Logo Asombrosa
nl Dutch

Benidorm

BENIDORM | HOTELS | APPARTEMENTEM | B&B

BENODORM | COSTA BLANCA | B&B

Uw droom

begint hier

Geschiedenis

De geschiedenis van Benidorm gaat terug naar ongeveer 3000 jaar voor het begin van onze jaartelling. Deze periode is de vroegste waarvan er bewijs gevonden is dat er hier mensen geleefd hebben. In de achtste eeuw na het begin van onze jaartelling veroverden de Moren een groot deel van het Iberisch schiereiland. Hierbij kwam ook het gebied dat we tegenwoordig kennen als de Costa Blanca in handen van de islamitische Moren. Wanneer dat exact gebeurd is daar is niemand zeker van. Nadat de Moren in de eerste helft van de dertiende eeuw dit deel van Spanje verlaten hadden transformeerde het dorpje in een bescheiden vissersplaats. In het jaar 1325 ontving Benidorm stadsrechten van Carta Pobla. Pas in en na de zeventiende eeuw nam het inwoneraantal weer toe.

Ligging

Benidorm is de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca, en ligt tussen Valencia en Alicante, beide steden met een internationale luchthaven. De stad is strategisch gelegen beschermd door bergen en is zuiderlijk georiënteerd. Vandaar het microklimaat met hoge temperaturen het hele jaar door. Benidorm heeft 71.000 inwoners en wordt bezocht door meer dan 3 miljoen toeristen per jaar!

Massatoerisme

Als er één stad is die symbool staat voor het massatoerisme in Spanje dan is het Benidorm wel. Dit is massatoerisme in de meest zuivere vorm die er te vinden is. Stratenblokken vol met appartementen en hotels, pensions en B&B lange drukke zandstranden. Voorzien van wandelboulevards vol souvenirwinkels, straten vol winkels waar men zich enkel en alleen op de winkelende toeristen richt. Natuurlijk mag een levendig uitgaansleven niet ontbreken. Inclusief in de zomermaanden groepen met hoofdzakelijk Britse toeristen die al halverwege de middag dronken door de straten zwalken. In en rondom Benidorm is er van alles aangebracht om de toeristen te vermaken. Onder andere bingopaleizen, pretparken, toeristentreintjes en winkelcentra. Als je echter komt om kennis te maken met Spanje zal je er best ervoor zorgen dat je Benidorm zoveel mogelijk ontloopt. Benidorm ligt dan wel in Spanje, er wordt echter meer Engels, Duits en Nederlands dan Spaans gesproken
Benidorm, massa toerisme, goudgeel zandstranden,
Costa Blanca, Benidorm, B&B, Hotels, appartementen

Sleutel tot succes

De belangrijkste succesfactor voor Benidorm als vakantiebestemming is natuurlijk het milde klimaat met veel zonuren. Vrij weinig regen en vrijwel het hele jaar door aangename temperaturen die prima bij een strandbestemming horen. Wat echter onderschat wordt is hoeveelheid invloed het masterplan had die in de jaren vijftig van de vorige eeuw bedacht is. Door gebruik te maken van veel hoogbouw en de manier waarop men dat bedacht heeft. Zo ontstond er een mogelijkheid om veel mensen op korte afstand van het strand te laten verblijven. Op deze wijze werd er dan een groot aantal hotelkamers, B&B en appartementen gecreëerd dat geheel of deels uitzicht op zee kreeg. Voor het vakantiegevoel zijn dat bepalende factoren.

Online tickets reserveren

Oude kasteel

Oude kasteel

Het oude kasteel, nu omgevormd in het “Balcon del Mediterraneo” biedt u een adembenemend panoramisch zicht op Benidorm. El Mirador del Castillo of ook wel Balcón del Mediterráneo genoemd is een van de meest karakteristieke punten van de stad. Deze rotsachtige plek bevindt zich in de oude stad die Playa de Poniente en Playa de Levante scheidt. Dit prachtige bouwwerk, met zijn witte stenen balustrade, is het symbool geworden van Benidorm. Een plek waar praktisch alle toeristen die de stad bezoeken naartoe gaan. Het bezoek aan dit uitzichtpunt is zowel overdag als ’s nachts prachtig. Overdag om een ​​oneindig zicht op de zee en het indrukwekkende uitzicht op de skyline van Benidorm. Bij het vallen van de avond dan weer is dan de verlichte stad is ook een spektakel.

Benidorm, dag trip, BnB Casa Asombrosa
Costa Blanca, Benidorm, Strand, zonsondergang, rode lucht, vogels, overnachten B&B, hotels

Stranden

Haar ruime stranden van fijn en goudkleurig zand worden herkend als één van de beste van Europa. De twee meest gekende stranden liggen in het volle centrum. Het strand van “Levante” waar altijd wel wat te beleven valt is heel beroemd onder de toeristen. Strand “Poniente”, het andere strand, is een sfeervol en rustig strand. Het turquoise zeewater heeft zo goed als het hele jaar door een aangename temperatuur.

Puerto de Benidorm

Naast de beroemde hoge-kwaliteitsstranden, vindt u er ook een kleine haven waar er vele watersporten kunnen beoefend worden. Deze haven, gelegen in het Poniente strand in Benidorm, is afkomstig van een bron die ooit afgemeerd in de vissersvloot. Vandaag de dag heeft een uitstekende zeilen club die is gevestigd in een gebouw met twee verdiepingen en een grote vloot van schepen afgemeerd in de wetlands. Key locatie in de Middellandse Zee, zeilschool heeft geprofiteerd van de beschutting van de golfbreker en de nabijheid van hun eiland, “L’Illa”.

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977