Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Bezienswaardigheden in Javea, Costa Blanca, Spanje

Bezienswaardigheden

Jávea kan grofweg worden ingedeeld in drie gedeeltes. Het oude historisch gedeelte, de vissers- en jachthaven en Playa del Arenal. Het oude historisch centrum adem je tot op vandaag nog steeds een middeleeuwse sfeer in. En dit vanwege die smalle straatjes met hun huizen van ‘Toca’. Dit is een typische plaatselijke zandsteen met witte facades, gotische ramen en kozijnen. De kerk ‘Iglesia de San Bartolomé’ gebouwd in gotische stijl, is eveneens in het oude centrum gelegen. De kerk wordt geflankeerd door de ene kant, de gemeentelijke, dagelijkse markt (Mercadona Municipal de Abastos). En aan de andere kant het gemeentehuis (Ayuntamiento) een gebouw daterend uit de 18de eeuw en gerenoveerd in de 20ste eeuw. Rondslenteren in de buurt en rond de kerk is een aanrader bij een bezoek aan historisch centrum van Jávea. Ook hier vind je allerlei lokale tapasbars en heerlijke restaurants.

Een manier om Jávea te leren kennen, is via zijn panoramische uitzichtpunten. De uitzichten, vanuit verschillende plaatsen van de Jávea, geven een spectaculair uitzicht op het landschap. De uitzichtpunten behoren bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Jávea, zo zijn er in totaal vijftien te bewonderen. De vijftien uitkijkpunten zijn allemaal gelegen langs de 25 km kustlijn die Jávea heeft. Allemaal zijn ze gemakkelijk toegankelijk en je kunt ze zelfs te voet bereiken. Zo kun je de wonderen van Jávea nog beter leren kennen.

Cap de Sant Antoni, Javea, Alicante, Costa Blanca, BnB Casa Asombrosa

De uitkijkpunten van Jávea

Jávea heeft verschillende zogenoemde ‘miradores’ het Spaanse woord voor uitkijkpunten. Cap de la Nau is een mirador met een vuurtoren op een steile klif. Je hebt daar prachtige uitzichten over heel Jávea. Cap de la Nau is vanuit B&B Casa Asombrosa amper tien minuten rijden met de wagen. Sportievelingen die toe voet willen gaan hebben ongeveer een half uurtje stevig klimmen. Hij bevindt zich op de grens van de Golf van Valencia en die van Alicante. De punt op het Iberisch schiereiland is dichtst gelegen bij het eiland Ibiza. Dat je bij helder weer in de verte ziet liggen. Dus zeker eens een uitstapje waard als je op vakantie bent in Jávea.

Cap de Sant Antoni

Vanaf hier kunt je de baai van Jávea helemaal zien samen met de jacht- en vissershaven. De vuurtoren die op Cap de Sant Antoni staat heeft vroeger nog als een uitkijktoren gediend. Dit om tijdig te kunnen verwittigen als de vijand eraan kwam van over de middellandse zee. Nu bevind de vuurtoren zich op een klif met twee plantaardige micro-reserves. 1 Op de noordklif en een andere op L’Illot de la Mona. Cabo de San Antonio ligt tussen Jávea en Dénia en maakt deel uit van het natuurpark Montgó. De vuurtoren ligt op 175 meter boven het zeeniveau. Cabo de San Antonio is ook de ideale plaats om met een drone een prachtige film te maken van de volledige baai van Jávea.

Parque Natural del Macizo del Montgó

Het Parque natural del Macizo del Montgó bevindt zich tussen Denia en Jávea. Zijn silhouet is het meest karakteristieke landschap van Jávea en behoort zeker tot 1 van de mooiste bezienswaardigheden. Maar ook al is het zo imposant, de top bereiken is gemakkelijker dan het lijkt. Deze excursie kunt je goed doen met kinderen boven de 8 jaar. Het einde van de route bestaat uit losse stenen en is nogal moeilijk voor de aller- kleintjes. Pas op dat je je niet bezeerd. De eenvoudigste route kunt je nemen in Les Planes.
Met helder weer kunt je eiland Ibiza zien. Dat op amper op 90 kilometer afstand ligt van de kust van Jávea. Eens je de top hebt bereikt word je beloond met een prachtig uitzicht. Je inspanning is zeker niet voor niets geweest.

Els Molins

De molens in de buurt van les Plans. Dit is nog zo’n ander emblematisch scenario dat niet kan worden gemist. De eerste constructie was al in de veertiende eeuw. Jaren later volgden nog tien van deze torens. De overblijfselen kunt je nog steeds zien in iedere hoek van de kustlijn van Jávea. Van dit uitkijkpunt is, heb je een  formidabel uitzicht op Jávea. Je kunt het bijna vergelijken met dat van Cabo San Antonio. Maar ook over de gehele skyline en stranden van Jávea.  Ook deze plaats behoort bij de mooiste bezienswaardigheden van Jávea. Hun functie van de molens was des tijds om tarwe te malen. In totaal zijn er 11 windmolens te bewonderen die elk gekenmerkt zijn door hun cilindrische vorm. Ze zijn een 7 meter hoog en een diameter van meer dan 6 meter. 

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977