Logo Asombrosa
nl Dutch

Hoeveel stappen moet ik doen om af te vallen

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || AFVALLEN

Uw droom

begint hier

Hoeveel stappen per dag.

Om de trend van een zittend bestaan tegen te gaan werd de Japanse bevolking aangemoedigd om meer te wandelen.  Het lopen van 10.000 stappen per dag is geen magisch getal, maar het helpt wel om je dagelijks ervan bewust te zijn om wat vaker te lopen (bron). Het komt neer op 7 á 8 kilometer lopen per dag.

Hoeveel stappen moet ik doen?

 • Waarom moet je nu 10.000?
 • Hoeveel calorieën verbrand ik met 10.000?
 • Hoeveel moet ik er doen om af te vallen?

Geen eenvoudige vragen en daarom ook niet simpel om daarop te antwoorden. De calorieën die je als persoon verbrand tijdens een wandeling hangt af van verschillende factoren. Zoals je loopsnelheid, vetpercentage, lichaamsgewicht en de omgeving, (loop je berg op of loop je berg af).

Hoeveel stappen per dag moet ik doen
Stappen per dag indelen

Stappen per dag indelen:

 • Inactieve leefstijl: minder dan 5000 per dag.
 • Gemiddeld actief: varieert van 7500 tot 10.000 per dag.
 • Actieve leefstijl: meer dan 12.500 per dag.

10.000 stappen per dag zou het ‘magische getal’ zijn voor je dagelijkse wandelingen volgen een Japanse studie. Een andere reden is omdat 10.000 stappen per dag een gemakkelijke vuistregel is. 

Meerdere studies hebben al aangewezen dat wandelen de beste manier is om van je buikvet af te komen. Zelfs een grote wandeling lopen met de hond of in de tuin werken kan al helpen om de nodige calorieën te verbranden. Het wandelen van 10.000 stappen per dag is de standaardinstelling bij pedometers en stappentellers. 

Onderzoek 2011

Een onderzoek uit 2011 toonde aan dat een gezonde volwassenen tussen de 4000 en 18.000 stappen per dag kan zetten. 10.000 stappen per dag een mooi symbolisch streefgetal is voor gezonde volwassenen (bron). Meer recente studie geeft aan dat 4400 stappen per dag ook in verband staat met positieve gezondheid resultaten voor oudere vrouwen. Met meer stappen per dag namen de sterftecijfers nog meer af tot ongeveer 7500 stappen. Meer dan 7500 stappen leverde geen extra voordeel op (bron).

Afvallen?

Als je een paar kilo wilt afvallen dan is 10.000 stappen per dag om te beginnen een mooi streven. Een volwassen persoon verbrandt gemiddeld 100 calorieën per 2000 stappen. Dat leert ons dat 10.000 stappen gelijkstaat aan 500 calorieën. Deze berekening wijkt natuurlijk af afhankelijk van je looptempo, lichaamsgewicht, vetpercentage, geslacht en leeftijd. Als vuistregel kun je onthouden dat hoe sneller je loopt, des te meer calorieën je verbrandt. Met een krachtig wandeltempo verbrand je ongeveer twee keer zoveel calorieën dan met een lage loopintensiteit.

Beste stappentellers.

Zoek je een eenvoudig alternatief? Dan kun je een stappenteller app op je smartphone zetten.

Voor iPhone werkt:


Voor Android telefoon:

Tips, hoeveel stappen per dag moet ik doen

7 tips:

 1. Bouw het langzaam op.
 2. Voeg intervallen toe
 3. Verdeel de wandelingen over de dag.
 4. Neem de trap i.p.v. de lift.
 5. Loop rond terwijl je belt met je telefoon.
 6. Houd jezelf gemotiveerd
 7. Vergeet niet wat je eet!

 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977