Logo Asombrosa
nl Dutch

Alicante

ALICANTE – BnB Costa Blanca

BnB ALICANTE | COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Explanada España Alicante, Costa Blanca

Explanada España Alicante

Oorspronkelijk was de naam Paseo de los Martires het is pas na de burgeroorlog dat de naam is veranderd in Explanada España. Begin jaren negentig werd de 600 meter lange wandelboulevard dan volledig gerenoveerd. Toen werd deze voorzien van zijn kenmerkend bestrating in golfpatroon gelegde mozaïeksteentjes. Deze verdeeld de promenade in 3 delen met palmbomen. Het middelste pad is voorzien van verschilde kraampjes waar je allerhande souvenirs kan kopen. 

Santa Barbara.

Op de 166 meter hoge heuvel Monte Benacantil.  Via een wandelroute langs de oude vestingmuren heb je regelmatig verrassende mooie uitzichten. Helemaal bovenaan bevindt zich het kasteel Santa Barbara. (Castillo de Santa Bárbara). Het kasteelcomplex is opgebouwd uit elementen die uit verschillende jaren stammen. Van de overblijfselen die er nu nog staan stammen de oudste uit de 11de, 12de en 13de eeuw. Een groot deel van het kasteel is pas na de middeleeuwen toegevoegd. Castillo de Santa Bárbara is groot toeristische trekpleiters en vrij toegankelijk voor het publiek. 

Santa Bárbara Alicante, Costa Blanca

Casco Antiguo

Tussen de Rambla en Monte Benacantil bevindt zich het gebied Casco Antiguo. Als je hier rondloopt zal je de meest variabele bezienswaardigheden van Alicante tegenkomen. Het gemeentehuis op Place de l’Ajuntament en kerk Basilliica de Sante Maria zijn zowat de voornaamste. Dwaal wat rond in de straatjes en je zal versteld staan wat hier allemaal te bezichtigen valt. Veel van die straatjes en steegjes hebben hun eigen karakterieel uitstraling.

Barrio de Santa Cruz

Ook wel El Barrio genoemd door de lokale bevolking. Deze wijk begint wanneer je het stadscentrum verlaat richting Monte Benacantil. Santa Cruz is nog een echte volkswijk waar het stadsleven plots kilometers ver lijkt te zijn. De renovaties van de laatste jaren hebben gelukkig niets veranderd aan deze wel authentieke wijk. Het lijkt echt of de tijd is hier blijven stilstaan verschillende decennia geleden. Niet veel toeristen kiezen voor deze wijk met zijn vele trappen en balkonnetjes. Het zijn vooral die trappen die door de locals gebruikt maken en er voor zorgen dat ze snel door de wijk kunnen gaan. Geef de bewoners een vriendelijke glimlach het zijn zij tenslotte die deze wijk zo uniek maken.

Barrio de Santa Cruz Alicante, Costa Blanca

Calle de Golfin

Als je echt speciale graffiti wil zien moet je zeker langs dit straatje wandelen. Het is een graffiti van Spaanse poëtische teksten. Voor de meeste onder ons als ons Spaans niet goed genoeg zijn om de teksten allemaal te begrijpen. Maar het zal in ieder geval veel indruk op u maken want het totale plaatje is echt indrukwekkend.

In Alicante worden tapas nog geconsumeerd zoals de echte Spanjaarden dat doen. Aan de toog met een biertje of een wijntje. Niet zoals in de meest toeristische plaatsen aan de Costa Blanca aan een tafeltje. Neen tapas worden aan de toog opgegeten aan een tafeltje dat is voor de toeristen! Je zal ook merken dat de prijzen hier beduidend lager zijn dan in andere toeristische steden zoals Barcelona bijvoorbeeld. Het is hier niet zo uitzonderlijk dat je voor amper 2 euro een biertje met een tapas krijgt. Over de gehele stad is er enorme keuze aan tapas bars. Ga ervoor zoals de echte Spanjaard aan de toog.

Tapas in Alicante, Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977