Logo Asombrosa
nl Dutch

Altea

BnB ALTEA | BnB ALICANTE | BnB COSTA BLANCA

ALTEA | ALICANTE | COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Geschiedenis Altea

De naam Altea is afkomstig uit de Grieks ‘Altahia’ , wat betekent “ik genees”. Gelegen naast de rivier Algar (wat “de gezondheidsrivier” betekent) heeft Altea vele volkeren zien gaan en komen. Zoals de Iberieërs, Feniciërs, Moslims, Grieken en Romeinen die allen hun invloed hebben achtergelaten. Tijdens de laatste fase van de islamitische heerschappij behoorde Altea tot de ‘Taifa van Denia’. In 1244 werd Altea ingelijfd door Jaime de 1ste van Aragón waarmee een einde komt aan de Moorse overheersing. In 1705 werd tijdens de Spaanse Successieoorlog het gebied aangevallen en bezet door een Engels-Nederlands eskader. Die Aartshertog Karel van Oostenrijk, troonpretendent van de Spaanse Kroon, te hulp schoten.

Geschiedenis Altea, Alicante, Costa Blanca

Ligging

Het stadje Altea is gelegen aan de kust in de provincie Alicante. Vanwege het lekkere mediterrane klimaat, de mooie stranden en het karakteristieke centrum is deze plek erg populair om op vakantie te gaan.Eenmaal je in Altea bent aangekomen is het eventjes kijken waar je naartoe wilt. Want hier ligt de oude binnenstad niet langs de kust maar op een heuvel. Waardoor de Virgin del Consuelokerk met haar blauwe koepels uittorent boven de stad.

Casco Antiguo

Wil je de oude binnenstad bezoeken zal door vrij nauwe straatjes naar boven moeten rijden. Parkeren kan dan ook het best aan de randen van de binnenstad in enkele parkeergarages. Je moet dan echter wel een stukje omhoog lopen voordat je mag genieten van het prachtige plein bij de kerk Nuestra Señora del Consuelo. Eens je boven bent wordt je onmiddellijk beloond met een  indrukwekkende uitzicht op Altea en de Middellandse Zee. Behalve het plein vallen hier ook de straatjes op met de vele witte huisjes. Deze straten stammen uit de tijd dat de moren hier de scepter zwaaiden en veel huizen zijn nog redelijk in de oorspronkelijke staat. Een wandeling door de met kiezels ingelegde wandelpaden en trappen is zeker de moeite waard. Een aantal kunstgaleries maken het plaatje compleet.

Casco Antiguo Altea, Alicante, Costa Blanca
Massa toerisme Altea, Alicante, Costa Blanca

Massa toerisme

Het nieuwe Altea, het deel dat langs de kust ligt, lijkt vooral in de eerste jaren van het ontstaan van het massatoerisme in Spanje ontstaan te zijn. Veel op elkaar lijkende appartementengebouwen in verre van aantrekkelijke straten zijn kenmerkend voor dit deel van Altea. Zelfs de boulevard, die voor een groot deel door een weg van het strand en de zee gescheiden is. Wie weinig eisen stelt zal het hier prima naar zijn of haar zin hebben, maar voor de verwende toerist heeft Altea simpelweg te weinig te bieden.

Online tickets reserveren

Señora Del Consuelo

Deze parochiekerk met haar twee bijzondere koepels is het beeld geworden van Altea. De kerk wordt ook wel Iglesia de Arriba, oftewel de hooggelegen kerk, genoemd. De kerk is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw en heeft twee karakteristieke blauwe koepels met witte versieringen. Vanaf het kerkplein heb je tevens ook prachtig uitzicht over de moderne stad en de zee.

Iglesia De Nuestra, Señora Del Consuelo Altea, Alicante, Costa Blanca
Iglesia Ortodoxa Rusa Altea, Alicante, Costa Blanca

Iglesia Ortodoxa Rusa

Deze kerk is iets buiten het centrum van Altea te vinden. Het is de eerste Russisch-orthodoxe kerk gebouwd in Spanje. Een Russische miljardair wilde een exacte kopie van een Russisch-orthodoxe kerk uit de zeventiende eeuw. Er werden hout en andere materialen uit het Oeral-gebergte gebruikt en de kerk is zelfs gemaakt door Russische arbeiders.

Torres

Naast de kerk vind je twee oude torens, namelijk de Torre de la Galera en de Torre de Bellaguerda. Deze torens hebben het predicaat ‘cultureel belang’ gekregen en werden gebouwd in de tweede helft van de 16e eeuw. Ze dienden als kustwachttorens.

Torres Altea, Alicante, Costa Blanca
jachthaven Altea, Alicante, Costa Blanca

Jachthaven Altea

Breng zeker ook een bezoekje aan de haven van Altea – Puerto Campomanes. Hier bewonder je de chique jachten die liggen aangemeerd. Ook zijn er gezellige barretjes en restaurants te vinden. Het plan is om in de toekomst de haven nog een heel stuk te gaan vergroten.

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977