Logo Asombrosa
nl Dutch

Hoe reis je het best met het EU COVID-certificaat Naar Alicante of Valencia.

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN || ONTSTRESSEN

Uw droom

begint hier

Vliegreis en tijd
De Costa Blanca is het makkelijkst te bereiken per vliegtuig zeker nu vanaf 1 juli met het EU COVID-certificaat. Of je kunt zelf naar uw bestemming rijden, maar het is een lange route. Een route waarbij u in Frankrijk en ook nog een stukje in Spanje op wegen tol betaalt.

Reistijd
De vlucht van Brussel, Antwerpen of Eindhoven naar de luchthaven van Valencia of luchthaven Alicante duurt zo’n 2,5 uur. Wanneer u met de auto naar de Costa Blanca afreist kunt u daar het beste 2 dagen voor uittrekken. Hou er rekening mee dat ik de maanden juli en augustus het druk is op de Franse autowegen. Als je toch zou kiezen voor in de drukke zomermaanden de trip met de wagen te doen raden we je aan om s’ nachts te rijden, de afstand bedraagt ongeveer 1850 km.

 

Vliegveld

Wanneer u naar Jávea, Moraira of Benissa gaat, kunt je kiezen voor de luchthavens Valencia of Alicante. Het is dan beide luchthavens ongeveer even ver rijden naar je bestemming. Valencia Airport ligt ongeveer 8 km ten westen van de stad. Bij aankomst kunt u direct een auto huren. Het vliegveld heeft weinig bars of winkels. Wanneer u aan de zuidelijke Costa Blanca verblijft is het vliegveld van Alicante de beste optie. Alicante verwerkt jaarlijks meer passagiers dan Valencia en u vindt op dit vliegveld een groter aanbod aan winkels en restaurants. Ook hier kunt u meteen een auto huren. Je kunt e ook de keuze maken om uw heenreis naar de luchthaven van Valencia te doen en terugkeren via de luchthaven van Alicante of net andersom. Als je een wagen huurt kun je zowel de wagen binnenbrengen op beide luchthavens, je moet het wel vooraf aangeven.

Luchthaven Alicante en Valancia
EU-COVIDCERTIFICAAT hoe reis je nu

EU COVID-CERTIFICAAT

Eindelijk, de EU hebben het voor elkaar gekregen, ze zijn het eindelijk met elkaar eens geworden dat vanaf 1 juli het digitale EU COVID-certificaat in alle 27 landen in gebruik kan worden genomen het is nu definitief. Hierdoor kan man eindelijk vanaf 1 juli 2021 vrijreizen binnen de Europese Unie, het wordt in ieder geval makkelijker gemaakt. Zeker voor personen die al twee weken volledig gevaccineerd zijn mogen geheel vrij reizen. Alle informatie vindt bij Digitaal coronacertificaat of lees het artikel op Beleef Spanje.

Vluchten

Met Tui, Ryanair, Veuling of Transavia kunt je rechtstreeks van Brussel rechtstreeks naar de luchthavens van Valencia of Alicante vliegen. Ook vanaf Antwerpen, – Deurne, Oostende en Charleroi kun je  rechtstreeks naar Alicante Airport vliegen. Vanaf Eindhoven kunt je een rechtstreekse vlucht naar Alicante boeken met Transavia of Ryanair.

 

luchthaven, Ibiza, Alicante, Valencia
Luchthavens,Bagage, Alicante. Valencia

Reisdocumenten

Wanneer u op vakantie gaat naar de Costa Blanca dient u te beschikken over een geldig paspoort of identiteitskaart en vergeet vooral uw EU COVID-certificaat niet. Wanneer u met de auto reist dient u behalve over een geldig rijbewijs bovendien te beschikken over een geldig kentekenbewijs en wanneer uw auto ouder is dan vier jaar een geldig keuringsbewijs. Vergeet vooral uw EU COVID-certificaat niet.

Bagage
De regels ten aanzien van bagage verschillen per vliegmaatschappij. U kunt dus het beste bij de betreffende maatschappij nagaan hoeveel (hand)bagage u mag meenemen. Controleert u dit goed, want bij te zware koffers, wacht u een flinke toeslag.

Jávea met de wagen

Jávea ligt over de weg ongeveer 1850 kilometer van Antwerpen. Een deel van de mensen kiest ervoor om deze afstand met de auto af te leggen, vergeet de tolwegen niet mee te rekenen, vooral Frankrijk is best prijzig. Het voordeel is dat je ook daar over je eigen auto beschikt. De meeste die voor deze optie kiezen is omdat de vliegtickets in het hoogseizoen best aan de hoge kant kunnen zijn. Als je dan met een familie van 2 ouders plus 2 kinderen zit je al snel boven de 1.000-€ voor je tickets alleen. 

Met de Wagen
Pijnstillers, bij zonnesteek

Naar Jávea met het vliegtuig.

Jávea heeft zelf geen (eigen internationaal) vliegveld. Alicante Airport (El Altet) ligt op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Jávea. De noordelijker gelegen luchthaven van Valencia ligt ook op ongeveer 100 kilometer van Jávea. Op beide luchthavens vliegen meerdere luchtvaart- maatschappijen. Een retourticket naar de Costa Blanca is het goedkoopste als je deze tijdig boekt. Zeker voor de schoolvakanties kunnen de tarieven voor vertrek op een zaterdag snel oplopen.

Vanaf het vliegveld naar Jávea

Er zijn verschillende goede opties om vanaf de internationale luchthavens van Alicante of Valencia naar Jávea te reizen:

  1. Met de taxi
  2. Een huurauto
  3. Openbaar vervoer

 

Taxi
Als je met de taxi gaat dan moet je rekenen op een prijs voor een enkele rit die gemiddeld tussen de 125 en 150 euro ligt. Illegale taxi’s kun je iets goedkoper reserveren, maar deze worden op de luchthavens zoveel mogelijk geweerd

Auto huren

Een auto huren kan prima, we bevelen bewust geen maatschappij aan er is gewoon teveel keuze. Op wat moet je letten als je een wagen huurt op 1 van de luchthavens:

1.       Dat de prijs All-in is.
– Geen bijkomende verzekeringen
– Onbeperkte kilometers
– Vraag naar het vrijgesteld bedrag bij ongeval, daar zit bij de meeste goedkope het addertje onder het gras.
– Dat je daarna niet verplicht bent nog een volle tank brandstof moet bijbetalen!
– Hoeveel het kost als je de wagen binnen doet op een ander plaats.

2.     Kijk de wagen altijd goed na op schade. Meestal worden de wagens afgeleverd op de luchthaven op een donkere plaats waar moeilijk de krassen in de lak te zien zijn. Gebruik het flitslichtje van je smartphone om de wagen goed te controleren.

3.      Controleer ook goed de binnenruimte van de wagen zoals de zetels dat er geen vlekken op zijn.

Openbaar vervoer.
Voor onze gasten die eventueel met het openbaar vervoer tot bij ons willen komen stippelen we voor hen de route uit. In Jávea zelf pikken we ze dan op met de wagen tot aan het appartement of onze Bed and Breakfast.

Openbaar vervoer

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977