nl Dutch

Aqualandia

AQUALANDIA | BENIDORM | ALICANTE | OVERNACHTEN | B&B

AQUALANDIA | BENIDORM | ALICANTE | COSTA BLANCA

Uw droomvakantie begint hier

Aqualandiae

Dit park bevindt zich op de heuvel van Rincon de Loix naast het park Mundomar. Het is een waterpark met verschillende zwembaden, glijbanen en rapidos. Voor alle waterglijbanen geldt dat je groter moet zijn dan 1,20m, maar er zijn veel attracties en baden voor de kinderen. Voor de zonnekloppers heb je mooie weiden met panoramisch zicht over heel Benidorm. Het waterpark is het grootste van heel Spanje en één van de beste waterparken ter wereld. Het water in het park is gefilterd zeewater, maar hier merk je zeer weinig van.

Aqualandia, Waterpark, pretpark, Costa-Blanca, Casa-Asombrosa

Ideale uitstap

De ideale uitstap met kinderen bij warm weer blijft Aqualandia. Je kan je tickets best online boeken dan ben je goedkoper af dan aan de kassa! Een aanrader is om er zeer stipt op tijd te gaan en meteen de attracties te doen die je graag wilde doen. De wachtrijen kunnen een uurtje later zo lang zijn dat je geen zin meer hebt. In Aqualandia heb je vooraan een kiosk waar je uw te besteden geld op de chip van een rubberen bandje kan plaatsen. Het bandje is volledig gratis en op het einde van de dag krijg je al het geld dat niet gespendeerd is gewoon terug! Een superhandig systeem waardoor we geen waardevolle zaken meer bij hadden om te bewaken.

Tafeltjes en schaduw

Als je in Aqualandia binnenkomt dan moet je meteen een plaats zoeken om je spullen neer te leggen. Rond het grote zwembad zijn tafeltjes in de schaduw evenals rond het kinderzwembad. Er staan duizenden ligstoelen, maar hier moet je voor bij betalen! Na het inpalmen van een tafeltje en het insmeren tegen de zon kan de pret beginnen! Er zijn een twintigtal glijbanen en een aantal zwembaden. De attractie, Cyclon is wauw maar de vereiste is wel dat je minstens met 4 personen moet zijn.

Aqualandia

Rapidos

Een heel leuke attractie is de “Rapidos”.  Na enkele minuten aanschuiven krijg je een opblaasbare band waarmee je een heuvel naar boven moet wandelen. Bovenaan moet je in de band gaan zitten en u door de stroming door een lange reeks korte glijbanen en zwembaden laten leiden. Er is niets leuker dan een zwembad in te glijden en een kettingreactie te veroorzaken. Waardoor er aan de andere kant iemand eruit wordt geduwd op de volgende glijbaan. Een bijzonder grappige attractie waar je wel gedwongen wordt tot interactie met de andere gebruikers. 

Aqualandia, Rapidos

De Kids

Jonge kinderen amuseren zich zeker en vast rot in het waterpark. Er zijn naast het gewone golfslagbad nog twee grote zwembaden specifiek voor de kleinste kinderen. Zwembaden vol met leuke mini-glijbanen en fonteintjes. Ook leuk vond ik de drijvende vlotjes in de vorm van jetski’s. Kinderen komen hier niets te kort! Maar de vraag blijft! Als je enkel heel kleine kinderen hebt loont het dan werkelijk de moeite om naar Aqualandia te gaan?

TIPS

  • Zeker meenemen: Zonnecrème, flessen water, handdoeken, (eventueel lunchpakket), flip-flops of Crocs.
  • Verder niet te veel meenemen!
  • Als je volpension zit, kunnen sommige hotels een lunchpakket meegeven als je het daags op voorhand besteld.
  • Neem zeker het bandje om uw geld op te zetten. Je kan met dat bandje overal in het park betalen.
  • Doe niet je mooiste en duurste badkleding aan de glijbanen en het zilte water beschadigen het.
  • Zorg dat je meteen na het binnen komen een tafeltje en stoelen inneemt want ze zijn snel allemaal bezet.

CONTACT:
website : www.aqualandia.net
email : aqualandia@aqualandia.net
telefoon : (+34) 965 860 100

ADRES :
Avenida Marsella, 03503 Benidorm

BNB CASA ASOMBROSA

Adres:
Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 648 787 299