Logo Asombrosa
nl Dutch

Vakantie najaar of Herfstvakantie Costa Blanca

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN || ONTSTRESSEN

Uw droom

begint hier

Een blog vol zonneschijn

De Costa Blanca biedt verborgen schatten tussen de vele heuvels en bergen. Waardoor kan worden gereisd doormiddel van verschillende wandelpaden die we niet kunnen missen. Deze zijn ideaal om het te ontdekken tijdens je vakantie najaar of uw herfstvakantie.

Waarom de herfst het beste seizoen is om de Costa Blanca te bezoeken.

Op 23 september is het officieel herfst. Zo ook in Spanje en dat moet gevierd worden. Voorbij zijn die drukke en overvolle stranden, voorbij zijn de drukke restaurants en weg met de extreem warme temperaturen. Welkom najaar vakantie, welkom herfstvakantie. Het jaargetijde dat voor veel Costa Blanca bezoekers 1 van de beste momenten van het jaar is om het land te bezoeken. Tijd van het jaar om nog lekker na te genieten van de Spaanse zomer. Lekker wandelen langs het strand of in de natuur. Over het algemeen is de najaar vakantie een betere tijd om de Costa Blanca te bezoeken. Voor veel Spaanse liefhebbers is de herfst dan ook een van de mooiste tijden om het land te bezoeken. Er zijn echter nog meer redenen waarom de herfst gewoon een van de beste tijden van het jaar is.

De herfstkleuren

Costa Blanca is bezaaid met bossen en grote stukken natuur en wat is er mooier dan de bladeren van de bomen die van kleur veranderen naar licht en daarna donkerbruin. Grond is bezaaid met reeds gevallen bladeren en het wandelen door deze bossen en prachtige natuur is een genot voor de zintuigen. Diegene die fan zijn van de fotografie is deze tijd van het jaar geweldig en kunnen er uitstekende foto’s gemaakt worden. Een workshop fotografie kan je volgen bij Etienne van BnB Casa Asombrosa. Voor de de mooiste wandelingen  kan je onze blog raadplegen, waar men kan genieten van de kleuren en geuren van de natuur.

Herfstkeuren
Wijnoogst, prettige natuur, Jaló, valei, Alicante, Costa Blanca

Wijnoogst

September is de maand dat de druiven geplukt worden. Die later gebruikt worden voor het maken van de beroemde Spaanse wijnen en Cava’s. Of het plukken van deze druiven nu handmatig gebeurt zoals bij de kleinere bodega’s. Of met grote machines zoals bij de grote bodega’s. Het blijft een spektakel om te zien hoe men hard werkt om de druiven te plukken. Als je er zin in hebt kun je ongetwijfeld ergens wel meedoen met het plukken van de druiven. Of kijken hoe het proces van wijn maken is. Het bekentste gebied waar je moet zijn voor de druivenoogst Jálon. Ook hier is het weer zo dat er op veel meer plaatsen druiven geplukt worden.

Er kan volop gewandeld worden in Spanje en de vele natuurparken en duizenden wandelpaden zijn zeker in de herfst mooi om te bewandelen. Het weer is meestal nog aangenaam warm en in de ochtend- en avonduren is het aangenaam fris tot soms zelfs koud. In de wandelgebieden is het over het algemeen veel rustiger dan tijdens de drukke zomers en daardoor ervaar je de natuur uiteraard veel beter.

 

Tips, hoeveel stappen per dag moet ik doen
Moren en Christenen , feesten Costa Blanca

Als wandelen niet zo jouw ding is kun je er altijd nog voor kiezen om naar een van de culturele hoogtepunten te gaan. Over het algemeen is het overal veel rustiger dan in de drukke zomermaanden. Waardoor wachttijden minder lang en meestal ook prijzen lager zijn. Het bezoeken van een monument is dan ook veel rustiger. Zonder dat er honderden toeristen om je heen lopen om zich te verdringen om foto’s te maken.

En wat te denken van de gastronomie aan de Costa Blanca? Iets wat natuurlijk niet alleen in de herfst lekker is maar eigenlijk het hele jaar door. In de herfst lijkt het echter wel of het eten anders smaakt. Je kan dan genieten van paddenstoelen, kastanjes en nog veel meer lekkers. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Spaanse keuken. En kijk verder dan de typische tapas, pinchos, calamares en paella. Spanje is niet voor niets een land met veel Michelin restaurants en enkele topkoks. Men weet wat goed eten is aan de Costa Blanca. Het lijkt wel of men in herfst soms lekkerder eet dan gedurende de warme zomermaanden. Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen in de herfst, maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen.

Persoonlijke service

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977