Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Sightseeing Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Alicante

Tappas eten in Alicante

Als citytrip is Alicante niet zo gewild bij het grote publiek. De meeste toeristen landen op de luchthaven van Alicante en reizen dan onmiddellijk voort naar hun geliefde badplaats. Maar in Alicante kunt je nog tapas consumeren zoals de echte Spanjaarden dat doen. Je zit er aan de toog, je besteld een biertje of een wijntje en een tapa(tje). Dus niet zoals dat in de meest toeristische plaatsen aan de Costa Blanca aan een tafeltje. Tapas eet je dus aan de toog, die het aan een tafeltje eten, dat zijn de toeristen! Je zult ook merken dat de prijzen hier beduidend lager zijn dan in andere toeristische steden zoals Barcelona bijvoorbeeld. Over de gehele stad Alicante is er enorme keuze aan tapas bars. Maar eet tapas op de juiste manier en zoals de echte Spanjaard, eet de tapas aan de toog.

De Wijk Santa Barbara.

Vanaf de wijk Santa Barbara kunt je de 166 meter hoge heuvel Monte Benacantil opgaan. Via een wandelroute langs de oude vestingmuren heb je bij regelmaat verrassende mooie uitzichten. Eens je boven bent je bij het kasteel Santa Barbara. (Castillo de Santa Bárbara) gaat er een andere wereld open. Het kasteelcomplex is opgebouwd die uit elementen van verschillende tijdperken. Van de overblijfselen die er nu nog staan zijn de oudste elementen uit de 11de, 12de en 13de eeuw. Een groot deel van het kasteel is pas na de middeleeuwen toegevoegd. Castillo de Santa Bárbara is groot toeristische trekpleisters en vrij toegankelijk voor het publiek. 

Casco Antiguo

Tussen de Rambla en Monte Benacantil vind je het gebied Casco Antiguo. Als je hier rondloopt, zul je de meest variabele bezienswaardigheden van Alicante tegenkomen. Het gemeentehuis op Place de l’Ajuntament en kerk Basilliica de Sante Maria zijn zowat de voornaamste. Als je wat ronddwaalt in de straatjes zal je versteld staan wat hier allemaal te beleven valt. Ieder van de straatjes en steegjes hebben hun eigen karaktervolle uitstraling.

Barrio de Santa Cruz

Barrio de Santa Cruz of ook wel El Barrio genoemd door de lokale bevolking. Als je het stadscentrum verlaat richting Monte Benacantil komt in de wijk Barrio de Santa Cruz. Je zult zien, dit is nog een echte volkswijk waar het stadsleven plots kilometers ver lijkt te zijn. De renovaties van de laatste jaren hebben gelukkig niets veranderd aan deze wel authentieke wijk. Het lijkt echt of de tijd is hier blijven stilstaan verschillende jaren geleden. Niet veel toeristen kiezen voor deze wijk met zijn vele trappen en balkonnetjes. Het zijn vooral die trappen die door de locals gebruikt maken en ervoor zorgen dat ze snel door De Wijk kunnen gaan. Geef de bewoners een vriendelijke glimlach, het zijn zij tenslotte die deze wijk zo uniek maken.

Overnachten Alicante

Je kunt er voor kiezen te overnachten bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de prachtige stad Alicante. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Wil jij ook de nieuwtjes uit de Costa Blanca ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan snel in op de gratis nieuwsbrief.

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977