Logo Asombrosa
nl Dutch

Fotobewerking Apps voor je smartphone

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

NEEM EENS TIJD VOOR JEZELF

Uw droom

begint hier

13 Fotobewerking Apps

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ikzelf als fotograaf geen fan ben van die Apps waar je foto’s mee kan nabewerken. Maar ieder zijn keus en ik weet dat er veel en populair zijn. Dus ik ben op zoek gegaan en geprobeerd te vinden wat zoal de meest gebruikte Apps zijn en ik heb er 13 gevonden voor jullie. Eenmaal de foto’s zijn genomen, kan je die puur natuur laten, of je kan ze wat nabewerken.
Er zijn verschillende Apps, die uw horizon recht zetten of u afbeelding een beetje bijknipt. Andere Apps kan je dan weer andere bewerkingen, er altijd wel een App te vinden boor een bepaalde bewerking. Tegenwoordig komt er haast geen foto meer online die niet in meer of mindere mate is bewerkt. Dankzij de vele Apps is het dan ook super simpel om foto’s te bewerken

1. Snapseed

Ook Snapseed beschikt over de mogelijkheid om je foto’s manueel te bewerken én heeft filters. Het voordeel van deze app is dat je ook kan retoucheren. Zo kan je storende elementen uit een foto verwijderen en wegwerken.

Je kan Snapseed downloaden:
iPhone.         Android

Snapseed App, Fotobewerking Apps

2. Unfold

Met Unfold kan je je foto’s niet bewerken, maar je kan ze wel in een mooie of leuke layout plaatsen. Ideaal als je je foto’s op social media wil plaatsen, denk maar aan een Instagram Story of Facebook post.

Je kan Unfold downloaden:
iPhone.         Android

3. TouchRetouch

Met de TouchRetouch app kan je op een snelle en gemakkelijke manier ongewenste objecten van je foto verwijderen. Eenvoudig elektriciteitskabels, vlekken of andere storende elementen wissen van je foto. Een app die ik kan aanbevelen voor je fotobewerking.

Je kan TouchRetouch downloaden:
iPhone        Android

TouchRetouch App, Fotobewerking Apps
WordSwag App, Fotobewerking Apps

4. Word Swag

Met Word Swag kan je op een leuke en eenvoudige manier tekst plaatsen over je afbeelding of kies voor patronen die je als achtergrond wil gebruiken.
Je kan zowel tekst als knoppen in alle mogelijke lettertypes toevoegen. Je kan ook kiezen om citaten toe te voegen aan je foto.

Download Word Swag voor:

Android of iPhone

5. Groupshot

Een foto maken waar meerdere personen op staan en er voor zorgen dat iedereen er goed op staat? Dit kan je met deze app. Meestal is er bij een groepsfoto altijd wel iemand die ergens anders kijkt, de ogen sluit, niet glimlacht, enz. Het principe van Group Shot is dat er in elke sessie meerdere groepsfoto’s worden gemaakt. Meerdere afbeeldingen van een sessie worden in de applicatie geladen en vervolgens selecteert de gebruiker de beste delen uit alle verschillende foto’s en voegt ze samen tot één mooie foto waar iederen goed opstaat.

Download de app enkel voor iPhone

Groupshot App, Fotobewerking Apps
Face Swap Booth App, Fotobewerking Apps

6. Face Swap Booth

Met Face Swap Booth – Face Changer kan je je gezicht voorzien van allerlei maskers en andere vreemde gezichten om dit vervolgens op te nemen. Je kan ook een faceswap doen (2 personen die hun gezicht verwisselen). Dit kan zowel in een video of foto.

Download de app voor:  

Android            iPhone

7. Pixaloop

Een foto maken en die gedeeltelijk laten bewegen. Laat de wolken bewegen of laat de waterval of rivier stromen. Met Pixaloop kan je deze effecten toevoegen aan een foto. Een aanrader voor je fotobewerking.

Download de app voor

 Android

iPhone

Pixaloop App, Fotobewerking Apps
Lapse It App, Fotobewerking Apps

8. Lapse It

Dit is niet echt een foto app, maar een video app die foto’s gebruikt. Met deze app kan je gemakkelijke een time-lapse video maken. Een time-lapse is een filmtechniek die bestaat uit een groot aantal foto’s die na mekaar worden genomen in een bepaalde (lang) tijdsbestek. Dit kan bv zijn bij de zon die opkomt op ondergaat.

Download de app voor:

Android             iPhone

 

9. VSCO

Deze app biedt een ruim scala aan van zowel gratis als betaalde filters en daarnaast de standaard mogelijkheden voor fotobewerking. Ook kun je makkelijk een kader toevoegen aan je foto. Je kunt je bewerkte foto’s vervolgens opslaan op je telefoon, delen naar social media kanalen of de creatieve community van VSCO zelf. Heeft heel lang de ideale fotobewerking App geweest.

Download de app voor

 Android          iPhone

VSCO App, Fotobewerking Apps
Adobe Lightroom App, Fotobewerking Apps

10. Adobe Lightroom

Adobe Lightroom is een ontzettend populaire bewerkingstool onder fotografen. Het maakt het mogelijk om veel foto’s tegelijk te bewerken en beheren. Gratis features omvatten onder meer de welbekende presets (voorinstellingen). Aanmaken van profielen om het bewerken om het gemakkelijker te maken. Een optie om o.a. curves, kleuren, helderheid en textuur aan te passen. Ook kun je in de app zelf foto’s maken en tutorials volgen om je fotografie en bewerkingsvaardigheden te verbeteren.

Download de app voor:

Android            iPhone

 

11. Adobe Photoshop Flex

Adobe Photoshop Fix is een kleine mini versie van het bekende Adobe Photoshop. Deze gratis app bevat een aantal kenmerkende functies waar Photoshop om geroemd wordt. Je kunt dus vrij eenvoudig afbeeldingen retoucheren. Zo kunt je snel kleuren of belichting veranderen, rode ogen weghalen en uitvloei-effecten toepassen. Je kunt zelfs vrij eenvoudig hele objecten verwijderen uit je foto. Misschien niet altijd even strak, voor een snelle bewerking vaak goed genoeg.

Net zoals met andere Adobe applicaties, kun je de app verbinden met Creative Cloud om zo op al je apparaten bij je bestanden te kunnen. Je kan ook een GRATIS HANDLEIDING in PDF downloaden.

Download de app voor

 Android          iPhone

Adobe Photoshop App, Fotobewerking Apps
Afterlight App, Fotobewerking Apps

12. Afterlight 2

Afterlight 2 maakt het mogelijk om foto’s te retoucheren door o.a. belichting, contrast, verzadiging en scherpte aan te passen. Daarnaast biedt deze vernieuwde app de mogelijkheid om door middel van aanraking delen van je foto’s te retoucheren. Foto’s samenvoegen en filters toevoegen zijn daarnaast ook mogelijk.
De app kost (eenmalig) €3,49 voor iPhone gebruikers.

Download de app enkel vooriPhone

 

13. Unfold

Met Unfold kun je niet zozeer foto’s bewerken, als wel minimalistische en elegante fotocollages creëren voor Instagram Stories. Met behulp van meer dan 150 templates en tools om tekst en stickers toe te voegen, maak je zo snel en simpel mooie stories die je vanuit de app rechtstreeks kunt delen naar Instagram en Snapchat. Unfold Camera laat je direct foto’s maken en bewerken met 10 filters en effecten.
Unfold is gratis te installeren voor iPhone en Android, met beperkte functies. Word je lid van Unfold+ (een jaarabonnement kost $19.99) heb je onbeperkt toegang tot alle filters en mogelijkheden.

Download de app voor

 Android          iPhone

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977