Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK

Altea

Geschiedenis Van Altea

De naam Altea is afkomstig uit de Grieks ‘Altahia’ , wat betekent “ik genees”. De stad Altea ligt naast de rivier Algar. Door de eeuwen heen heeft Altea vele verschillende volkeren zien gaan en komen. Zo waren hier de Iberiërs maar ook de Feniciërs, Moslims, Grieken en Romeinen. Ieder van hen hebben hun stempel gedrukt in het typische stad Altea. De laatste was de Islamitische heerschappij en toen behoorde Altea tot de ‘Taifa van Denia’. In 1244 werd Altea ingelijfd door Jaime de 1ste van Aragón waarmee een einde komt aan de Moorse overheersing. In 1705 dan weer werd er tijdens de Spaanse Successieoorlog het gebied aangevallen en bezet door een Engels-Nederlands eskader. Die op hun beurt Aartshertog Karel van Oostenrijk, troonpretendent van de Spaanse Kroon, te hulp schoten.

Casco Antiguo Altea, Alicante, Costa Blanca

De Ligging

Badstad Altea ligt aan de Middellandse Zee in de provincie Alicante. Vanwege het mediterraanse klimaat, de jachthaven, de wandelpromenade en het karakteristieke centrum is deze plek heel het jaar door erg populair. Eens je in stad Altea bent aangekomen is het eventjes kijken waar je naartoe wilt. Want de oude historische binnenstad ligt op een heuvel meer in het binnenland. De Virgin del Consuelo kerk, het groot aantrekkingspunt van Altea, met haar blauwe koepels zie je van overal in de stad Altea.

Casco Antiguo

Als je de oude historische stad Altea wil bezoeken kan je van beneden uit te voet naar boven de heuvel beklimmen. Je zult dan via de kleine smalle straatjes zo de top van de heuvel bereiken waar de kerk Nuestra Señora del Consuelo staat op het Binnenplein. Maar je kunt er ook voor kiezen om met je wagen rond Altea te rijden en een plaats zoeken op een van de parkings. Je bent dan al boven op de heuvel en moet je niet die hele klim doen. Eens je in het oud historisch centrum bent aangekomen zult je onmiddellijk beloond worden met indrukwekkende uitzichten op de stad Altea en zijn omgeving. Behalve het plein waar de kerk Nuestra Señora del Consuelo ook staat vallen ook vooral de typische autovrije straatjes op met de vele authentieke witte huisjes. De smalle straatjes dateren nog uit de tijd dat de Moren hier de scepter zwaaide. De witte huisjes die je in de oude historische stad Altea ziet zijn ook nog uit die periode. Tijdens je wandeling in het oude centrum komt je ook een aantal kunstgaleries tegen die het plaatje dan compleet maken.

Kerk Señora Del Consuelo

Deze parochiekerk met haar twee bijzondere blauwe koepels is het toonbeeld geworden van de stad Altea. De kerk Nuestra Señora del Consuelo wordt ook wel Iglesia de Arriba, met andere woorden de hooggelegen kerk, genoemd. De parochiekerk is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw en heeft twee karakteristieke blauwe koepels met witte versieringen. Vanaf het kerkplein heb je bovendien ook prachtig uitzicht over de nieuwe stad Altea en de omgeving.

Massa toerisme

Het nieuwe gedeelte van de stad Altea is het deel dat langs de Middellandse Zee ligt. Dit gedeelte is gebouwd geweest in de eerste jaren dat het massatoerisme aan de Costa Blanca een explosie kende. Veel op elkaar lijkende appartementengebouwen zijn kenmerkend voor dit deel van de stad Altea. Wie weinig eisen stelt aan cultuur zal het hier prima naar zijn zin hebben. Maar voor wie cultuur hoog in de vaandel heeft zal in de nieuwe stad zich snel vervelen. Op wandelafstand van het wandelboulevard vind je dan ook de kleine jachthaven.

Overnachten Altea

Als je een verblijf wil, niet onmiddellijk in het centrum van Altea, kunt je er voor kiezen te verblijven bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtige omgeving van de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977