Parque natural del Macizo del Montgó bevindt zich tussen Denia en Jávea. Zijn silhouet is het meest karakteristieke landschap van Jávea en behoort zeker tot de mooiste bezienswaardigheden van Javea. Maar ook al is het zo imposant, de top bereiken is gemakkelijker dan het lijkt. Deze excursie is goed te doen met kinderen boven de 8 jaar, want het einde van de route bestaat uit losse stenen en is moeilijk voor de kleintjes. Dus pas op dat je je niet bezeerd. De eenvoudigste route begint in Les Planes.
Als je op een heldere dag naar boven klimt, kun je Ibiza zien, dat zich op 90 kilometer afstand bevindt. De uitzichten zijn prachtig, en de inspanning is zeker de moeite waard.

Montgo, Javea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa

Séquia - Reuzenrad

Dit is 1 van top bezienswaardigheden van Jávea. Het is een groot kanaal gesneden en opgegraven op de toscar, die in de Romeinse tijd werd gebruikt om het binnendringen van zeewater mogelijk te maken en een zoutachtig gebied te vormen dat bekend staat als de Saladar. Door de eeuwen heen werd het reuzenrad ingebouwd, een mechanisme met een groot verticaal houten wiel bewogen door een dier. La Doria de la Noria ligt in het gebied dat bekend staat als Segundo Montañar of Montañar II. Maak de kustlijn van Xàbia voordat u de bereikt Cala Blanca o Caleta. Vanaf deze karakteristieke plek kunt u de zee, Cabo San Antonio en Cap Sant Martí zien of ook bekend als Cap Prim.

Els Molins

De molens in de buurt van les Plans. Dit is nog zo’n ander emblematisch scenario dat niet kan worden gemist. De eerste constructie was in de veertiende eeuw. Jaren later volgden nog tien torens, waarvan de overblijfselen nog steeds te zien zijn in iedere hoek van de kust. Vanuit dit gezichtspunt is er een geweldig zicht op Javea, evenals Cabo San Antonio en de stranden.  Hun functie was des tijds om tarwe te malen. Het zijn in totaal 11 windmolens gekenmerkt door hun cilindrische vorm. Ongeveer 7 meter hoog en een diameter van meer dan 6 meter. 

Els Molins, Jávea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa
strand Calets, Jávea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa

Caletes

Vanuit dit gezichtspunt zie je bijna de hele kustlijn Javea. Aan de ene kant zie je het gebied van de twee Montanyars en Cap de Sant Antoni en anderzijds de Cap Prim.
Dit gezichtspunt bevindt zich bovenaan wat ook bekend staat als de tweede Caleta. Om toegang te krijgen tot dit mooiste bezienswaardigheden van Javea kunt u met de auto of te voet. Te voet moet je door de gaten steken die in de rots zijn uitgehouwen, dus we verlaten het uitkijkpunt rechtsboven en passeren het strand. Het uitkijkpunt kan ook worden bereikt door de weg naar Cabo la Nao te volgen.

Cale l'Arenal

Cale Arenal strand het enige zandstrand in Javea. Volledig panorama met Montgó op de achtergrond. In dit gebied is er een grote archeologische vindplaats, uit de 1e eeuw voor Christus, bekend als de baden van de koningin en dat huisvestte een Romeinse viskwekerij. Deze nederzetting bevindt zich in de huidige Cala del Ministre, net achter de National Parador.
Dit gezichtspunt bevindt zich in het zuidelijke deel van het strand. Het is te voet bereikbaar via hetzelfde strand of met de auto langs de weg. De Montgó, de Cabo de San Antonio en het strand van Arena zijn de prachtige uitzichten die kunnen worden gewaardeerd.

Cale l'Arenal Javea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977